DSR 08 Forca Šibenik

1. kolo Adventure sport liga - Izaberi sport! "VAN GRADA", Rakovo selo, Šibenik, pojedinačna trkači 13.01.2024. 10:00 13.01.2024. 12:30 8 km 100 m 100 m Više...

Završena :: 30 prijavljeno, 19 plaćeno, 19 s brojem, 11 - REG 19 - FIN

CRO 29 Croatia
DMA 1 Dominica

CRO 18 Croatia
DMA 1 Dominica

CRO 18 Croatia
DMA 1 Dominica

Događaj - Javno Utrka Prijavljeni natjecatelji Rezultati

Trail utrka “Van Grada“ hodači, timska/obiteljska, pojedinačno

(Djeca do 12 godina su obavezna biti u pratnji odrasle osobe)                   4 i 8km

Dolaskom na lokaciju Konjički klub “Kolan“ – farma “Happy horse“ zasigurno ćete uživati u ambijentu koji spaja čovjeka i prirodu i to u prisutnosti životinja o kojima se brine sama udruga Kolan. Poštivajući pravila ponašanju na samoj lokaciji Kolana označit ćemo start svim sudionicima u 10h.

Staza kreće ulijevo prema naselju Jurasi gdje se spaja na stazu u pravcu Mihaljevića, a onda skretanjem udesno i prema zaseoku Rupići. Dolaskom u blizinu Rupića sudionici se vraćaju šumskim dijelom prema lokaciji samog starta odnosno u Kolan.

Sudionici trkaćeg dijela pri samom početku utrke za razliku od hodaće rute osvajaju 2x kontrolnu točku na vrhu puta plinovoda, a stazu od 4km odrađuju 2puta.

                        

I dalje ćemo nastojati tijekom organiziranja sportsko rekreativnih aktivnosti ispričati dio zanimljivih povijesnih crtica same lokacije, ispričati značajne kulturno prirodne vrijednosti samog kraja, čime kao Udruge pomažemo u doprinosu sportske edukacije, edukacije o očuvanju kulturne i prirodne baštine.

Hvala što u suradnji 08 Force i BK Faust Vrančić sudjelujete u avanturističkim natjecanjima, u aktivnostima koje doprinose zdravlju sudionika, pričama u kojima se sudjeluje.

Svi ste dobrodošli.

Priča prvog kola

Crtice o povijesti Dubrave

Pojam Dubrave obično označava šumoviti predio pokraj naselja pa je tako je vjerojatno i šibenska Dubrava dobila svoj naziv. Područje prekriveno gustom šumom, što znači rijetko naseljeno, a neko vrijeme možda i bez stanovnika.

Nije sigurno od kada Dubrava postoji kao selo, odnosno kao skup naselja no od 1415. godine spominje se crkvica sv. Mihovila na brdu Kameniku (Vršinama)između Šibenika i Dubrave. Ona je predstavljala vjersko središte Dubrave, a uz nju je postojalo i groblje gdje su stanovnici Dubrave ukapani do 1910. godine. Iz dokumenata koje su ostavili patroni ove crkve (mahom kanonici šibenskog kaptola) vidimo da je ona imala znatnih posjeda na području Dubrave. Njih je za određenu naknadu davala na korištenje za ispašu ili na obrađivanje. Neki od korisnika su zasigurno i živjeli u Dubravi. U 17. stoljeću neki su pašnjaci pretvoreni u obradive površine, što bi mogao biti indikator porasta stanovništva. Da je oko crkvice nastalo značajno naselje svjedoči i organizacija Bratovštine Dubravljana osnovane 1735. godine.

Tijekom kolovoza i rujna 1647. godine u Dubravi ne nalazio glavni logor osmanske vojske koja je opsjedala i napadala Šibenik. Tijekom gotovo dva mjeseca Šibenik je pokušavala osvojiti vojska koja je prema izvorima brojila preko 20 000 vojnika. Zbog velikih gubitaka u napadima na položaje branitelja Šibenika, kao i bolestima koje su se proširile u njezinim redovima te gladi osmanska se vojska naposljetku povukla iz Dubrave. Naselje koje je do tada moglo postojati vjerojatno je srušeno prije dolaska Osmanlija da im ne bi poslužilo kao smještaj tijekom opsade grada.

Pouzdanije podatke o stanovništvu Dubrave imamo tek za 19. i 20. stoljeće. Tako 1832. godine na području Dubrave živi manje od 200 stanovnika, međutim taj je broj u narednim desetljećima znatno porastao. Do 1901. godine Dubrava broji preko 700 stanovnika, a tridesetih godina 20. stoljeća preko 1400 stanovnika. Kako je broj stanovnika rastao nastalo je nekoliko naselja s nekoliko puta više zaseoka/odlomaka. Rakovo selo bilo je jedno od tih naselja, s tri odlomka po prezimenima: Rak, Lacmanović te Kokić.

Izvor teksta

Bruno Brakus – viši kustos Muzeja grada Šibenika

Ulaskom u novu 2024.godinu sa zadovoljstvom Vas možemo pozvati na sudjelovanje u novoj sezoni Adventure sport lige – Izaberi sport! u kojoj ćemo se potruditi i dalje osiguravati svim sudionicima kvalitetne sportsko rekreativne aktivnosti.

Pozivamo Vas u šibensku Dubravu, naselje Rakovo selo, gdje ćemo u sklopu Konjičkog kluba “Kolan“ – farme “Happy horse“ organizirati 1.kolo trail utrku “VAN GRADA“ , utrku koja će označiti početak godišnje hodačko trkaće lige u kojoj će se tražiti novi tim, nova osoba, za titulu rekreativac godine.

Na počecima zime, u mjesecu siječnju, idealno je započeti sa novim aktivnostima koje nam mogu usmjeriti godinu, a to ćete stazom u dužini 4 ili 8 km zasigurno i uspjeti.

                            ADVENTURE SPORT LIGE – IZABERI SPORT !

                                          1.kolo trail utrka “VAN GRADA“                                        

Trail utrka “VAN GRADA“, Dubrava kod Šibenika, Rakovo selo, Konjički klub “Kolan“ – farma “Happy horse

13.01.2024. 10:00h – Konjički klub “Kolan“ – farma “Happy horse4 i 8km

 

 Mjesto: Dubrava kod Šibenika, Rakovo selo, Konjički klub “Kolan“ – farma “Happy horse“

Datum: 13.siječnja, 2024.(subota) 08:30-12:30h

Start: 10h – Konjički klub “Kolan“ – farma “Happy horse“

 

Vrijeme trajanja aktivnosti oko utrke – 3h

Info pult : Konjički klub “Kolan“ – farma “Happy horse“ (moguće korištenje same lokacije za presvlaku i ostavljanje osobnih stvari pred utrku), podjela pehara i medalja

Otvaranje info pulta za prijavu 8.30h / zatvaranje prijava 09.45h

                                    

Prijava na utrku uključuje:

 • adekvatno osiguranu trkaću stazu uz logističku potporu organizatora
 • finišerska medalja
 • trkaći obrok
 • startni broj
 • elektronsko mjerenje vremena
 • okrjepa nakon utrke
 • prva pomoć asistencija

I ove godine sve dobne skupine ulaze u zajedničku kategoriju.

Podjela pehara i medalja nakon završetka utrke je na vanjskom prostoru Konjički klub “Kolan“ – farma “Happy horse“.

STARTNINA trail utrke / “VAN GRADA”

hodači 5/eur, timska/obiteljska 8/eur po sudioniku

pojedinačna 10/eur, djeci do 10 godina besplatno

Aktivnost je sportsko rekreativnog karaktera namijenjene svima, staza se može proći hodajući ili trčeći te se staza prolazi kretanjem većim dijelom kroz prirodu, šumu, kretati se desnom stranom na lokacijama cestovnog prometa.

Za natjecatelje je potrebno da poštivaju:

 • nošenje startnog broja
 • voda
 • osobna prva pomoć
 • adekvatna odjeća i obuća za vrijeme i teren koji ih očekuje
 • mobitel za hitne intervencije s brojem službene osobe utrke za sve situacije
 • ukoliko postoje kontrolne točke sudionici ih trebaju poštivati
 • poštivanje pravila staze i uputa organizatora
 • ukoliko ste roditelj ili staratelj maloljetnog djeteta koji je uz vas prijavljen na utrku ili kojem uz Vaš pristanak omogućavate sudjelovanje na samoj utrci molimo Vas da prije preuzimanja startnog paketa popunite i potpišete dodatnu izjavu.
 • ukoliko se prijavite na timsku/obiteljsku tada je potrebno da svi sudionici tima dođu u isto vrijeme na cilj i sudionici tima imaju zajednički naziv pri natjecanju(npr.tim Alfa, obitelj Oscar), minimalno 3 sudionika za formiranje tima

svi sudionici na utrci se prijavljuju pojedinačno na stotinka.hr

Prijava : https://www.stotinka.hr/admin/events/view/2168

mail za kontakt u vezi prijava forca08@hotmail.com

VOLONTERI DOBRODOŠLI STE ... javite nam se za pomoć ... HVALA

Rezultati utrke bit će objavljeni neposredno po završetku utrke na Internet stranici stotinka.hr te stranicama organizatora.

PARKING ZONE

Pristupna cesta za Konjički klub “Kolan“ – farma “Happy horse“, održavati cestovni put prohodnim.

Za sve informacije stojimo Vam na raspolaganju, a ukoliko s Vaše strane postoji želja i mogućnost da nam kroz različite opcije pomognete pri organiziranju aktivnosti, slobodno nas kontaktirajte i na tome bi Vam bili jako zahvalni.

Registrirajte se na utrku i pridružite nam se u drugoj sezoni sportsko rekreativne lige grada Šibenika ADVENTURE SPORT LIGA – IZABERI SPORT !

Svi ste dobrodošli

Produced in Šibenik 2024

F2 Team

DRUŠTVO SPORTSKE REKREACIJE “SPORT ZA SVE“ 08 FORCA ŠIBENIK

KRALJA ZVONIMIRA 45a, 22 000 ŠIBENIK, e- mail : forca08@hotmail.com, kontakt: 098 135 4585

&

BICIKLISTIČKI KLUB “FAUST VRANČIĆ“, ZLARINSKI PROLAZ 1, 22 000 ŠIBENIK, kontakt: 091 254 2676

 

OPĆI UVJETI I PRAVILA UTRKE:

Prijavom na utrku natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti fotografije i video materijale nastale za vrijeme, neposredno prije i poslije utrke za svoje interne potrebe i potrebe promocije događaja. Natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti njegove osobne podatke za internu komunikaciju i u promocijske svrhe organizatora.
Startni broj stavlja se isključivo na prsa i mora biti vidljiv tijekom cijele utrke. U protivnom plasman neće biti zabilježen. Nepoštivanje pravila za sobom povlači diskvalifikaciju natjecatelja.

Svaki natjecatelj svojom prijavom daje suglasnost da se na utrci natječe na osobnu odgovornost, da je upoznat s pravilima i propisima utrke, rizicima te da svojom prijavom potvrđuje da je zdravstveno sposoban za ovakvu vrstu sportske rekreacije.

Postupkom prijave na utrku, svi natjecatelji pristaju nastupati NA VLASTITU OGOVORNOST! Prijavom na utrku natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti u slučaju nezgode na organizatora utrke te potvrđuje svoje zdravstveno stanje i spremnost da završi utrku. Organizator je osigurao medicinsku zaštitu sukladno pravilima održavanja atletskih utrka.

Ukoliko ste roditelj ili staratelj maloljetnog djeteta koji je uz vas prijavljen na utrku ili kojem uz Vaš pristanak omogućavate sudjelovanje na samoj utrci zamoliti ćemo Vas da prije preuzimanja startnog paketa popunite i potpišete dodatnu izjavu.

Organizator zadržava pravo izmjene programa ukoliko nastupe nepredviđene okolnosti.

DSR 08 Forca Šibenik

DSR “SPORT ZA SVE“ 08 FORCA ŠIBENIK & BK FAUST VRANČIĆ

Plaćanje i korekcija rezultata utrka
 • Organizator DSR 08 Forca Šibenik je odgovoran za točnost podataka utrke, otvaranje i zatvaranje prijava i evidenciju plaćanja naknada za utrku.
 • Ova web stranica nema pristup bankovnom računu organizatora.
 • Molimo pitajte organizatora DSR 08 Forca Šibenik izravno vezano uz plaćanja i druge informacije o utrci.
 • Bilo koja druga pitanja u vezi s rezultatima utrke treba poslati na timing@stotinka.hr
Kontakt

Web stranice: https://www.facebook.com/DrustvoSportskeRekreacijeSportZaSve08ForcaSibenik/

E-mail: forca08@hotmail.com

Telefon: +385981354585

Adresa: Kralja Zvonimira 45a, 22000 Šibenik, CRO - Croatia

Dodatni linkovi