AK Varaždin

1. brdska utrka "Ivanec - Grebengrad" 18.06.2017. 09:00 18.06.2017. 16:00 37,5 km 1672 m 1459 m Više...

Završena :: 84 prijavljeno, 61 plaćeno, 84 s brojem, 66 - FIN 16 - DNS 2 - DNF

CRO 83 Croatia
SLO 1 Slovenia

CRO 61 Croatia

CRO 83 Croatia
SLO 1 Slovenia

Događaj - Javno Utrka Prijavljeni natjecatelji Rezultati


1. BRDSKA UTRKA „IVANEC -GREBENGRAD“

POJEDINAČNO PH U PLANINSKOM TRČANJU NA DUGE STAZE

 

ORGANIZATOR: Atletski klub Varaždin

DATUM: 18.06.2017.g.

START UTRKE: 09:00, Trg hrvatskih Ivanovaca – Ivanec

CILJ UTRKE: Planinarski dom Grebengrad – Grebengrad

STAZA UTRKE: Ivanec – Ivančica – Pokojec – Bela – Čevo –Grebengrad. Dužina 37.5 km, visinska razlika oko 1600 m.

Staza će u potpunosti biti označena trakama i na kriznim križanjima table + strelice na zemlji. Također će posebno biti označen svaki km staze.

ONLINE PRIJAVE ZA UTRKU: Na stranici stotinka.hr. Prijava se smatra kompletnom samo s ispunjenim online prijavnim obrascem i uplatom startnine na žiro račun kluba AK Varaždin, IBAN: HR2323600001102514081; naziv primatelja: Atletski klub Varaždin, Ognjena Price 34, 42000 Varaždin; model: HR00; poziv na broj: 06-2017.
Opis plaćanja: Startnina Ivanec-Grebengrad, ime i prezime (obavezno navesti ime i prezime osobe za koju se uplaćuje startnina te ukoliko se vrši uplata za više natjecatelja potrebno je odvojiti zarezom podatke za koga se vrši uplata ili pošaljite popis putem maila na info@ak-varazdin.hr)

 

STARTNINA:

 • 100,00 kn - za prijave do 30.05.2017.
 • 130,00 kn - za prijave od 01.06.2017. do 15.06.2017.

Poslije navedenog datuma organizator ne garantira dobivanje sportskih majica.

PODIZANJE STARTNIH BROJEVA: od 07:30 – 08:45 ispred crkve (centar Ivanca)

PARKIRANJE: besplatno iza crkve

PRIJAVE ZA POJEDINAČNO PH: Najkasnije do četvrtka (15.06.2017) do 24 sata. Prijave treba poslati prijavnim obrascem HAS-a (dostupan ovdje) na mail adresu organizatora (lackovic@ak-varazdin.hr) i Hrvatskog atletskog saveza (has@has.hr). Svi prijavljeni moraju biti registrirani u HAS-u za 2017. godinu, barem 7 dana prije natjecanja, te moraju imati valjanu liječničku potvrdu, ne stariju od 6 mjeseci od dana natjecanja. Tehnički sastanak za sve prijavljene na PH održat će se u 08:30 h – TERASA CAFFE BARA „OAZA“.

NAGRADE:

 • Pehari za prva tri mjesta u Ž i M konkurenciji
 • Medalje HAS-a za prva tri mjesta u Ž i M konkurenciji
 • Medalje po kategorijama M20, M30, M40, M50, M60
 • Medalje po kategorijama Ž20, Ž30, Ž40, Ž50 i više ako će biti
 • Nagrade sponzora
 • Tombola za sve natjecatelje

 

ORGANIZATOR ZA SVE SUDIONIKE OSIGURAVA:

 • Organizaciju natjecanja
 • Elektronsko mjerenje vremena na cilju i kontrolnim točkama (vrh Ivančice, Pokojec i vrh Čeva) - www.stotinka.hr
 • Prijevoz ruksaka i opreme do cilja
 • Prijevoz natjecatelja nakon završetka utrke – natrag u Ivanec
 • Sportska majica (dry-fit)
 • Obrok i piće nakon utrke
 • Okrepne stanice na km: 5, 9, 13, 18, 24, 28, 32, 35 i u cilju
 • Dežurstvo HGSS-a
 • Dežurstvo liječnika

OSTALO:

 • Trka se održava bez obzira na vremenske uvjete
 • nastup na vlastitu odgovornost
 • proglašenje pobjednika oko 14h – Grebengrad
 • organiziran povratak u Ivanec za sve trkače kojima je potreban
 • vremenski limit utrke 7 sati
 • tuširanje u cilju – vatrogasna cisterna
 • za sve nejasnoće i upite o utrci nazvati na mobitel: 097/698-0749 (Josip Lacković) ili poslati mail: lackovic@ak-varazdin.hr

 

OPIS STAZE:

Od starta pa do vrha Ivančice je potpuno ista trasa poznate brdske utrke Ivančica (4 km asfalt + 9 km široke makadamske ceste). Do vrha će biti 2 okrepe + treća na samom vrhu. Nakon toga slijedi spuštanje oko 3 km (usjek, kamenje - treba biti oprezan), pa onda možda najljepši trčeći dio markiranom planinarskom stazom sve do planinarskog doma Pokojec (24. km - okrepa). Prije će biti još jedna okrepa u šumi negdje na 18-om km.

Zatim slijedi spuštanje makadamskom cestom oko 1,5 km do izlaska na glavnu cestu Bela – Podrute, gdje će redari regulirati promet i upozoravati vozače na održavanje utrke. S obzirom da promet neće biti zatvoren treba biti posebno oprezan sljedeća 3 km kod spuštanja tom asfaltiranom cestom do ulaska u mjesto Bela.

Okrepa će biti kod jednog od najpoznatijih izvora u ovom kraju - Belski dol (27. km). Nakon prolaska kroz mjesto Bela redari usmjeravaju na poljski put dužine oko 500 m koji prelazi u šumski put i u idućih 3-4 km slijedi možda najteži dio – uspon na Čevo (560 n/v). U 3 km treba svladati više od 350 m nadmorske visine. Na Čevu je 32. km i jedna od najvažnijih i najpotrebnijih okrepa. Obavezno zastati i par sekundi uživati u jednom od najljepših pogleda. Završnih 5,5 km je izuzetno teško s obzirom na konfiguraciju gore-dolje, ali ujedno i prekrasna markirana planinarska staza. Na 35. km bit će posljednja okrepa na stazi. Zadnji km je spuštanje prema utvrdi Grebengrad i planinarskom domu gdje je ujedno i cilj.

 

PROFIL STAZE:

P.S. Bez obzira na Prvenstvo Hrvatske, utrka je otvorenog tipa i mogu nastupiti svi zainteresirani, koji žele uživati u svim ljepotama koje ova staza nudi. Nakon utrke slijedi ručak te zajedničko druženje uz nastup plesačica „zumbe“.

SPONZORI UTRKE:

ELFO trgovina & servisKontoAuotlimarski obrt GoričanecGalileo TravelTransporti Trojak

OPĆI UVJETI TRKE:

Prijavom na utrku natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti fotografije nastale za vrijeme, neposredno prije i poslije utrke za svoje interne potrebe i potrebe promocije događaja. Natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti njegove osobne podatke za internu komunikaciju i u promocijske svrhe organizatora.

Startni broj stavlja se isključivo na prsa i mora biti vidljiv tijekom cijele utrke. U protivnom plasman neće biti zabilježen. Nepoštivanje pravila za sobom povlači diskvalifikaciju natjecatelja.

Postupkom prijave na utrku, svi natjecatelji pristaju nastupati NA VLASTITU OGOVORNOST! Prijavom na utrku natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti u slučaju nezgode na organizatora utrke te potvrđuje svoje zdravstveno stanje i spremnost da završi utrku. Organizator je osigurao medicinsku zaštitu sukladno pravilima održavanja atletskih utrka.

Neslužbeni rezultati utrke bit će objavljeni neposredno po završetku utrke na www.stotinka.hr te na internet stranicama AK Varaždin. Pravo na žalbu traje tri dana po objavi neslužbenih rezultata. Nakon isteka prava žalbe, rezultati postaju službeni i bit će objavljeni na: www.ak-varazdin.hr

AK Varaždin

Atletski klub Varaždin

Plaćanje i korekcija rezultata utrka
 • Organizator AK Varaždin je odgovoran za točnost podataka utrke, otvaranje i zatvaranje prijava i evidenciju plaćanja naknada za utrku.
 • Ova web stranica nema pristup bankovnom računu organizatora.
 • Molimo pitajte organizatora AK Varaždin izravno vezano uz plaćanja i druge informacije o utrci.
 • Bilo koja druga pitanja u vezi s rezultatima utrke treba poslati na timing@stotinka.hr
Kontakt

Web stranice: www.ak-varazdin.hr

E-mail: info@ak-varazdin.hr

Telefon: +385976980749

Adresa: Ognjena Price 34, 42000 Varaždin, CRO - Croatia

Dodatni linkovi
Facebook: https://www.facebook.com/akvarazdin 
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCSTV2MUDMx54hhp95NOfQuQ