DZSIR "Jastreb extreme"

XCM MTB SŽUT “SPORT 30K” 30.06.2024. 10:00 30.06.2024. 14:00 31,5 km 1028 m 1028 m Više...

Prijave otvorene Prijave od 27.05.2024. 12:00 do 23.06.2024. 23:00 :: Limit natjecatelja: 100 :: 25 prijavljeno, 4 plaćeno, 25 - REG

CRO 25 Croatia

CRO 4 Croatia

Događaj - Javno Utrka Prijava na utrku Prijavljeni natjecatelji Rezultati

Naziv utrke: XCM MTB SŽUT “SPORT 30K”

 

Tip utrke: Rekreativna utrka brdskog biciklizma. Cross country maraton (XCM)

Za sudjelovanje nije potrebna licenca HBS-a

Kategorije natjecanja: XC MTB, XC MTB e-bike

 

Datum utrke: 30.6.2024

Vrijeme starta: XC MTB e-bike u 10:00 h, XC MTB u 10:10 h

Mjesto održavanja: Žumberak, start i cilj u Jastrebarskom – perivoj dvorca Erdody.

Informacije: https://zumberaktrail.com/xc-mtb-szut-2024/

 

Detalji Staze

 

Dužina staze: Ukupna dužina staze 31,50 km.

Profil staze: Tehnički srednje zahtjevna staza s visinskom razlikom od 1028 m kumulativnog uspona i spusta

Karta staze i visinski profil

https://www.alltrails.com/explore/map/xcm-mtb-szut-sport-2024-52569c0?u=m&sh=ihmhzg

HTML code: <iframe class="alltrails" src="https://www.alltrails.com/widget/map/xcm-mtb-szut-sport-2024-52569c0?u=m&sh=ihmhzg" width="100%" height="400" frameborder="0" scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0" title="AllTrails: Trail Guides and Maps for Hiking, Camping, and Running"></iframe>

 

Kategorije natjecatelja XC MTB

 • Ukupni pobjednik muška i ženska konkurencija
 • Muškarci: 18 – 39 godina
 • Muškarci Masters: 40 – 49 godina
 • Muškarci Grand Masters: 50+
 • Žene: 18 – 39 godina
 • Žene Masters: 40 – 49 godina
 • Žene Grand Masters: 50+

 

Kategorije natjecatelja XC MTB e-bike

 • Ukupni pobjednik muška i ženska konkurencija

  

Prijave

Prijave putem online obrasca na web stranici https://stotinka.hr/hrv/utrka/6483

 

Prilikom prijave sudionici su dužni organizatoru utrke ustupiti na korištenje osobne podatke (ime, prezime, adresa, godina rođenja, spol, kontakt broj, e-mail adresa). Prijava je osobna i nije prenosiva na druge osobe. Prijavom na utrku sudionici utrke prihvaćaju pravila utrke.

Sudionici prihvaćaju da se njihove slike, ime i prezime koristi u promotivne svrhe utrke.

Startnina za XCM MTB SŽUT “SPORT 30K”stazu iznosi: 30,00 eura

Startnina se uplaćuje na sljedeće podatke:

Društvo za sport i rekreaciju Jastreb extreme

Cvjetno naselje 14, Jastrebarsko

Zagrebačka banka IBAN: HR4323600001102288972

Opis plaćanja: XC MTB SŽUT 2024 + ime natjecatelja

Poziv na broj: Nema poziva na broj. U model upisati “99” ili “00”, ovisno o banci.

 

Sve informacije o našoj utrci nalaze se na internet stranici utrke:

www.zumberaktrail.com

 

Sve dodatne informacije dobivati ćete putem:

 

Natjecateljski paket

Plaćenom startninom natjecatelji dobivaju:

 • startni broj te pravo nastupa na utrci
 • elektronsko mjerenje vremena
 • označene trase
 • zone osvježenja sa napitcima (voda, isotonic, coca-cola) i snackovima
 • gorska služba spašavanja na terenu tijekom cijele utrke te medicinska služba
 • startni paket koji uključuje majicu za natjecatelje te poklone sponzora
 • volontere i redare na stazi
 • obrok nakon utrke

Oznake na stazi

Staza je označena signalnim trakama ŽUMBERAK TRAIL pink boje, putokazima (na bitnim križanjima), natpisima i strelicama na tlu (asfalt). Na mjestima gdje nema odvajanja puteva ni skretanja, razmak između oznaka je maksimalno 50m.

Okrepne stanice

Okrepna stanica na 13,3 km od starta utrke, dostupna voda iz slavine na 17,4 km te ugostiteljski objekt uz stazu na 19,1 km

Suglasnost o medijskoj slobodi

Prijavom za utrku natjecatelji su suglasni da cjelokupni snimljeni filmski i fotografski materijal može biti javno prikazivan i korišten u promotivne svrhe utrke. Organizator utrke pridržava sva prava za korištenje, kopiranje i distribuiranje svih snimljenih video i foto materijala.

Dodatne informacije

Parking osiguran u neposrednoj blizini starta i cilja.

Utrku osigurava HGSS Samobor, a u ciljnom prostoru osigurana je liječnička služba.

Pravila i Propisi XCM MTB SŽUT “SPORT 30K”

Svi sudionici prijavom na rekreativnu MTB utrku XC MTB SŽUT SPORT 30K, prihvaćaju pravila i propise utrke.

 

Zdravstvena sprema

Svi sudionici moraju osigurati da su fizički i zdravstveno spremni za sudjelovanje na utrci, sudionici moraju kontaktirati svog liječnika i provjeriti svoje zdravstveno stanje, te imati dozvolu liječnika da mogu izdržati fizičke zahtjeve utrke. Organizator može tražiti dozvolu liječnika prilikom registracije, ako natjecatelj pokazuje slabosti.

Obavezna i preporučena oprema natjecatelja

Svi natjecatelji moraju obavezno u svakom trenutku utrke nositi zaštitnu biciklističku kacigu.

Natjecatelji moraju osigurati odjeću i obuću prikladnu vremenskim uvjetima za vrijeme trajanja utrke, te sa sobom imati bidon za tekućinu od minimalno 500 ml.

Također, preporuka je da sa sobom ponesu osnovnu opremu i alat za otklanjanje kvarova na biciklu.

Tehnička ispravnost bicikala

Natjecatelji moraju koristiti isključivo bicikle predviđene za brdski biciklizam, pogonjene ljudskim pogonom. Svi sudionici moraju osigurati tehničku ispravnost svojih bicikala, osobito po pitanju sigurnosti (kočnica), a organizator zadržava pravo diskvalifikacije natjecatelja s neispravnim ili neodgovarajućim biciklima.

Na utrci je zabranjeno korištenje bisaga i prikolica, bidona za piće koji nisu od savitljivog materijala (staklo, metal…), bicikala s električnim pogonom, te tandem bicikala.

Trasa utrke

Trasa utrke će na nekim mjestima prelaziti ili prolaziti javnim prometnicama koje neće biti zatvorene za promet. Tijekom prolaska javnim prometnicama sudionici utrke moraju se pridržavati prometnih propisa važećih u Republici Hrvatskoj i pritom ne ometati ostale sudionike u prometu. Organizator će u suradnji s policijom nastojati maksimalno prilagoditi regulaciju prometa potrebama utrke i to zatvaranjem dijelova ceste, upozoravanjem i zaustavljanjem ostalih sudionika u prometu, te upozoravanjem sudionika utrke na nadolazeća vozila.

Vremenski limit

Vremenski limit na okrijepnoj stanici je 2:00 h od starta utrke, a limit za dolazak u cilj je 4:00 h od starta utrke. Ukoliko natjecatelj dođe na kontrolnu točku poslije krajnjeg vremenskog limita, diskvalificiran je iz utrke.

Pravila ponašanja tijekom utrke

Svi sudionici moraju se tijekom utrke pridržavati fair-play pravila ponašanja i iskazati dužnu pažnju prema drugim sudionicima utrke, ostalim osobama i okolišu.

Sudionici utrke dužni su voziti oprezno, u skladu sa svojim vještinama i sposobnostima, pogotovo prilikom spuštanja na nizbrdicama.

Sporiji sudionici utrke moraju propustiti brže od sebe na najranijem mogućem mjestu na ruti.

Sudionici utrke moraju najbližoj službenoj osobi organizatora prijaviti svaku nezgodu, kvar ili kršenje pravila koje uoče za vrijeme trajanja utrke.

U slučaju nezgode sudionici utrke su dužni pružiti hitnu medicinsku pomoć drugim sudionicima utrke.

Pomoć drugih osoba sudionicima utrke u obliku tegljenja, guranja ili stvaranja zavjetrine pomoću vozila nije dozvoljena.

Dozvoljeno je dodavanje hrane, pića, odjeće ili rezervnih dijelova od strane osoba koje stoje uz rub trase utrke te pružanje medicinske pomoći od strane organizatora utrke.

Odustajanje za vrijeme utrke

Sudionici koji nisu u mogućnosti završiti utrku obavezno se moraju po dolasku na cilj utrke prijaviti organizatoru.

U slučaju nedolaska sudionika na cilj organizator će pokrenuti akciju traženja od strane nadležnih službi o trošku osobe za kojom se traga.

U slučaju odustajanja zbog zdravstvenih problema sudionik odustajanje od utrke mora prijaviti službenoj osobi organizatora.

Odgovornost

Svaki natjecatelj odgovoran je za vlastitu sigurnost tijekom utrke. Organizator utrke ne preuzima nikakvu odgovornost za moguće ozljede ili štetu koju je zadobio ili prouzročio sudionik utrke.

Svi natjecatelji su dužni prilikom registracije potpisati izjavu o preuzimanju svih rizika povezanih sa sudjelovanjem u utrci te odricanju od potraživanja prema organizatoru glede istih. Organizator zadržava pravo zabrane natjecanja sudionicima koji se ne pridržavaju ovih uvjeta korištenja i pravila.

Natjecatelj je svjestan i slaže se da se radi o ekstremnom sportu i da postoji opasnost od ozbiljnih ozljeda, bolesti, smrti i/ili štete za sudionike, sportske i druge opreme. Natjecatelj je svjestan i razumije da je za utrku potrebno imati vještine koje zahtjeva brdsko biciklistički sport, da će se utrka voziti po kamenim uskim i strmim stazama, makadamima, cestama, zemljanim skliskim i blatnim putevima na čiju težinu dodatno mogu utjecati vremenski uvjeti kao što su kiša i vjetar. Organizator nije odgovoran za nastalu štetu na opremi, natjecatelju ili bilo kojoj trećoj strani. Natjecatelj se odriče prava od potraživanja moguće štete od organizatora.

Natjecatelj je dužan imati valjano osiguranje za medicinsku skrb u Republici Hrvatskoj, organizator ne snosi troškove medicinske skrbi, liječenja.

Otkazivanje utrke

Organizator zadržava pravo otkazivanja ili prekida utrke u bilo koje vrijeme u slučaju više sile, nepredvidive situacije te narušavanja sigurnosti sudionika utrke ili drugih osoba. U slučaju otkazivanja utrke zbog gore navedenih uvjeta sudionici utrke nemaju pravo na naknadu štete.

Kazne i sankcije

Organizator zadržava pravo suspendirati natjecatelja u slučaju startanja s biciklom koji ne odgovara pravilima. Upozoriti natjecatelja čiji startni broj nije vidljiv. Izdati upozorenje i kazniti vremenskom kaznom natjecatelju koji starta iz krivog startnog bloka ili namjerno opstruira druge natjecatelje, drži se za motorizirano vozilo za vrijeme utrke ili se ne pridržava prometnih propisa. Organizator zadržava pravo diskvalificirati natjecatelja za opasnu/agresivnu vožnju, vožnju bez kacige, prijetnje i vrijeđanje, ne završavanje utrke, uzimanje dopinga, ne pridržavanje pravila utrke (ruta, starta, kontrole, itd.).

 

DZSIR "Jastreb extreme"

DRUŠTVO ZA SPORT I REKREACIJU "Jastreb extreme"

Plaćanje i korekcija rezultata utrka
 • Organizator DZSIR "Jastreb extreme" je odgovoran za točnost podataka utrke, otvaranje i zatvaranje prijava i evidenciju plaćanja naknada za utrku.
 • Ova web stranica nema pristup bankovnom računu organizatora.
 • Molimo pitajte organizatora DZSIR "Jastreb extreme" izravno vezano uz plaćanja i druge informacije o utrci.
 • Bilo koja druga pitanja u vezi s rezultatima utrke treba poslati na timing@stotinka.hr
Kontakt

Web stranice: www.zumberaktrail.com/

E-mail: zumberaktrail@gmail.com

Telefon: +385 (0)91 2005 868

Adresa: Cvjetno naselje 14, Jastrebarsko, CRO - Croatia

Dodatni linkovi
Facebook: https://www.facebook.com/groups/180673902007407/