Break a leg!

Dalmacija Šibenik Trail 17 km 08.10.2022. 10:30 08.10.2022. 16:00 17 km 250 m 250 m Više...

Završena :: 55 prijavljeno, 38 s brojem, 17 - REG 38 - FIN

BAH 1 Bahamas
BAN 1 Bangladesh
CPV 1 Cape Verde
CRO 50 Croatia
GER 1 Germany
SLO 1 Slovenia

BAH 1 Bahamas
CRO 35 Croatia
GER 1 Germany
SLO 1 Slovenia

Događaj - Javno Utrka Prijavljeni natjecatelji Rezultati

Dalmatia Šibenik trail utrke startaju u subotu, 8.10. u 10:30 sati sa Malog Vignja, na Jadriji.

Možete se natjecati u dvije kategorije: trailu dužine 8 km te trailu dužine 17 km.

Za sve ljubitelje aktivnosti na otvorenom organiziramo prvo izdanje Dalmatia Šibenik traila! Pripremili smo dvije dužine staze tako da nam se mogu pridružiti baš svi; od profesionalaca i rekreativaca u dobroj kondicijskoj spremi pa do amatera koji nisu u najboljoj formi, ali žele uživati u prekrasnoj prirodi i udisati svjež i čisti zrak. Na ovogodišnja dva traila uživat ćete u raznolikosti prirode, sa startom i ciljem na poznatoj šibenskoj plaži - Malom Vignju, na Jadriji. Staza se sastoji od  kombinacije puteljaka koji prate obalnu liniju s pogledima na Prvić, Šibenik i kanal sv. Ante te single trailova uz vremešne suhozide i maslinike.

 

Dalmatia Šibenik trail od 17 km je staza kružnog tipa. Predviđena je za iskusnije trkače i ljude s boljom fizičkom spremom, ili pak za one najupornije koji uživaju u dugim šetnjama prirodom. Staza prati kratku stazu DŠOF-a do Prižbe gdje se od nje odvaja i nastavlja put Bogdanovića. Dio od Bogdanovića do Martinske tehnički je najzahtjevniji. Nakon Martinske, natjecatelji se penju na vrh Velika Glava s kojeg se proteže predivan pogled na cijeli Šibenik. Posljednjih nekoliko kilometara trči se stazom / šetnicom kroz šibenski kanal sve do cilja na Jadriji, odnosno plaži Mali Viganj. Na stazi se nalaze dvije okrjepne stanice, jedna na Prižbi, a druga na Martinskoj. Dok budete hodali ili trčali ovim predivnim krajobrazom, postat ćete svjesniji blagodati života u prekrasnoj Šibensko-kninskoj županiji.

 

PRIJAVE:

Startni paketi

Preuzimajne startnih paketa organizirano je na glavnoj lokaciji – Malom Vignju (Jadrija); u subotu, 8.10., od 9:00 do 10:15 sati.

Za preuzimanje startnog broja i startnog paketa obavezno je predočenje osobnog dokumenta. Preuzimanje startnog broja za drugu osobu je moguće isključivo uz predočenje osobnog dokumenta prijavljene osobe.

Uplatom kotizacije na vrijeme, ostvarujete pravo na STARTNI PAKET koji uključuje sljedeće: promotivnu vrećicu TZ Šibensko-kninske županije, dry fit majicu utrke, poklone sponzora, obrok na cilju poslije utrke, startni broj, vreću za pohranu osobnih stvari, okrjepne stanice na stazi, finišersku medalju, medalju prva tri mjesta u ženskoj i muškoj kategoriji, pobjednički paket za prva tri mjesta u kategorijama, zabavni dio (DJ i voditelji), fotografiranje utrke i video materijale.

PRAVILA

 

 1. ORGANIZACIJA

Dalmatia Šibenik Trail utrke (8 km i 17 km) u sklopu Dalmatia Šibenik Outdoor Festivala organizira Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, u suorganizaciji s Turističkom zajednicom grada Šibenika i Turističkom zajednicom Zlarin.

 1. UVJETI SUDJELOVANJA

Na utrkama mogu sudjelovati sve osobe koje ispunjavaju slijedeće uvjete:

- navršenih 18 godina / u godini održavanja utrke - serijala

- osobe starosti 14-18 godina mogu sudjelovati ukoliko imaju potpisanu dozvolu potpisanu od roditelja ili staratelja

- natjecatelji mlađi od 14 godina mogu sudjelovati uz pratnju punoljetne osobe koja je odgovorna za maloljetnog natjecatelja i uz potpisanu dozvolu za sudjelovanje od roditelja ili staratelja

- dozvolu za nastup maloljetnika (dokument ''Izjava roditelja'') možete skinuti na linku ili ju možete ispuniti prilikom registracije prije starta LINK NA IZJAVU

- imaju odgovarajuću psiho-fizičku kondiciju za dugotrajne napore i aktivnosti u prirodi

- izvršili su prijavu za utrku (ispunjeni online obrazac na www.stotinka + izvršena uplata startnine)

Natjecatelj je svojom prijavom izravno suglasan da se na utrci natječe na osobnu odgovornost, da je upoznat s pravilima i propisima utrke kojih će se pridržavati kao i mogućim rizicima koje natjecanja sadrže.

Svojom prijavom natjecatelj izjavljuje da je upoznat s popisom PREPORUČENE OPREME, iznimno važnom za njegovu osobnu sigurnost te da se njenim nenošenjem izlaže povećanom riziku od dehidracije, pothlađivanja, nemogućnosti saniranja ozljeda, nemogućnosti poziva u pomoć, nemogućnosti pomaganja povrijeđenim natjecateljima, nemogućnosti kontaktiranja organizatora pa čak i smrti. Svojom prijavom natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke, kao i prema natjecateljima ili trećim osobama. Svojom prijavom natjecatelj potvrđuje da je u odgovarajućoj psiho-fizičkoj kondiciji primjerenoj za ovakvu vrstu natjecanja.

 1. PREPORUČENA OPREMA

Popis opreme koju organizator PREPORUČUJE svim natjecateljima, bez obzira na dužinu utrke:

- ruksak ili pojas oko struka

- bočica s minimalno 0,5 L tekućine na startu

- hrana (gel, energetska pločica,...)

- prva pomoć (min: 1 elastični zavoj, 1 prvi zavoj, 2 komprese, flasteri različitih veličina)

- mobitel (upaljen, s napunjenom baterijom i memoriranim brojevima organizatora)

 

 

Preporučena oprema / sukladno vremenskim uvjetima:

- odjeća za zaštitu od kiše/vjetra/sunca

- krema za sunce

- rezervna odjeća

 1. NATJECATELJSKI BROJEVI

Prilikom potvrde prijava svaki natjecatelj će dobiti startni broj.

Startni broj se MORA NOSITI tijekom cijele utrke, na gornjem dijelu tijela, sprijeda, ne smije biti prekriven te mora biti jasno vidljiv (nije dopušteno nositi startni broj na nogama, leđima, ruksaku, sa strane).

Svaki startni broj ima istaknut kontakt telefon organizatora u slučaju hitnog poziva.

 1. OKRJEPNE STANICE

Obje utrke imaju okrjepne stanice s pićem i hranom (ili samo pićem). Na okrjepnim stanicama se nalaze organizatori.

Svaki natjecatelj mora voditi računa da ima dosta tekućine/hrane do sljedeće okrjepne stanice.

Na okrjepnim stanicama više nema jednokratnih plastičnih / papirnatih čašica. Svaki natjecatelj treba imati svoju čašicu / bidon / bočicu kako bi mogao konzumirati piće koje se nalazi na okrjepnim stanicama.

 1. KONTROLNE TOČKE / MJERENJE VREMENA

Na utrkama će biti označeno nekoliko kontrolnih točaka. Na svakoj kontrolnoj točki nalazi se pečat kojeg treba otisnuti na za to predviđeno mjesto na startnom broju.

Prolazak trkača se očitava na STARTU i na ulasku u CILJ. Na cilju će se kontrolirati jesu li sve točke na kontrolnom kartonu označene odgovarajućim pečatom. Rezultati utrke bit će objavljeni neposredno po završetku utrke na Internet stranici organizatora.

 1. OZNAKE NA STAZI

Staza dužine 7 km bit će označena žutim oznakama, a staza dužine 18 km crvenim oznakama.

Utrke prolaze šumskim stazicama, puteljcima i makadamskim putevima te dijelom i po asfaltu.

 1. VREMENSKI LIMITI

Vrijeme za završetak utrke je ograničeno. Da bi natjecatelj bio uvršten u službeni poredak, utrku mora završiti unutar određenog vremenskog limita (3 h za trail od 8 km i 5 h za trail od 17 km)

 1. ODUSTAJANJE

Natjecatelji koji tijekom utrke odluče odustati moraju učiniti slijedeće:

- na najbližoj okrjepnoj stanici o odustajanju informirati organizatora ili

- vratiti se do starta / cilja i o odustajanju obavijestiti organizatora ili

- o odustajanju obavijestiti organizatora putem mobitela (istaknutog na startnom broju)

Ukoliko je odustajanje uzrokovano povredom i ukoliko natjecatelj nije u mogućnosti nastaviti do najbliže okrjepne stanice ili cilja utrke, natjecatelj je dužan kontaktirati organizatora putem mobitela / uz pomoć drugih natjecatelja na broj istaknut na startnom broju. Po primitku informacije organizator će aktivirati dežurnu liječničku i spasilačku službu.

 1. PROMJENA STAZE

Organizator zadržava pravo da u bilo koje vrijeme i bez prethodne najave napravi izmjene na stazi, okrjepnim stanicama. Eventualne promjene bit će objavljene na službenim Internet stranicama utrke.

 1. UPLATA KOTIZACIJA

Uplatom kotizacije natjecatelj potvrđuje da prihvaća ova pravila i prijava se smatra pravovaljanom.

U slučaju nedolaska na utrku, uplaćeni novac se ne vraća.

 1. ZAŠTITA PRIRODE

Utrke serijala održavaju se u prirodi te je sukladno tome obavezno pridržavati se osnovnim pravilima zaštite prirode i okoliša te poštivati pravila ponašanja u zaštićenim prirodnim područjima. Natjecatelji tijekom utrke ne smiju zagađivati okoliš te uništavati okolnu floru i faunu, ne smiju bacati otpad na stazi te odlagati smeće na bilo kojoj destinaciji između starta i cilja utrke, osim na okrjepnim stanicama.

Budimo pažljivi prema prirodi, sačuvajmo je i uživajmo u njenom najljepšem obliku!

 1. SUGLASNOST O MEDIJSKOJ SLOBODI

Prijavom za utrku natjecatelji su suglasni da cjelokupni snimljeni filmski i fotografski materijal može biti javno prikazivan i korišten u promotivne svrhe utrke. Organizator utrke pridržava sva prava za korištenje, kopiranje i distribuiranje svih snimljenih video i foto materijala.

                                                                                                      

                                                                                                                      Šibenik, rujan 2022.

Break a leg!

Break a leg! d.o.o.

Plaćanje i korekcija rezultata utrka
 • Organizator Break a leg! je odgovoran za točnost podataka utrke, otvaranje i zatvaranje prijava i evidenciju plaćanja naknada za utrku.
 • Ova web stranica nema pristup bankovnom računu organizatora.
 • Molimo pitajte organizatora Break a leg! izravno vezano uz plaćanja i druge informacije o utrci.
 • Bilo koja druga pitanja u vezi s rezultatima utrke treba poslati na timing@stotinka.hr
Kontakt

Web stranice: https://breakaleg.hr/

E-mail: info@breakaleg.hr

Telefon: +38598220970

Adresa: Andrije Hebranga 10, 23000 Zadar, CRO - Croatia

Dodatni linkovi