SRK Puls

Brijuni Adventure Race 2016 - ULTRA 80 Km 17.09.2016. 08:10 17.09.2016. 22:00 80 km Više...

Završena :: 27 prijavljeno, 24 plaćeno, 27 s brojem, 24 - FIN 3 - DNS

Događaj - Javno Utrka Prijavljeni natjecatelji Rezultati

BRIJUNI ADVENTURE RACE 2016

WEBSITE: http://www.srkpuls.hr

 • DATES: September 17th, 2016.
 • COUNTRY: Croatia
 • REGION: Istria 
 • CITY: Fasana

DISCIPLINES: Trek/Run, MTB-O, Kayak, Absail, Snorkeling, Swimming
DISTANCE: 80 Km (ultra)
CATEGORIES: men's team, mix team (M+W, W+W)

PRAVILA UTRKE

 

    1. SUDJELOVANJE U UTRCI 

 

1.1. U utrci sudjeluju 2-člane ekipe, neovisno o spolu, i natječu se u istoj kategoriji.

1.2. Nagrade se dodjeljuju za prva tri mjesta ukupno, kao i u mješovitoj kategoriji, ukoliko na utrci sudjeluje više od 5 mješovitih  timova. Mješovite timove čine Ž + Ž i M + Ž.

1.3. Ekipu čine 2 natjecatelja starija od 18 godina. Ukoliko je natjecatelj mlađi od 18 godina njegov roditelj ili skrbnik obavezan je potpisati izjavu o odricanju odgovornosti osragizatora.

1.4. Svi se natjecatelji natječu na vlastitu odgovornost. Prije početka utrke, svi natjecatelji moraju potpisati izjavu kojom potvrđuju da su upoznati sa svim pravilima i uputama utrke te da ih u cijelosti prihvaćaju.

1.5. Od početka do kraja utrke natjecatelji moraju nositi obaveznu opremu propisanu pravilnikom.

1.6. Svi natjecatelji moraju biti zdravstveno osigurani.

1.7. Prilikom prijave natjecatelji obavezno moraju navesti ime ekipe, imena natjecatelja te sve ostale zatražene podatke. 

 

 1. UVJETI NATJECANJA

 

2.1. Organizator priskrbljuje potrebne topografske karte.

2.2. Natjecatelji se sami moraju pobrinuti za hranu i piće tijekom cijelog trajanja utrke.

2.3. U slučaju da liječnik ili službena osoba (organizator, voditelj natjecanja, HGSS,...) ustanovi da je član ekipe ozlijeđen, tj. onemogućen nastaviti natjecanje, ekipa će biti isključena iz utrke.

2.4. Ekipa koja stigne na kontrolnu točku nakon povlačenja ili isključenja iz utrke, natjecanje mora nastaviti po uputama organizatora (prečacem ili povratkom na cilj).

2.5. Dolazak ekipe na kontrolnu točku je valjan samo ako oba člana ekipe stignu na kontrolnu točku istodobno osim u slučajevima gdje organizator utrke to dozvoljava drugačije.

2.6. Natjecatelji moraju poštivati redoslijed kontrolnih točaka, osim ako izmjenama pravila ne bude drugačije odlučeno.

2.7. Natjecatelji ne smiju primati pomoć od drugih, osim ako izmjenama pravila ne bude drugačije odlučeno.

2.8. Dozvoljeni razmak između natjecatelja istog tima je 100 m. U slučaju nepoštivanja ovog pravila ekipa će biti diskvalificirana iz daljnjeg natjecanja

 

     3. KAZNENE MINUTE

 

3.1. Natjecatelji se moraju ponašati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama ("Narodne novine", broj 105/2004). Za svako kršenje navedenog zakona ekipa će biti kažnjena sa sat vremena koji će biti pridodan ukupnom vremenu ekipe na kraju utrke.

3.2. VERIGE. U uvali Verige (V. Brijuni) za svaku nepronađenu kontrolnu točku dodaje se 10 minuta koje će biti pridodane ukupnom vremenu ekipe na kraju utrke. U slučaju da nemate 3 ili više kontrolnih točaka u ukupnom poretku idete ispod zadnjeg natjecatelja koji ima sve kontrolne točke bez obzira na vrijeme.

3.3. CASTRUM (V. Brijuni). Za svaku nepronađenu kontrolnu točku dodaje se 10 minuta koje će biti pridodane ukupnom vremenu ekipe na kraju utrke. U slučaju da nemate 3 ili više kontrolnih točaka u ukupnom poretku idete ispod zadnjeg natjecatelja koji ima sve kontrolne točke bez obzira na vrijeme.

3.4. GRADSKA ORIJENTACIJA (Fažana) Za svaku nepronađenu kontrolnu točku dodaje se 10 minuta koje će biti pridodane ukupnom vremenu ekipe na kraju utrke. U slučaju da nemate 3 ili više kontrolnih točaka u ukupnom poretku idete ispod zadnjeg natjecatelja koji ima sve kontrolne točke bez obzira na vrijeme.

3.5. ABSAIL (Fažana – ultra kategorija). Absail je opcionalna kontrola. Dovoljno je da se jedan član ekipe spusti i pokupi kontrolu, a koja se nalazi na pola zvonika. Nagrada je 15 minuta koje se oduzimaju ukupnom vremenu ekipe na kraju utrke.

3.6. ADRENALIN PARK (AC BiVillage). Za svaku nepravilno prođenu prepreku oduzima se 5 minuta na ukupnom vremenu. Isto se odnosi na oba člana tima. Svaka prepreka može se proći „zipanjem“. U slučaju da „zipate“ smatrati ćemo da prepreku niste pravilno prošli. U slučaju da imate 3 ili više zipanja u ukupnom poretku idete ispod zadnjeg natjecatelja koji ima sve kontrolne točke bez obzira na vrijeme.

3.6. Dolaskom u cilj dužni ste organizatoru pokazat osobnu i timsku opremu.  Za svaki komad osobne i timske obavezne opreme koji nemate dodaje se 30 minuta koje će biti pridodane ukupnom vremenu ekipe.

 

 

 1. OPREMA EKIPE

 

4.1. Natjecatelji moraju imati obaveznu osobnu opremu i timsku obaveznu opremu koju za propisuje organizator. Organizator pridržava sva prava na provjeru sadržaja obavezne osobne opreme bilo kojeg natjecatelja u bilo koje vrijeme utrke.

4.2. Korištenje GSM uređaja je dopušteno u krajnjoj nuždi ili hitnom slučaju. U sportskom duhu i fair-playu se od natjecatelja očekuje da ne rabe GSM uređaje za komunikaciju između ekipa, odnosno za pridobivanje korisnih informacija od drugih ekipa.

4.3. Korištenje GPS uređaja s kartama nije dopušteno. Ekipa koja koristi takav uređaj za vrijeme utrke će biti diskvalificirana.

4.4. Natjecatelji su odgovorni za oštećenu ili izgubljenu opremu koju dodjeljuje organizator te su u tom slučaju dužni organizatoru nadoknaditi nastalu štetu.

4.5. Organizator ne odgovara za osobnu opremu natjecatelja koju sami oštete ili izgube. 

 

 1. KAJACI

 

5.1. Natjecatelji koji nemaju vlastiti kajak zadužiti će ga kod organizatora, zajedno sa veslima i pojasevima (2 kom).

5.2. U slučaju gubitka ili oštećenja opreme organizator zadržava pravo naplate opreme po tržnoj cijeni.

 

 1. DISKVALIFIKACIJA EKIPE

 

6.1. Za svako nesportsko ponašanje, uništavanje okoliša ili opreme (bilo opreme organizatora, bilo opreme drugih ekipa) ekipa će biti isključena iz utrke. Natjecatelji su za svoje ponašanje tijekom utrke kazneno, materijalno i moralno odgovorni na temelju važećih zakona u Republici Hrvatskoj, a sudjelovanjem u utrci izjavljuju da protiv organizatora neće pokrenuti  građanski i/ili kazneni spor. 

 

 

 1. ŽALBE

 

7.1. Sve žalbe natjecatelji moraju podnijeti organizatoru u pisanom obliku najkasnije 15 minuta po objavi neslužbenih rezultata utrke. Žalbe podnijete nakon isteka roka neće biti uvažene čak i ako su opravdane. Službeni rezultati su konačni. 

 

 1. ZAVRŠNE ODREDBE

 

8.1. Ukoliko se neka od ekipa izgubi tijekom utrke, organizator će poduzeti mjere kojima će osigurati povratak ekipe na cilj ili upute za daljnje natjecanje.

8.2. Članovi organizacije i praćenja utrke mogu po vlastitoj prosudbi u slučaju potrebe za pomicanjem ili ukidanjem kontrolne točke sami pomaknuti ili ukinuti kontrolnu točku na način koji neće oštetiti ili zakinuti nijednu ekipu.

8.3. Pravo tumačenja ovog pravilnika ima organizator.

8.4. Natjecatelji su suglasni da se cjelokupni filmski i fotografski materijal iskoristi u medijima s namjenom promocije utrke.

5.5. Ekipe koje se neće pridržavati gore navedenih pravila će biti isključene iz daljnjeg natjecanja.

SRK Puls

Sportsko rekreacijski klub PULS

Plaćanje i korekcija rezultata utrka
 • Organizator SRK Puls je odgovoran za točnost podataka utrke, otvaranje i zatvaranje prijava i evidenciju plaćanja naknada za utrku.
 • Ova web stranica nema pristup bankovnom računu organizatora.
 • Molimo pitajte organizatora SRK Puls izravno vezano uz plaćanja i druge informacije o utrci.
 • Bilo koja druga pitanja u vezi s rezultatima utrke treba poslati na timing@stotinka.hr
Kontakt

Web stranice: www.srkpuls.hr

E-mail: srkpuls@gmail.com

Telefon: +385 (0)98 1707747

Adresa: Jadreški 31, Ližnjan, CRO - Croatia

Dodatni linkovi
Facebook: https://www.facebook.com/pages/SRK-PULS/382927361864929 
YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=8091l58tM0w