TTK Strka

Extreme Challenge (45.5 km/4490m+) 15.05.2021. 08:00 15.05.2021. 22:00 45,5 km 4490 m 3090 m Više...

Prijave otvorene Prijave od 03.09.2020. 10:00 do 15.05.2021. 07:30 :: Limit natjecatelja: 46 :: 29 prijavljeno, 8 plaćeno, 29 - REG

BIH 2 Bosnia and Herzegovina
CRO 24 Croatia
FRA 2 France
SLO 1 Slovenia

BIH 1 Bosnia and Herzegovina
CRO 7 Croatia

Događaj - Javno Utrka Prijava na utrku Prijavljeni natjecatelji Rezultati

Absolute Biokovo Challenge

15. i 16. svibanj 2021.

Kad bi pitali ljude da opišu staze Absolute Biokovo Challenge-a u nekoliko kratkih riječi većina bi vjerojatno upotrijebila ove riječi: nevjerojatni pogledi, strmo, teško, oduzima dah, divlje, Biokovo nikad ne razočara.

Međutim ni te riječi nisu dovoljne da prenesu ljepotu, divljinu i magiju jedne od najljepših i najviših planina u Hrvatskoj. Utrka prolazi najdojmljivijim predjelima planine koji su ujedno i dijelovi Parka prirode.  Penje se i spušta strmim stazama uklesanim i uzidanim kroz same litice, vijuga malim grebenima između vrtača, provlači se kroz šumu bora, bukve i planinskog javora...

Osim staze, kroz ovu utrku moći će se u potpunosti iskusiti planina boravkom u kampu koji će biti formiran za one koji žele noćiti u planini, hranom koju su jeli biokovski gorštaci i pastiri te raznim edukativnim izletima i šetnjama Biokovom za vijeme vikenda kada se održava utrka.

Duljina: 45.5 km

Ukupni uspon: 4490m+

ITRA points – 3,

Mountain points - 12

Start: 15.05.2021. u 8 sati, Brela

Cilj: Planinarska kuća Pod Vošcem

 

Utrka starta iz Brela, s razine mora,gdje nakon jednog kilometra na morskoj šetnici staza ide iznad Brela na 200 godina staru Napoleonovu cestu koja je zaštićeno kulturno dobro RH. Nakon nekoliko stotina metara s Napoleonove ceste silazi se na singletrack do malog,m                       podbiokovskog sela Topići odakle se strmim usponom penje na predio Pakline – poznat po stoljetnoj šumi crnog bora. Dugim spustom kroz šumu dolazi se do prve okrepe na oko 12.6 km. Od okrepe, preko crkvice Sv Nikole počinje uspon u vršni dio Biokova, preko skloništa Kale (1450 m/nm) do vrha Šćirovac (1619 m/nm) koji je poznat kao jedan od najnedostupnijih vrhova u Hrvatskoj. Od Šćirovca, preko prijevoja Vraca do crkvice Sv Ilije, prolazi se možda najdomljivijim grebenom u Hrvatskoj. Od Sv.Ilije je dugi spust do podbiokovskog sela Bast, gdje se nalazi druga okrepa, na oko 29km. Od Basta , staza nekoliko kilometara slijedi panoramsku biokovsku stazu na makadamu do predjela Miletin bor, gdje opet skreće strmo uskom stazicom uz stijenu Borovca sve do planinarske kuće Slobodan Ravlić – Lokva (1445 m/nm), gdje je treća okrepa, na oko 37,5 km.  Od Lokve, staza vijuga preko uskih grebena između vrtača do najvišeg biokovskog vrha – Sv. Jure (1762 m/nm odakle puca nevjerojatan pogled na sve strane. Na Sv Juri će biti voda. Od Sv Jure, staza se preko troglavskih grebena (možda i najfotogeničniji dio staze, pa se pripremite za fotografa) spušta do planinarske kuće Pod Vošcem gdje je cilj.

Staza je iznimno fizički i tehnički zahtjevna te je zbog toga ograničen broj natjecatelja na 45, a da bi se moglo nastupiti na utrci potrebno je minimalno 420 ITRA performance bodova u dužinskoj kategoriji S ili dužoj, ili da je natjecatelj završio utrku slične zahtjevnosti, a nije bodovana po ITRA-i (organizator ima pravo procjene i odluke o dopuštanju nastupa). Vremenski limit za završiti utrku je 14 sati.

Mountain bodovi: 12

 

 

Više informacija na: http://absolute-biokovo-challenge.com/

Pravo nastupa na utrci imaju samo oni koji imaju minimalno 420 ITRA performance bodova u dužinskoj kategoriji S ili dužoj, ili uz posebnu dozvolu organizatora.

Obvezna oprema: mobitel, spremnik za vodu (boca, flask) minimalno 1l, astrofolija, zviždaljka, čeona lampa s rezervnim baterijama

TTK Strka

Trail i treking klub Strka

Plaćanje i korekcija rezultata utrka
  • Organizator TTK Strka je odgovoran za točnost podataka utrke, otvaranje i zatvaranje prijava i evidenciju plaćanja naknada za utrku.
  • Ova web stranica nema pristup bankovnom računu organizatora.
  • Molimo pitajte organizatora TTK Strka izravno vezano uz plaćanja i druge informacije o utrci.
  • Bilo koja druga pitanja u vezi s rezultatima utrke treba poslati na timing@stotinka.hr
Kontakt

Web stranice: http://www.ttk-strka.hr/

E-mail: ttkstrka@gmail.com

Telefon: +385 098 182 9644

Adresa: Marka Marulića 17, Mravince, CRO - Croatia

Dodatni linkovi
Facebook: https://www.facebook.com/TTKSTrka/ 
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCZcEuD1KmB_qXXJ7loqN72A 
Info

http://www.ttk-strka.hr/