TZ Dugi Otok

Dugi Otok Trail 2022 - BAY GREEN 9.3km/140m+ 28.05.2022. 10:30 28.05.2022. 13:00 9,3 km 140 m 140 m Više...

Završena :: 437 prijavljeno, 289 plaćeno, 175 s brojem, 262 - REG 158 - FIN 16 - DNS 1 - DNF

BIH 4 Bosnia and Herzegovina
CRO 406 Croatia
SLO 26 Slovenia
SRB 1 Serbia

CRO 265 Croatia
SLO 24 Slovenia

CRO 159 Croatia
SLO 16 Slovenia

Događaj - Javno Utrka Prijavljeni natjecatelji Rezultati

BAY GREEN 9,3KM/140m+

Utrka: BAY GREEN 9,3km/140m+

Lokacija: Sali, Dugi Otok

Datum: 28. 05. 2022., start u 10.30h

Vremenski limit: 10.30 – 13.00h (2,5h)

Start/Cilj: Sali/Žman

Prijave se otvaraju 23. 2. 2022., a zatvaraju 1. 5. 2022. u 12.00h. Oni koji uplate startninu do 25.4. 2022. mogu dobiti majicu.

Info o utrci: https://www.dugiotoktrail.com/tour/bay-green/

Prijave i startnina: https://www.dugiotoktrail.com/prijave-i-startnine/

Pravila natjecanja: https://www.dugiotoktrail.com/pravila-i-propisi-natjecanja/

 

Dodatne info:

Organizator: TZ Dugi Otok

Kontakt: tz-sali@zd.t-com.hr 

Radi maksimalne sigurnosti svi natjecatelji obavezni su pročitati pravila i propise natjecanja bez iznimaka kao i sve informacije o utrci koje se nalaze na službenim web stranicama utrka.

ČLANAK 1. UVJETI SUDJELOVANJA NA UTRCI/OPĆA PRAVILA

 1. Svi natjecatelji moraju imati 18 godina.
 2. Natjecatelji mlađi od 18 godina mogu se natjecati jedino uz pratnju punoljetne osobe koja je odgovorna za maloljetnog natjecatelja.
 3. Punoljetne osobe odgovorne za maloljetne natjecatelje dužni su potpisati dokument o odgovornosti za maloljetnu osobu.
 4. Svi natjecatelji svojom prijavom izravno su suglasni da će se natjecati na vlastitu odgovornost i da su upoznati sa pravilima utrke kojih će se pridržavati radi osobne i sigurnosti ostalih natjecatelja i organizatora te da su upoznati sa mogućim rizicima koje ovo natjecanje sadrži.
 5. Svojom prijavom natjecatelji se odriču mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke bilo prema natjecateljima ili trećim osobama.
 6. Organizator nije odgovoran za bilo kakvo oštećenje opreme ili za izgubljene/ukradene stvari natjecatelja tijekom natjecanja.
 7. Svi natjecatelji koji se natječu na utrci moraju biti zdravstveno osigurani.

ČLANAK 2. KATEGORIJE UTRKE

 1. Na trail utrkama se natjecatelji mogu natjecati u dvije odnosno tri kategorije: lagana (10-17 km), srednje zahtjevna (20 – 30 km) i vrlo zahtjevna (30 – 60 km) i to svaka u ženskoj i muškoj kategoriji.
 2. Na vertikalnoj utrci Absolute Paklenica natjecatelji se natječu u muškoj i ženskoj kategoriji.

ČLANAK 3. GSP TRAGOVI

 1.  Zbog reljefa terena te slabog signala (područje planine Velebit) GPS uređaj skraćuje odnosno produžuje rutu i visinsku razliku pa možete očekivati netočne tragove. Organizator mjeri stazu sa tri različita uređaja (Garmin x 2, Suunto x 1). Dobivene neprecizne tragove detaljno popravljamo putem određenog programa kako bi dobili što točnije vrijednosti. Od 2016. godine, GPS uređaji imaju velika odstupanja u kilometraži i visini te stazu mjerimo sa nekoliko uređaja nakon čega uzimamo srednju vrijednost tragova. Mobilne aplikacije kao sredstvo mjerenja rute su u potpunosti irelevantne te ih organizator ne uzima u obzir. GPS uređaji su dozvoljeni ukoliko se ne radi o nekom obliku orijentacijskog natjecanja.

ČLANAK 4. POSTUPAK PRIJAVE I REGISTRACIJE

 1.  Natjecatelji se prijavljuju na utrku putem službene web stranice utrke:
  www.dugiotoktrail.com
  www.paklenicatrail.com
  www.paklenicatrail.com/tour/absolute-paklenica/
  ili putem službene web stranice organizatora: www.mt-croatia.com
 2. Prijave su određene krajnjim datumom na web stranici utrke. Prijava za sudjelovanje na utrci se smatra važećom kada se natjecatelj PRIJAVI i PLATI STARTNINU do krajnjeg datuma kojeg je odredio organizator utrke
 3. Prijave i uplate startnine nisu moguće nakon krajnjeg datuma kojeg odredi organizator, kao ni prijave i uplate na sam dan utrke.
 4. POSTUPAK REGISTRACIJE: Odabrati željenu kategoriju utrke na web stranici utrke, odabrati menu PRIJAVE I STARTNINA, a potom PRIJAVA. Unesite tražene podatke.
 5. Sljedeći korak je uplata startnine na račun organizatora. Startninu je moguće uplatiti isključivo na račun organizatora (bankovna uplata) ili putem PayPal servisa. U opis plaćanja OBAVEZNO unijeti ime i prezime natjecatelja i kategoriju utrke u kojoj se natječete. Model plaćanja HR00 ili HR02, poziv na broj: datum uplate.
 6. Po primitku bankovnog izvoda (potrebno je proći minimalno 24 – 48h) organizator označava prijavljenog natjecatelja u sustavu da je startnina plaćena te je tek ovim korakom natjecatelj službeno registriran. Svoj status možete provjeriti na web stranici: https://stotinka.hr/hrv
 7. Ukoliko natjecatelj uplati startninu, a ne prijavi se, prijava nije važeća! Organizator nema mogućnosti saznati kontakt podatak bez obavljene prijave te se takvi predmeti neće obrađivati.
 8. Ukoliko se natjecatelj prijavi, a ne uplati startninu do datuma kojeg je odredio organizator, prijava nije važeća!
 9. U slučaju otkazivanja utrke od strane organizatora zbog nepredviđenih razloga (objektivne okolnosti), utrka se prebacuje na idući dan. U slučaju da se zbog objektivnih okolnosti utrka ne može održati ni idući dan, natjecatelj ne može ostvariti povrat startnine, ali može dobiti svoj natjecateljski paket. Startnina se ne može prebaciti na iduću godinu.
 10. Ako se natjecatelj prijavi i uplati startninu, a potom odustane od natjecanja, organizator vraća 30% uplaćenog iznosa no isključivo do datuma kojeg je odredio organizator. Nakon proteka datuma, organizator nije dužan vratiti uplaćenu startninu.

ČLANAK 5. OBAVEZNA OPREMA

 1. Natjecateljima je osiguran profil staze na web stranici utrke radi osobnog plana trčanja (nije ga potrebno nositi na utrku).
 2. Natjecatelji su dužni imati propisanu osnovnu i/ili dodatnu obaveznu opremu tijekom cijelog natjecanja. Svi oni koji ne budu imali potrebnu opremu neće se moći natjecati i to bez iznimaka i bez obzira na valjanu prijavu i uplatu. Sigurnost natjecatelja je najvažnija!
 3. Ovisno o utrci, kategoriji utrke i i tipu terena opremu smo podijelili na OSNOVNU i DODATNU OBAVEZNU OPREMU. Na službenoj web stranici utrke (pod obavezna oprema) objavljen je podatak koju vrstu opreme je potrebno ponijeti.
 4. Organizator pridržava sva prava provjere sadržaja obavezne opreme bilo kojeg natjecatelja u bilo koje vrijeme, a obavezno prije starta utrke. Svi oni koji ne budu imali obaveznu opremu, isključit će se sa natjecanja bez obzira na valjanu prijavu i uplatu.

OSNOVNA OBAVEZNA OPREMA UKLJUČUJE:

 •  Istaknut startni broj. Samo oni natjecatelji koji imaju istaknut startni broj imaju pravo prednosti na kontrolama. Natjecatelji koji nemaju istaknut startni broj kaznit će se sa 15 kaznenih minuta
 • Mobitel (nosite sa sobom onaj broj telefona koji ste unijeli u prijavi)
 • Race Card (organizator osigurava karticu unutar natjecateljskog paketa na kojoj je istaknut kontakt u slučaju nesreće i u slučaju odustajanja ili su podaci navedeni na startnom broju). Svi oni koji se ne jave organizatoru da su odustali ili se ne jave na cilj, trajno će im se zabraniti natjecanje na bilo kojoj utrci u našoj organizaciji
 • Komplet prve pomoći:
  a) Basic komplet uključuje: flasteri x 2, sterilna gaza x 2, elastični zavoj x 1
  b) Full komplet prve pomoći za utrke koje se odvijaju na težim terenima uključuje dodatno i trokutastu maramu, antiseptik i elastični zavoj za zglobove. Po želji smijete na vlastitu odgovornost koristiti i tablete za bolove
 • Obuća i odjeća prilagođena terenu i vremenskim uvjetima
 • 0,5L vode

DODATNA OBAVEZNA OPREMA UKLJUČUJE:
a) osnovnu obaveznu opremu
b) čeonu lampu + rezervne baterije
c) zviždaljka
d) astro folija

ČLANAK 6. ODUSTAJANJE I OZLJEDE

 1. Natjecatelji mogu odustati tijekom cijele utrke.
 2. Svi natjecatelji koji odustanu tijekom natjecanja, DUŽNI su se javiti organizatoru (kontakt se nalazi na RACE CARD-u i/ili startnom broju). Ukoliko se natjecatelj ne javi organizatoru, biti će diskvalificiran sa utrke te će mu se zabraniti daljnja natjecanja na utrkama u organizaciji Mountain Traveller Croatia.
 3.  Ukoliko natjecatelj odustaje zbog ozljede, najprije se javlja organizatoru koji će u kratkom roku obavijestiti HGSS i organizirati pomoć. Molimo imajte na umu da ne zovete članove obitelji i slično prije nego kontaktirate organizatora kako bi u što kraćem roku osigurali pomoć na terenu. Članove obitelji, rodbinu i prijatelje može se kontaktirati i naknadno.

ČLANAK 7. OBAVEZNI DOKUMENTI

 1. Natjecatelji su dužni imati sljedeće dokumente ili njihove kopije:
  a) osobna iskaznica
  b) potvrda o zdravstvenom osiguranju
 2. Organizator nije dužan provjeravati ima li natjecatelj obavezne dokumente. Ovi dokumenti su jako važni za vas u slučaju nesreće.

ČLANAK 8. MJERENJE VREMENA

 1. Vrijeme se počinje mjeriti sa znakom starta te se zaustavlja prolaskom kroz ciljnu liniju.
 2. Službeni mjerilac vremena je tvrtka Stotinka Timing.
 3. Vrijeme za dolazak na kontrolne točke i na cilj određen je pisanim instrukcijama.
 4. Dolazak na kontrolnu točku ili cilj poslije limitiranog vremena vodi se kao diskvalifikacija.

ČLANAK 9. PRAVILA DISKVALIFIKACIJE

 1. Nepridržavanje, ignoriranje ili nijekanje Pravila i propisa natjecanja
 2. Neistaknut startni broj i posjedovanje obavezne opreme.
 3. Nepoštivanje pisanih uputa i instrukcija utrke.
 4. Nesportsko ponašanje koje ugrožava ili dovodi u pitanje reputaciju natjecanja te uništava privatnu imovinu ili imovinu organizatora kao i neprimjereno ponašanje prema organizatoru.
 5. Nemogućnost nastavka utrke iz bilo kojeg razloga.
 6. Korištenje zabranjenih puteva, zabranjene opreme te primanje pomoći sa strane.
 7. Korištenje bilo kakvih prijevoznih sredstava.
 8. Dolazak na kontrolnu točku ili cilj poslije postavljenog limita.
 9. Bilo kakvo pomjeranje oznaka na pojedinim dijelovima staze, postavljenih od strane organizatora utrke radi sigurnosti natjecatelja.
 10. Organizator utrke je jedina mjerodavna i ovlaštena osoba koja odlučuje o ukupnom vremenu natjecatelja, diskvalifikaciji i/ili dodavanju penala.

ČLANAK 10. PROMJENA STAZE

 1. Organizator pridržava sva prava promjene redoslijeda kontrolnih točaka te može skratiti vrijeme i dužinu trajanja utrke ukoliko to nalažu objektivne okolnosti (vremenske prilike i sl.) i ukoliko je ugrožena sigurnost natjecatelja.

ČLANAK 11.EKOLOŠKA PRAVILA

 1. Natjecatelji tijekom utrke ne smiju paliti vatru, zagađivati okoliš te uništavati floru i faunu.
 2. Natjecatelji ne smiju bacati otpad već su obvezni otpad nositi sa sobom.
 3. Zabranjeno je odlaganje smeća na bilo kojoj lokaciji između starta i utrke.
 4. Za svako nepoštivanje navedenih pravila natjecatelj će biti diskvalificiran.

ČLANAK 12. SIGURNOST

 1. Radi osobne sigurnosti svi natjecatelji obvezni su nositi svu propisanu opremu koju propisuje organizator te su isto tako dužni pročitati sve informacije o utrci koje se nalaze na službenoj web stranici utrke.
 2. Natjecatelji su dužni pridržavati se svih pravila i propisa ovog natjecanja kao i posebnih uputa organizatora utrke.
 3. U slučaju povrede, poziv u pomoć treba ostvariti putem mobitela. Ako to nije moguće, za poziv u pomoć koristiti zviždaljku, ogledalo, telefon (ako je dostupan).
 4. U slučaju teže ozljede ili životne opasnosti nekog od natjecatelja , ostali natjecatelji su dužni pomoći po pravilima o pružanju prve pomoći.
 5. Organizator utrke ne garantira spašavanje ozlijeđenog u brzom vremenskom roku zbog nepristupačnosti terena ili mogućih nepovoljnih vremenskih uvjeta.
 6. Organizator utrke ima pravo ne dopustiti daljnje napredovanje i natjecanje ukoliko smatra da bi to ugrožavalo sigurnost natjecatelja ili samog natjecanja.
 7. Načini dozivanja u pomoć: bljeskanjem, zviždanjem, vikanjem (6 x u minuti/svakih 10 sekundi). Odgovor 3 x u minuti /svakih 20 sekundi. Nakon 1 minute pauze unesrećeni potvrđuje 1 dugim signalom.

ČLANAK 13. PRIGOVORI I ŽALBE

 1. Svi prigovori i žalbe moraju se proslijediti organizatoru utrke u pisanom obliku po završetku natjecanja i to najkasnije 24h nakon završetka utrke.
 2. Organizator je dužan odgovoriti na žalbu/prigovor u roku od 2 dana nakon primljene žalbe/prigovora.

ČLANAK 14. SUGLASNOST O MEDIJSKOJ SLOBODI

 1.  Prijavom za natjecanje , natjecatelji su suglasni da cjelokupni snimljeni filmski i fotografski materijal može biti javno prikazivan i korišten u promotivne svrhe utrke.
 2. Organizator natjecanja pridržava sva prava za korištenje, kopiranje i distribuiranje svih snimljenih video i foto materijala.

ORGANIZATOR NATJECANJA
TZ Dugi Otok

TZ Dugi Otok

Turistička zajednica Dugi Otok

Plaćanje i korekcija rezultata utrka
 • Organizator TZ Dugi Otok je odgovoran za točnost podataka utrke, otvaranje i zatvaranje prijava i evidenciju plaćanja naknada za utrku.
 • Ova web stranica nema pristup bankovnom računu organizatora.
 • Molimo pitajte organizatora TZ Dugi Otok izravno vezano uz plaćanja i druge informacije o utrci.
 • Bilo koja druga pitanja u vezi s rezultatima utrke treba poslati na timing@stotinka.hr
Kontakt

Web stranice: www.dugiotok.hr/

E-mail: tz-sali@zd.t-com.hr

Telefon: +385 23 377 094

Adresa: Obala Petra Lorinja bb, Sali, CRO - Croatia

Dodatni linkovi