DZSIR "Jastreb extreme"

XCM MTB SŽUT “SPORT 30K” 30.06.2024. 10:00 30.06.2024. 14:00 31,5 km 1028 m 1028 m Više...

Prijave otvorene Prijave od 27.05.2024. 12:00 do 23.06.2024. 23:00 :: Limit natjecatelja: 100 :: 25 prijavljeno, 4 plaćeno,

Prijava natjecatelja na utrku :: XCM MTB SŽUT “SPORT 30K”

Događaj - Javno Utrka Prijava na utrku Prijavljeni natjecatelji Rezultati
Broj prijavljenih natjecatelja: 25
Broj uplaćenih startnina: 4
Kraj prijava: 23.06.2024. 23:00
(5 dana, 8 sati, 16 minuta)
Start: 30.06.2024. 10:00
(11 dana, 19 sati, 16 minuta)

Pravila i Propisi XCM MTB SŽUT “SPORT 30K”

Svi sudionici prijavom na rekreativnu MTB utrku XC MTB SŽUT SPORT 30K, prihvaćaju pravila i propise utrke.

 

Zdravstvena sprema

Svi sudionici moraju osigurati da su fizički i zdravstveno spremni za sudjelovanje na utrci, sudionici moraju kontaktirati svog liječnika i provjeriti svoje zdravstveno stanje, te imati dozvolu liječnika da mogu izdržati fizičke zahtjeve utrke. Organizator može tražiti dozvolu liječnika prilikom registracije, ako natjecatelj pokazuje slabosti.

Obavezna i preporučena oprema natjecatelja

Svi natjecatelji moraju obavezno u svakom trenutku utrke nositi zaštitnu biciklističku kacigu.

Natjecatelji moraju osigurati odjeću i obuću prikladnu vremenskim uvjetima za vrijeme trajanja utrke, te sa sobom imati bidon za tekućinu od minimalno 500 ml.

Također, preporuka je da sa sobom ponesu osnovnu opremu i alat za otklanjanje kvarova na biciklu.

Tehnička ispravnost bicikala

Natjecatelji moraju koristiti isključivo bicikle predviđene za brdski biciklizam, pogonjene ljudskim pogonom. Svi sudionici moraju osigurati tehničku ispravnost svojih bicikala, osobito po pitanju sigurnosti (kočnica), a organizator zadržava pravo diskvalifikacije natjecatelja s neispravnim ili neodgovarajućim biciklima.

Na utrci je zabranjeno korištenje bisaga i prikolica, bidona za piće koji nisu od savitljivog materijala (staklo, metal…), bicikala s električnim pogonom, te tandem bicikala.

Trasa utrke

Trasa utrke će na nekim mjestima prelaziti ili prolaziti javnim prometnicama koje neće biti zatvorene za promet. Tijekom prolaska javnim prometnicama sudionici utrke moraju se pridržavati prometnih propisa važećih u Republici Hrvatskoj i pritom ne ometati ostale sudionike u prometu. Organizator će u suradnji s policijom nastojati maksimalno prilagoditi regulaciju prometa potrebama utrke i to zatvaranjem dijelova ceste, upozoravanjem i zaustavljanjem ostalih sudionika u prometu, te upozoravanjem sudionika utrke na nadolazeća vozila.

Vremenski limit

Vremenski limit na okrijepnoj stanici je 2:00 h od starta utrke, a limit za dolazak u cilj je 4:00 h od starta utrke. Ukoliko natjecatelj dođe na kontrolnu točku poslije krajnjeg vremenskog limita, diskvalificiran je iz utrke.

Pravila ponašanja tijekom utrke

Svi sudionici moraju se tijekom utrke pridržavati fair-play pravila ponašanja i iskazati dužnu pažnju prema drugim sudionicima utrke, ostalim osobama i okolišu.

Sudionici utrke dužni su voziti oprezno, u skladu sa svojim vještinama i sposobnostima, pogotovo prilikom spuštanja na nizbrdicama.

Sporiji sudionici utrke moraju propustiti brže od sebe na najranijem mogućem mjestu na ruti.

Sudionici utrke moraju najbližoj službenoj osobi organizatora prijaviti svaku nezgodu, kvar ili kršenje pravila koje uoče za vrijeme trajanja utrke.

U slučaju nezgode sudionici utrke su dužni pružiti hitnu medicinsku pomoć drugim sudionicima utrke.

Pomoć drugih osoba sudionicima utrke u obliku tegljenja, guranja ili stvaranja zavjetrine pomoću vozila nije dozvoljena.

Dozvoljeno je dodavanje hrane, pića, odjeće ili rezervnih dijelova od strane osoba koje stoje uz rub trase utrke te pružanje medicinske pomoći od strane organizatora utrke.

Odustajanje za vrijeme utrke

Sudionici koji nisu u mogućnosti završiti utrku obavezno se moraju po dolasku na cilj utrke prijaviti organizatoru.

U slučaju nedolaska sudionika na cilj organizator će pokrenuti akciju traženja od strane nadležnih službi o trošku osobe za kojom se traga.

U slučaju odustajanja zbog zdravstvenih problema sudionik odustajanje od utrke mora prijaviti službenoj osobi organizatora.

Odgovornost

Svaki natjecatelj odgovoran je za vlastitu sigurnost tijekom utrke. Organizator utrke ne preuzima nikakvu odgovornost za moguće ozljede ili štetu koju je zadobio ili prouzročio sudionik utrke.

Svi natjecatelji su dužni prilikom registracije potpisati izjavu o preuzimanju svih rizika povezanih sa sudjelovanjem u utrci te odricanju od potraživanja prema organizatoru glede istih. Organizator zadržava pravo zabrane natjecanja sudionicima koji se ne pridržavaju ovih uvjeta korištenja i pravila.

Natjecatelj je svjestan i slaže se da se radi o ekstremnom sportu i da postoji opasnost od ozbiljnih ozljeda, bolesti, smrti i/ili štete za sudionike, sportske i druge opreme. Natjecatelj je svjestan i razumije da je za utrku potrebno imati vještine koje zahtjeva brdsko biciklistički sport, da će se utrka voziti po kamenim uskim i strmim stazama, makadamima, cestama, zemljanim skliskim i blatnim putevima na čiju težinu dodatno mogu utjecati vremenski uvjeti kao što su kiša i vjetar. Organizator nije odgovoran za nastalu štetu na opremi, natjecatelju ili bilo kojoj trećoj strani. Natjecatelj se odriče prava od potraživanja moguće štete od organizatora.

Natjecatelj je dužan imati valjano osiguranje za medicinsku skrb u Republici Hrvatskoj, organizator ne snosi troškove medicinske skrbi, liječenja.

Otkazivanje utrke

Organizator zadržava pravo otkazivanja ili prekida utrke u bilo koje vrijeme u slučaju više sile, nepredvidive situacije te narušavanja sigurnosti sudionika utrke ili drugih osoba. U slučaju otkazivanja utrke zbog gore navedenih uvjeta sudionici utrke nemaju pravo na naknadu štete.

Kazne i sankcije

Organizator zadržava pravo suspendirati natjecatelja u slučaju startanja s biciklom koji ne odgovara pravilima. Upozoriti natjecatelja čiji startni broj nije vidljiv. Izdati upozorenje i kazniti vremenskom kaznom natjecatelju koji starta iz krivog startnog bloka ili namjerno opstruira druge natjecatelje, drži se za motorizirano vozilo za vrijeme utrke ili se ne pridržava prometnih propisa. Organizator zadržava pravo diskvalificirati natjecatelja za opasnu/agresivnu vožnju, vožnju bez kacige, prijetnje i vrijeđanje, ne završavanje utrke, uzimanje dopinga, ne pridržavanje pravila utrke (ruta, starta, kontrole, itd.).

 

Izjava o zaštiti privatnosti na internetskim stranicama Stotinka d.o.o.

Opći uvjeti

Stotinka d.o.o. za elektronsko mjerenje vremena (u daljnjem tekstu Stotinka) poštuje vašu privatnost i temelji svoje internetske stranice na tehnologijama koje pružaju bolje i sigurnije mrežno iskustvo.

Ova Izjava o zaštiti privatnosti (u daljnjem tekstu Izjava) odnosi se na prikupljanje i obradu vaših osobnih podataka te primjenu kolačića (cookies) na internetskim stranicama www.stotinka.hr(u nastavku: internetske stranice).

Korištenjem ovih internetskih stranica suglasni ste s načinom prikupljanja i obrade podataka opisanim u ovoj Izjavi te pohranom i pristupom kolačićima na vašem uređaju.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Kako bi održala funkcionalnost internetskih stranica i omogućila usluge koje korisnici traže, Stotinka na ovom mjestu može prikupljati i upotrebljavati osobne podatke korisnika.

Putem internetskih stranica www.stotinka.hr moguće je, ovisno o svrsi, prikupljanje vaših osobnih podataka kao što su: ime i prezime, adresa e-pošte, kućna ili poslovna adresa, telefonski broj...

Upisom osobnih podataka u za to predviđena polja dajete privolu da se navedeni podaci upotrebljavaju u svrhu za koju su dani.

Stotinka ne prodaje, ne iznajmljuje i ne posuđuje popis korisnika svojih stranica trećim stranama.

Uz obvezu zadržavanja povjerljivosti, Stotinka može dijeliti podatke s pouzdanim partnerima za određene svrhe: izradu statističke analize, omogućivanje korisničke potpore, organizaciju dostave ili slične potrebe.

Svakoj takvoj trećoj strani zabranjena je daljnja obrada vaših osobnih podataka.

Sigurnost vaših osobnih podataka

Internetska stranica www.stotinka.hr štiti vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja.

Podaci na računalnim poslužiteljima pohranjuju se u kontroliranom, sigurnom okruženju, zaštićenom od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja.

Primjena kolačića

Na internetskim stranicama www.stotinka.hr primjenjuju se tzv. kolačići (cookies) - tekstualne datoteke koje na računalo korisnika smješta internetski poslužitelj kojim se korisnik koristi.

Datoteke nastaju kada preglednik na uređaju korisnika učita posjećeno mrežno odredište, koje potom šalje podatke pregledniku te izrađuje tekstualnu datoteku (kolačić).

Preglednik dohvaća i šalje datoteku na poslužitelj mrežnog odredišta (mjesta, stranice) prilikom povratka korisnika na njega.

Kolačići se upotrebljavaju za funkcioniranje svih značajki internetskih stranica i bolje korisničko iskustvo, a mogu biti privremeni (pohranjuju se samo tijekom posjeta internetskim stranicama) ili trajni (na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta).

Kolačićima trećih strana www.stotinka.hr koristi se za dobivanje statističkih podataka o posjećenosti i načinu upotrebe naših internetskih stranica.

Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku.

Internetske stranice Stotinke ne sadržavaju kolačiće koji omogućuju pokretanje programa ili postavljanje virusa na vaše računalo.

Stranice www.stotinka.hr služe se statistikom Google Analytics te Facebook statistikom, a pravila o kolačićima treće strane potražite na Google Analytics i Facebook.

Podatke o tome kako se korisnici koriste našom internetskom stranicom povremeno možemo prikupljati koristeći se i drugim alatima sličnima usluzi Google Analytics.

Sprječavanje kolačića

Ako niste suglasni s njihovom upotrebom, kolačiće možete lako izbrisati (ili spriječiti) na svojem računalu ili mobilnom uređaju s pomoću postavki preglednika kojim se koristite.

Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite ili na www.allaboutcookies.org.

Budući da je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naših internetskih stranica i njihovih procesa, imajte na umu da sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje tih značajki ili prouzročiti njihov drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.

Uvjeti i izmjene

Uvjeti ove Izjave uređuju upotrebu kolačića i svih podataka prikupljenih za vrijeme primjenjivanja Izjave, osim kolačića trećih strana.

Stotinka zadržava pravo izmjene ove Izjave i pravila o kolačićima u bilo kojem trenutku kako bi prenijela nove važne informacije te kako biste bili informirani o načinima na koje Stotinka na svojim internetskim stranicama štiti vaše podatke.

Preporučujemo da povremeno provjerite ažuriranja na ovoj stranici.

Informacije za kontakt

Stotinka će rado primiti vaše komentare i sugestije u vezi s ovom Izjavom, kao i ostale primjedbe.

Možete nam se obratiti na timing@stotinka.hr

Prijavljeni natjecatelji

Naziv utrke: XCM MTB SŽUT “SPORT 30K”

 

Tip utrke: Rekreativna utrka brdskog biciklizma. Cross country maraton (XCM)

Za sudjelovanje nije potrebna licenca HBS-a

Kategorije natjecanja: XC MTB, XC MTB e-bike

 

Datum utrke: 30.6.2024

Vrijeme starta: XC MTB e-bike u 10:00 h, XC MTB u 10:10 h

Mjesto održavanja: Žumberak, start i cilj u Jastrebarskom – perivoj dvorca Erdody.

Informacije: https://zumberaktrail.com/xc-mtb-szut-2024/

 

Detalji Staze

 

Dužina staze: Ukupna dužina staze 31,50 km.

Profil staze: Tehnički srednje zahtjevna staza s visinskom razlikom od 1028 m kumulativnog uspona i spusta

Karta staze i visinski profil

https://www.alltrails.com/explore/map/xcm-mtb-szut-sport-2024-52569c0?u=m&sh=ihmhzg

HTML code: <iframe class="alltrails" src="https://www.alltrails.com/widget/map/xcm-mtb-szut-sport-2024-52569c0?u=m&sh=ihmhzg" width="100%" height="400" frameborder="0" scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0" title="AllTrails: Trail Guides and Maps for Hiking, Camping, and Running"></iframe>

 

Kategorije natjecatelja XC MTB

  • Ukupni pobjednik muška i ženska konkurencija
  • Muškarci: 18 – 39 godina
  • Muškarci Masters: 40 – 49 godina
  • Muškarci Grand Masters: 50+
  • Žene: 18 – 39 godina
  • Žene Masters: 40 – 49 godina
  • Žene Grand Masters: 50+

 

Kategorije natjecatelja XC MTB e-bike

  • Ukupni pobjednik muška i ženska konkurencija

  

Prijave

Prijave putem online obrasca na web stranici https://stotinka.hr/hrv/utrka/6483

 

Prilikom prijave sudionici su dužni organizatoru utrke ustupiti na korištenje osobne podatke (ime, prezime, adresa, godina rođenja, spol, kontakt broj, e-mail adresa). Prijava je osobna i nije prenosiva na druge osobe. Prijavom na utrku sudionici utrke prihvaćaju pravila utrke.

Sudionici prihvaćaju da se njihove slike, ime i prezime koristi u promotivne svrhe utrke.

Startnina za XCM MTB SŽUT “SPORT 30K”stazu iznosi: 30,00 eura

Startnina se uplaćuje na sljedeće podatke:

Društvo za sport i rekreaciju Jastreb extreme

Cvjetno naselje 14, Jastrebarsko

Zagrebačka banka IBAN: HR4323600001102288972

Opis plaćanja: XC MTB SŽUT 2024 + ime natjecatelja

Poziv na broj: Nema poziva na broj. U model upisati “99” ili “00”, ovisno o banci.

 

Sve informacije o našoj utrci nalaze se na internet stranici utrke:

www.zumberaktrail.com

 

Sve dodatne informacije dobivati ćete putem:

 

Natjecateljski paket

Plaćenom startninom natjecatelji dobivaju:

  • startni broj te pravo nastupa na utrci
  • elektronsko mjerenje vremena
  • označene trase
  • zone osvježenja sa napitcima (voda, isotonic, coca-cola) i snackovima
  • gorska služba spašavanja na terenu tijekom cijele utrke te medicinska služba
  • startni paket koji uključuje majicu za natjecatelje te poklone sponzora
  • volontere i redare na stazi
  • obrok nakon utrke

Oznake na stazi

Staza je označena signalnim trakama ŽUMBERAK TRAIL pink boje, putokazima (na bitnim križanjima), natpisima i strelicama na tlu (asfalt). Na mjestima gdje nema odvajanja puteva ni skretanja, razmak između oznaka je maksimalno 50m.

Okrepne stanice

Okrepna stanica na 13,3 km od starta utrke, dostupna voda iz slavine na 17,4 km te ugostiteljski objekt uz stazu na 19,1 km

Suglasnost o medijskoj slobodi

Prijavom za utrku natjecatelji su suglasni da cjelokupni snimljeni filmski i fotografski materijal može biti javno prikazivan i korišten u promotivne svrhe utrke. Organizator utrke pridržava sva prava za korištenje, kopiranje i distribuiranje svih snimljenih video i foto materijala.

Dodatne informacije

Parking osiguran u neposrednoj blizini starta i cilja.

Utrku osigurava HGSS Samobor, a u ciljnom prostoru osigurana je liječnička služba.