DSR 08 Forca Šibenik

5. kolo Adventure sport liga “kap vina MACHINA NOVA“ / timska/obiteljska, hodači, djeca do 12g. 21.05.2023. 17:00 21.05.2023. 20:00 6 km 100 m 100 m Više...

Završena :: 38 prijavljeno, 38 plaćeno, 38 s brojem, 38 - FIN

CRO 36 Croatia
NOR 2 Norway

CRO 36 Croatia
NOR 2 Norway

CRO 36 Croatia
NOR 2 Norway

Događaj - Javno Utrka Prijavljeni natjecatelji Rezultati

Putem nove sportsko rekreativne godišnje lige organiziramo peto kolo ADVENTURE SPORT LIGA – IZABERI SPORT ! kap vina Machina nova, osjeti nove okuse vinske staze, pozovi prijatelja na avanturu stazama vinarije Testament.

Polako i sigurno donosimo Vam nove staze, nove avanture i prilike, Adventure sport liga – Izaberi sport! – vodi Vas putima vinskih vinograda vinarije Testament gdje Vas pozivamo da nam se pridružite na 5.kolu sportsko rekreativne aktivnosti u Jadrtovcu.

Vinogradi se nalaze u vinorodnom kraju Sjeverne Dalmacije, u neposrednoj blizini srednjovjekovnog grada Šibenika.

Specifični vremenski uvjeti i posebnost tla ovdje od vinove loze traže stalnu borbu za opstanak, a taj se vjekovni ritual osjeti i vidi u intenzivnijim, dubljim i punijim bojama, okusima i mirisima vina.

 Najbolji način da doživite ovaj vikend Testament vina je da nakon sudjelovanja u aktivnosti, posjetite kušaonicu koja se nalazi u organskim vinogradima, uronite u prekrasne poglede, popijte čašu ili dvije uz pokoji dalmatinski zalogaj sa strane.

 Voljeli bi vam svaki put dok organiziramo aktivnosti udahnuti dio povijesti koja će istaknuti svoju povijesnu ulogu, a s time ćemo raditi na edukaciji, odgoju, čuvanju i očuvanju kulturne baštine.U suradnji Force i BK Faust Vrančić organiziramo novu edukativnu trku koja prati priču spoja Fausta Vrančića i vinarije Testament.

Staza je kružna i obuhvaća većinom puteve u blizini područja vinarije Testament. Start je ispred platoa kušaonice same vinarije i kreće se u pravcu juga makadamskim putevima u blizini maslinika i vinograda, a zatim se dolaskom do obližnjeg vidikovca staza spušta nazad i dalje prateći rubne dijelove vinarije, a zadnjih kilometar staza prolazi kroz šumu koja Vas u jednom trenutku ponovo vraća na put za cilj utrke odnosno na sami početak na plato kušaonice Testament.

Sudionici utrke na 12km samu stazu odrađuju 2x.

 

Priča puteva vina vinarije Testament

          Desetak kilometara jugoistočno od Šibenika na istočnoj obali Morinjskog zaljeva nalazi se naselje Jadrtovac. Cijeli se Jadrtovac nalazi se na svega 100 do 150 metara iznad mora. Morinjski zaljev je poznato prirodno mrijestilište ribe, te kao pogodno mjesto za uzgoj školjaka zbog miješanja bočate vode i mora. Jadrtovac je ujedno i poznat po ljekovitom blatu čiju je mogućnost primjene u medicinske svrhe potvrdio Odbor za zdravstveni turizam i prirodne ljekove pri Akademiji medicinskih znanosti.

Na području Šibenika vino se radi već dvije tisuće godina, o čemu svjedoče testamenti iz davnih vremena, neki čak i iz doba starog Rima. Tri su takva testamenta po kojima vinarija i nosi ime. Prvi je hipokaust iz 2. stoljeća - grijana prostorija koju su stari Rimljani često koristili za dozrijevanje obranog grožđa. Drugi su 102 antičke amfore korištene za prijevoz vina i maslinovog ulja, pronađene na dnu Jadranskog mora kraj Šibenika. A treći je Machina Nova, preša za grožđe koju je u 16. stoljeću izumio poznati izumitelj Faust Vrančić, rodom iz okolice Šibenika.

Kušaonica Testament Winery smještena je među brežuljcima iznad Morinjskog zaljeva s kojih se pruža pogled na Jadransko more i šibenski arhipelag. Specifični vremenski uvjeti i posebnost tla od vinove loze traže stalnu borbu za opstanak. Na Jadrtovcu je položaj vinograda bogomdana ekološka zona čija je proizvodnja u potpunosti organska.

Na melioriranom kršu sa samo 20% zemlje i 80% kamena sadnja 50 hektara predivnih vinograda i 25 hektara jednako očaravajućih 6.000 stabala maslina je trajala od 2007. do 2012. godine. Na području Testament Winery se uzgajaju isključivo autohtone sorte od čega 90% čine crne sorte babić, plavac mali i tribidrag, dok pošip, debit i maraština čine 10% bijelih sorti.

 

UTRKA “MACHINA NOVA hodači, timska/obiteljska, pojedinačno

(Djeca do 12 godina su obavezna biti u pratnji odrasle osobe)            6 i 12km

 

 

Prijava na utrku uključuje:

 • adekvatno osiguranu trkaću stazu uz logističku potporu organizatora
 • finišerska medalja
 • trkaći obrok
 • startni broj
 • elektronsko mjerenje vremena
 • okrjepa tjekom utrke
 • prva pomoć asistencija
 • Ukoliko ste roditelj ili staratelj maloljetnog djeteta koji je uz vas prijavljen na utrku ili kojem uz Vaš pristanak omogućavate sudjelovanje na samoj utrci molimo Vas da prije preuzimanja startnog paketa popunite i potpišete dodatnu izjavu.
 • ukoliko se prijavite na timsku/obiteljsku tada je potrebno da svi sudionici tima dođu u isto vrijeme na cilj i sudionici tima imaju zajednički naziv pri natjecanju(npr.tim Alfa, obitelj Oscar), minimalno 3 sudionika za formiranje tima

Ove godine sve dobne skupine ulaze u zajedničku kategoriju.

 

STARTNINA TRAIL UTRKE / “kap vina MACHINA NOVA“              BESPLATNA JE STARTNINA

 

 

Aktivnost je sportsko rekreativnog karaktera namijenjene svima, staza se može proći hodajući ili trčeći te se staza prolazi kretanjem većim dijelom kroz prirodu, kretati se desnom stranom na lokacijama cestovnog prometa.

Za natjecatelje je potrebno da poštivaju:

 • nošenje startnog broja
 • voda
 • osobna prva pomoć
 • adekvatna odjeća i obuća za vrijeme i teren koji ih očekuje
 • mobitel za hitne intervencije s brojem službene osobe utrke za sve situacije
 • ukoliko postoje kontrolne točke sudionici ih trebaju poštivati
 • poštivanje pravila staze i uputa organizatora
 • ukoliko se prijavite na timsku/obiteljsku tada je potrebno da svi sudionici tima dođu u isto vrijeme na cilj i sudionici tima imaju zajednički naziv pri natjecanju(npr.tim Alfa, obitelj Oscar), minimalno 3 sudionika za formiranje tima

svi sudionici na utrci se prijavljuju pojedinačno na stotinka.hr

 

OPĆI UVJETI UTRKE:

Prijavom na utrku natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti fotografije nastale za vrijeme, neposredno prije i poslije utrke za svoje interne potrebe i potrebe promocije događaja. Natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti njegove osobne podatke za internu komunikaciju i u promocijske svrhe organizatora.
Startni broj stavlja se isključivo na prsa i mora biti vidljiv tijekom cijele utrke. U protivnom plasman neće biti zabilježen. Nepoštivanje pravila za sobom povlači diskvalifikaciju natjecatelja.

Svaki natjecatelj svojom prijavom daje suglasnost da se na utrci natječe na osobnu odgovornost, da je upoznat s pravilima i propisima utrke, rizicima te da svojom prijavom potvrđuje da je zdravstveno sposoban za ovakvu vrstu sportske rekreacije.

Postupkom prijave na utrku, svi natjecatelji pristaju nastupati NA VLASTITU OGOVORNOST! Prijavom na utrku natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti u slučaju nezgode na organizatora utrke te potvrđuje svoje zdravstveno stanje i spremnost da završi utrku. Organizator je osigurao medicinsku zaštitu sukladno pravilima održavanja atletskih utrka.

Ukoliko ste roditelj ili staratelj maloljetnog djeteta koji je uz vas prijavljen na utrku ili kojem uz Vaš pristanak omogućavate sudjelovanje na samoj utrci zamoliti ćemo Vas da prije preuzimanja startnog paketa popunite i potpišete dodatnu izjavu.

Organizator zadržava pravo izmjene programa ukoliko nastupe nepredviđene okolnosti.

Prijavom na utrku natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti fotografije i video materijale nastale za vrijeme, prije i nakon utrke za potrebe promocije događaja.

DSR 08 Forca Šibenik

DSR “SPORT ZA SVE“ 08 FORCA ŠIBENIK & BK FAUST VRANČIĆ

Plaćanje i korekcija rezultata utrka
 • Organizator DSR 08 Forca Šibenik je odgovoran za točnost podataka utrke, otvaranje i zatvaranje prijava i evidenciju plaćanja naknada za utrku.
 • Ova web stranica nema pristup bankovnom računu organizatora.
 • Molimo pitajte organizatora DSR 08 Forca Šibenik izravno vezano uz plaćanja i druge informacije o utrci.
 • Bilo koja druga pitanja u vezi s rezultatima utrke treba poslati na timing@stotinka.hr
Kontakt

Web stranice: https://www.facebook.com/DrustvoSportskeRekreacijeSportZaSve08ForcaSibenik/

E-mail: forca08@hotmail.com

Telefon: +385981354585

Adresa: Kralja Zvonimira 45a, 22000 Šibenik, CRO - Croatia

Dodatni linkovi