DSR 08 Forca Šibenik

3. kolo Adventure sport lige - Izaberi sport! PUTEVIMA SOLI, uvala Duboka 17.02.2024. 09:30 17.02.2024. 13:30 Više...

Završen 76 prijavljeno, 65 plaćeno, 65 s brojem, 11 - REG 65 - FIN

CRO 76 Croatia

CRO 65 Croatia

CRO 65 Croatia

Utrka :: 2 :: Organizator :: DSR 08 Forca Šibenik

DSR 08 Forca Šibenik

3. kolo Adventure sport liga - Izaberi sport! “PUTEVIMA SOLI“ / djeca do 12g. timska/obiteljska, hodači, nordijci 17.02.2024. 11:00 17.02.2024. 13:30 5,5 km 110 m 110 m Više...

Završena :: 49 prijavljeno, 46 plaćeno, 46 s brojem, 3 - REG 46 - FIN

CRO 49 Croatia

CRO 46 Croatia

CRO 46 Croatia

Prijavljeni natjecatelji Rezultati

Opis

Trail utrka “Putevima soli“ djeca do 12.g., hodači, nordijci, timska/obiteljska, pojedinačno

(Djeca do 12 godina su obavezna biti u pratnji odrasle osobe)                   5,5km

Utrka je kružna i kreće od početka šetnice sv.Ante(sjeverna strana u neposrednoj blizini vojarne “Paninkovac“) i nastavlja makadamskom cestom prema stanici za gorivo/Lukoil gdje njenim prolaskom skreće udesno gore prema putu koji vodi ka spoju sa šetnicom “Naš mir“.  Staza na samoj šetnici skreće udesno i vodi sljedeći kilometar prema skretanju ulijevo za selo Jurkovići – Kormovići.

Od samog sela vodi suženi ravni put sve do izlaza na sredinu šetnice sv.Ante na kojoj se skreće udesno za povratak na sami cilj.  Potrebno je proći oba vidikovca šetnice sv.Ante te se spustiti prema uvali Paklena odnosno proći kraj vile “Moj mir“ od koje staza nastavlja ravno 500m prema raskrižju gdje put ulijevo vodi prema samom cilju utrke.          

Utrka će stazom obuhvatiti trasu nekadašnjih gabela za sol, lokacija u blizini ostataka bunkera koji su služili za obranu na brdu “Križ“, špiljske crkve sv.Ante pustinjaka te lokaciju južnjog tornja, tornja koji je u uvali Paklena bio glavna obrambena zona.

Priča trećeg kola

Kratka povijest staze sa zablaćkog poluotoka

“PUTEVIMA GABELA” 

 1. GABELA ZA SOL – solane na Zablaćkom poluotoku bile su od presudne važnosti tijekom „šibenskog zlatnog doba“ u 15. i 16. stoljeću, kada su prihodi od trgovine solju činili najveći dio gradskog proračuna. Upravo je gabela za sol, čiji se skromni ostaci nalaze u profilu uz cestu, bila glavna trgovišna zgrada kamo je dolazilo stanovništvo iz zaleđa. Put koji je od nje vodio prema solanama također je dijelom sačuvan.
 2. BUNKERI NA KRIŽU – poluotok je zbog svoje strateške važnosti u obrani duboke šibenske luke bio snažno militariziran od kraja 19. do kraja 20. stoljeća. Kraljevina Jugoslavija krajem 1920-ih gradi brojne položaje, pa i one na Križu, najvišem brežuljku poluotoka. Sklop bunkera sastoji se od jedne isturene pozicije za mjerenje udaljenosti do neprijatelja, te nekoliko zaštićenih lokacija na kojima je bila postavljena obrambena artiljerija.
 3. ŠPILJSKA CRKVA SV. ANTE PUSTINJAKA – srednjovjekovna crkvica ugrađena u prirodnu špilju u samom kanalu jedan je od najzanimljivijih spomeničkih lokaliteta u široj okolici. Nekoć su uz nju živjeli i pokapali se pustinjaci, a danas su u špilji ostaci dvaju oltara i kamenice za vodu. Po ovoj crkvi ime je dobio i Kanal sv. Ante.
 4. JUŽNI TURANJ – krajem srednjeg vijeka, na istočnoj strani Kanala sv. Ante postojale su dvije utvrde tada povezane lancem. Utvrde su bile iznimno važne u obrani Šibenika sve do 16. stoljeća i gradnje Tvrđave sv. Nikole. Danas su vidljivi skromni ostaci sjeverne, no južni turanj (izuzev par gotovo nevidljivih ulomaka) gotovo je potpuno poništen gradnjom vile Moj mir 1905. godine i kasnijih pratećih objekata.
 5. PAKLENA – prema legendi, uvala i obala na kojoj su spaljeni preminuli u strašnoj kugi iz 1649. godine se po tom događaju zove Paklena. Riječ je, međutim, o ogradama i vrtovima s drvećem koje je služilo za ubiranje smole (pakline), tada važne sirovine u mnogim gospodarskim aktivnostima poput vinarstva i brodogradnje. Neki povijesni izvori izričito govore da je šibenski kraj bio bogat smolom. Prema starim katastarskim podacima, Paklena je toponim unutar poluotoka, nedaleko najvišeg vrha Lobora.

Interpretacija staze ”Putevima gabela” by Josip Pavić

voditelj Odjela za istraživanje i interpretaciju baštine Tvrđava kulture Šibenik

 

I dalje nastavljamo tijekom organiziranja sportsko rekreativnih aktivnosti ispričati dio zanimljivih povijesnih crtica same lokacije, ispričati značajne kulturno prirodne vrijednosti samog kraja, čime kao Udruge pomažemo u doprinosu sportske edukacije, edukacije o očuvanju kulturne i prirodne baštine.

Hvala što u suradnji 08 Force i BK Faust Vrančić sudjelujete u avanturističkim natjecanjima, u aktivnostima koje doprinose zdravlju sudionika, pričama u kojima se sudjeluje.

Svi ste dobrodošli.    

Pravila

Izlaskom iz noćnog traila vraćamo se u prirodu, na dnevno svjetlo i to na puteve kojima je u prošlosti sunčeva svjetlost donosila prirodne benefite stvarajući gabele koje su bile od presudne važnosti tijekom šibenskog zlatnog doba 15.i16.st.

Govorimo o bezvremenskom prirodnom elementu koji prirodnim isparavanjem dolazi na Vaše stolove, a ovaj put Vi dođite na njegove prirodne lokacije.

Prateći povijest objavljujemo 3.kolo trail utrke, pozivamo Vas na ”PUTEVE SOLI”.

 

                        ADVENTURE SPORT LIGE – IZABERI SPORT !

                                    3.kolo trail utrka “PUTEVIMA SOLI“

                                         

U suradnji Force i BK Faust Vrančić organiziramo novu edukativnu utrku koja prati priču zablaćkog poluotoka – uvala Duboka & šetnica sv.Ante.

trail utrka “PUTEVIMA SOLI“

17.02.2024. 11h – uvala Duboka   5,5 km

Mjesto: grad Šibenik, uvala Duboka, početak šetnice sv.Ante(sjever)

Datum: 17.veljače, 2024.(subota) 09:30-13:30h

Start: 11h – početak šetnice sv.Ante(sjever)

 

Vrijeme trajanja aktivnosti oko utrke – 2h

Info pult : vanjski prostor uvale Duboka, početak šetnice sv.Ante(sjever / u neposrednoj blizini vojarne “Paninkovac“), (moguće korištenje same lokacije za presvlaku i ostavljanje osobnih stvari pred utrku), podjela pehara i medalja

Otvaranje info pulta za prijavu 09.30h / zatvaranje prijava 10.45h

 

Prijava na utrku uključuje:

 • adekvatno osiguranu trkaću stazu uz logističku potporu organizatora
 • finišerska medalja
 • trkaći obrok
 • startni broj
 • elektronsko mjerenje vremena
 • okrjepa nakon utrke
 • prva pomoć asistencija

Aktivnost je sportsko rekreativnog karaktera namijenjene svima, staza većim dijelom prolazi prirodnim putevima, kretati se desnom stranom na lokacijama makadamskog cestovnog prometa.

Za natjecatelje je potrebno da poštivaju:

 • nošenje startnog broja
 • voda
 • osobna prva pomoć
 • adekvatna odjeća i obuća za vrijeme i teren koji ih očekuje
 • mobitel za hitne intervencije s brojem službene osobe utrke za sve situacije
 • ukoliko postoje kontrolne točke sudionici ih trebaju poštivati
 • poštivanje pravila staze i uputa organizatora
 • ukoliko ste roditelj ili staratelj maloljetnog djeteta koji je uz vas prijavljen na utrku ili kojem uz Vaš pristanak omogućavate sudjelovanje na samoj utrci molimo Vas da prije preuzimanja startnog paketa popunite i potpišete dodatnu izjavu.
 • ukoliko se prijavite na timsku/obiteljsku tada je potrebno da svi sudionici tima dođu u isto vrijeme na cilj i sudionici tima imaju zajednički naziv pri natjecanju(npr.tim Alfa ili obitelj Oscar), minimalno 3 sudionika za formiranje tima

svi sudionici na utrci se prijavljuju pojedinačno na stotinka.hr                                            

Prijava : https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/2192

mail za kontakt u vezi prijava forca08@hotmail.com

VOLONTERI DOBRODOŠLI STE ... javite nam se za pomoć ... HVALA

Rezultati utrke bit će objavljeni neposredno po završetku utrke na Internet stranici stotinka.hr.

 

DRUŠTVO SPORTSKE REKREACIJE “SPORT ZA SVE“ 08 FORCA ŠIBENIK

KRALJA ZVONIMIRA 45a, 22 000 ŠIBENIK, e- mail : forca08@hotmail.com, kontakt: 098 135 4585

&

BICIKLISTIČKI KLUB “FAUST VRANČIĆ“, ZLARINSKI PROLAZ 1, 22 000 ŠIBENIK, kontakt: 091 254 2676

 

OPĆI UVJETI I PRAVILA UTRKE:

Prijavom na utrku natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti fotografije i video materijale nastale za vrijeme, neposredno prije i poslije utrke za svoje interne potrebe i potrebe promocije događaja. Natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti njegove osobne podatke za internu komunikaciju i u promocijske svrhe organizatora.
Startni broj stavlja se isključivo na prsa i mora biti vidljiv tijekom cijele utrke. U protivnom plasman neće biti zabilježen. Nepoštivanje pravila za sobom povlači diskvalifikaciju natjecatelja.

Svaki natjecatelj svojom prijavom daje suglasnost da se na utrci natječe na osobnu odgovornost, da je upoznat s pravilima i propisima utrke, rizicima te da svojom prijavom potvrđuje da je zdravstveno sposoban za ovakvu vrstu sportske rekreacije.

Postupkom prijave na utrku, svi natjecatelji pristaju nastupati NA VLASTITU OGOVORNOST! Prijavom na utrku natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti u slučaju nezgode na organizatora utrke te potvrđuje svoje zdravstveno stanje i spremnost da završi utrku. Organizator je osigurao medicinsku zaštitu sukladno pravilima održavanja atletskih utrka.

Ukoliko ste roditelj ili staratelj maloljetnog djeteta koji je uz vas prijavljen na utrku ili kojem uz Vaš pristanak omogućavate sudjelovanje na samoj utrci zamoliti ćemo Vas da prije preuzimanja startnog paketa popunite i potpišete dodatnu izjavu.

Medalju za sudjelovanje možete dobiti prijavom na vrijeme, najmanje 7 dana prije glavne aktivnosti.

Titulu “rekreativac godine“ mogu ponijeti samo djeca, hodači i nordijci, trkaći i timovi su na posebnim tablicama.

Organizator zadržava pravo izmjene programa ukoliko nastupe nepredviđene okolnosti.

DSR 08 Forca Šibenik

3. kolo Adventure sport liga - Izaberi sport! “PUTEVIMA SOLI“ / pojedinačna, trkači 17.02.2024. 11:00 17.02.2024. 13:00 5,5 km 110 m 110 m Više...

Završena :: 27 prijavljeno, 19 plaćeno, 19 s brojem, 8 - REG 19 - FIN

CRO 27 Croatia

CRO 19 Croatia

CRO 19 Croatia

Prijavljeni natjecatelji Rezultati

Opis

Trail utrka “Putevima soli“ djeca do 12.g., hodači, nordijci, timska/obiteljska, pojedinačno

(Djeca do 12 godina su obavezna biti u pratnji odrasle osobe)                   5,5km

 

Utrka je kružna i kreće od početka šetnice sv.Ante(sjeverna strana u neposrednoj blizini vojarne “Paninkovac“) i nastavlja makadamskom cestom prema stanici za gorivo/Lukoil gdje njenim prolaskom skreće udesno gore prema putu koji vodi ka spoju sa šetnicom “Naš mir“.  Staza na samoj šetnici skreće udesno i vodi sljedeći kilometar prema skretanju ulijevo za selo Jurkovići – Kormovići.

Od samog sela vodi suženi ravni put sve do izlaza na sredinu šetnice sv.Ante na kojoj se skreće udesno za povratak na sami cilj.  Potrebno je proći oba vidikovca šetnice sv.Ante te se spustiti prema uvali Paklena odnosno proći kraj vile “Moj mir“ od koje staza nastavlja ravno 500m prema raskrižju gdje put ulijevo vodi prema samom cilju utrke.          

Utrka će stazom obuhvatiti trasu nekadašnjih gabela za sol, lokacija u blizini ostataka bunkera koji su služili za obranu na brdu “Križ“, špiljske crkve sv.Ante pustinjaka te lokaciju južnjog tornja, tornja koji je u uvali Paklena bio glavna obrambena zona.

Priča trećeg kola

Kratka povijest staze sa zablaćkog poluotoka

“PUTEVIMA GABELA” 

 1. GABELA ZA SOL – solane na Zablaćkom poluotoku bile su od presudne važnosti tijekom „šibenskog zlatnog doba“ u 15. i 16. stoljeću, kada su prihodi od trgovine solju činili najveći dio gradskog proračuna. Upravo je gabela za sol, čiji se skromni ostaci nalaze u profilu uz cestu, bila glavna trgovišna zgrada kamo je dolazilo stanovništvo iz zaleđa. Put koji je od nje vodio prema solanama također je dijelom sačuvan.
 2. BUNKERI NA KRIŽU – poluotok je zbog svoje strateške važnosti u obrani duboke šibenske luke bio snažno militariziran od kraja 19. do kraja 20. stoljeća. Kraljevina Jugoslavija krajem 1920-ih gradi brojne položaje, pa i one na Križu, najvišem brežuljku poluotoka. Sklop bunkera sastoji se od jedne isturene pozicije za mjerenje udaljenosti do neprijatelja, te nekoliko zaštićenih lokacija na kojima je bila postavljena obrambena artiljerija.
 3. ŠPILJSKA CRKVA SV. ANTE PUSTINJAKA – srednjovjekovna crkvica ugrađena u prirodnu špilju u samom kanalu jedan je od najzanimljivijih spomeničkih lokaliteta u široj okolici. Nekoć su uz nju živjeli i pokapali se pustinjaci, a danas su u špilji ostaci dvaju oltara i kamenice za vodu. Po ovoj crkvi ime je dobio i Kanal sv. Ante.
 4. JUŽNI TURANJ – krajem srednjeg vijeka, na istočnoj strani Kanala sv. Ante postojale su dvije utvrde tada povezane lancem. Utvrde su bile iznimno važne u obrani Šibenika sve do 16. stoljeća i gradnje Tvrđave sv. Nikole. Danas su vidljivi skromni ostaci sjeverne, no južni turanj (izuzev par gotovo nevidljivih ulomaka) gotovo je potpuno poništen gradnjom vile Moj mir 1905. godine i kasnijih pratećih objekata.
 5. PAKLENA – prema legendi, uvala i obala na kojoj su spaljeni preminuli u strašnoj kugi iz 1649. godine se po tom događaju zove Paklena. Riječ je, međutim, o ogradama i vrtovima s drvećem koje je služilo za ubiranje smole (pakline), tada važne sirovine u mnogim gospodarskim aktivnostima poput vinarstva i brodogradnje. Neki povijesni izvori izričito govore da je šibenski kraj bio bogat smolom. Prema starim katastarskim podacima, Paklena je toponim unutar poluotoka, nedaleko najvišeg vrha Lobora.

Interpretacija staze ”Putevima gabela” by Josip Pavić

voditelj Odjela za istraživanje i interpretaciju baštine Tvrđava kulture Šibenik

 

I dalje nastavljamo tijekom organiziranja sportsko rekreativnih aktivnosti ispričati dio zanimljivih povijesnih crtica same lokacije, ispričati značajne kulturno prirodne vrijednosti samog kraja, čime kao Udruge pomažemo u doprinosu sportske edukacije, edukacije o očuvanju kulturne i prirodne baštine.

Hvala što u suradnji 08 Force i BK Faust Vrančić sudjelujete u avanturističkim natjecanjima, u aktivnostima koje doprinose zdravlju sudionika, pričama u kojima se sudjeluje.

Svi ste dobrodošli.    

Pravila

Izlaskom iz noćnog traila vraćamo se u prirodu, na dnevno svjetlo i to na puteve kojima je u prošlosti sunčeva svjetlost donosila prirodne benefite stvarajući gabele koje su bile od presudne važnosti tijekom šibenskog zlatnog doba 15.i16.st.

Govorimo o bezvremenskom prirodnom elementu koji prirodnim isparavanjem dolazi na Vaše stolove, a ovaj put Vi dođite na njegove prirodne lokacije.

Prateći povijest objavljujemo 3.kolo trail utrke, pozivamo Vas na ”PUTEVE SOLI”.

                         ADVENTURE SPORT LIGE – IZABERI SPORT !

                                    3.kolo trail utrka “PUTEVIMA SOLI“                                         

U suradnji Force i BK Faust Vrančić organiziramo novu edukativnu utrku koja prati priču zablaćkog poluotoka – uvala Duboka & šetnica sv.Ante.

trail utrka “PUTEVIMA SOLI“

17.02.2024. 11h – uvala Duboka   5,5 km

Mjesto: grad Šibenik, uvala Duboka, početak šetnice sv.Ante(sjever)

Datum: 17.veljače, 2024.(subota) 09:30-13:30h

Start: 11h – početak šetnice sv.Ante(sjever)

 

Vrijeme trajanja aktivnosti oko utrke – 2h

Info pult : vanjski prostor uvale Duboka, početak šetnice sv.Ante(sjever / u neposrednoj blizini vojarne “Paninkovac“), (moguće korištenje same lokacije za presvlaku i ostavljanje osobnih stvari pred utrku), podjela pehara i medalja

Otvaranje info pulta za prijavu 09.30h / zatvaranje prijava 10.45h

 

Prijava na utrku uključuje:

 • adekvatno osiguranu trkaću stazu uz logističku potporu organizatora
 • finišerska medalja
 • trkaći obrok
 • startni broj
 • elektronsko mjerenje vremena
 • okrjepa nakon utrke
 • prva pomoć asistencija

Aktivnost je sportsko rekreativnog karaktera namijenjene svima, staza većim dijelom prolazi prirodnim putevima, kretati se desnom stranom na lokacijama makadamskog cestovnog prometa.

Za natjecatelje je potrebno da poštivaju:

 • nošenje startnog broja
 • voda
 • osobna prva pomoć
 • adekvatna odjeća i obuća za vrijeme i teren koji ih očekuje
 • mobitel za hitne intervencije s brojem službene osobe utrke za sve situacije
 • ukoliko postoje kontrolne točke sudionici ih trebaju poštivati
 • poštivanje pravila staze i uputa organizatora
 • ukoliko ste roditelj ili staratelj maloljetnog djeteta koji je uz vas prijavljen na utrku ili kojem uz Vaš pristanak omogućavate sudjelovanje na samoj utrci molimo Vas da prije preuzimanja startnog paketa popunite i potpišete dodatnu izjavu.
 • ukoliko se prijavite na timsku/obiteljsku tada je potrebno da svi sudionici tima dođu u isto vrijeme na cilj i sudionici tima imaju zajednički naziv pri natjecanju(npr.tim Alfa ili obitelj Oscar), minimalno 3 sudionika za formiranje tima

svi sudionici na utrci se prijavljuju pojedinačno na stotinka.hr                                            

Prijava : https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/2192

mail za kontakt u vezi prijava forca08@hotmail.com

VOLONTERI DOBRODOŠLI STE ... javite nam se za pomoć ... HVALA

Rezultati utrke bit će objavljeni neposredno po završetku utrke na Internet stranici stotinka.hr.

 

DRUŠTVO SPORTSKE REKREACIJE “SPORT ZA SVE“ 08 FORCA ŠIBENIK

KRALJA ZVONIMIRA 45a, 22 000 ŠIBENIK, e- mail : forca08@hotmail.com, kontakt: 098 135 4585

&

BICIKLISTIČKI KLUB “FAUST VRANČIĆ“, ZLARINSKI PROLAZ 1, 22 000 ŠIBENIK, kontakt: 091 254 2676

 

OPĆI UVJETI I PRAVILA UTRKE:

Prijavom na utrku natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti fotografije i video materijale nastale za vrijeme, neposredno prije i poslije utrke za svoje interne potrebe i potrebe promocije događaja. Natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti njegove osobne podatke za internu komunikaciju i u promocijske svrhe organizatora.
Startni broj stavlja se isključivo na prsa i mora biti vidljiv tijekom cijele utrke. U protivnom plasman neće biti zabilježen. Nepoštivanje pravila za sobom povlači diskvalifikaciju natjecatelja.

Svaki natjecatelj svojom prijavom daje suglasnost da se na utrci natječe na osobnu odgovornost, da je upoznat s pravilima i propisima utrke, rizicima te da svojom prijavom potvrđuje da je zdravstveno sposoban za ovakvu vrstu sportske rekreacije.

Postupkom prijave na utrku, svi natjecatelji pristaju nastupati NA VLASTITU OGOVORNOST! Prijavom na utrku natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti u slučaju nezgode na organizatora utrke te potvrđuje svoje zdravstveno stanje i spremnost da završi utrku. Organizator je osigurao medicinsku zaštitu sukladno pravilima održavanja atletskih utrka.

Ukoliko ste roditelj ili staratelj maloljetnog djeteta koji je uz vas prijavljen na utrku ili kojem uz Vaš pristanak omogućavate sudjelovanje na samoj utrci zamoliti ćemo Vas da prije preuzimanja startnog paketa popunite i potpišete dodatnu izjavu.

Medalju za sudjelovanje možete dobiti prijavom na vrijeme, najmanje 7 dana prije glavne aktivnosti.

Titulu “rekreativac godine“ mogu ponijeti samo djeca, hodači i nordijci, trkaći i timovi su na posebnim tablicama.

Organizator zadržava pravo izmjene programa ukoliko nastupe nepredviđene okolnosti.


Organizator

DSR 08 Forca Šibenik

DSR “SPORT ZA SVE“ 08 FORCA ŠIBENIK & BK FAUST VRANČIĆ

Plaćanje i korekcija rezultata utrka
 • Organizator DSR 08 Forca Šibenik je odgovoran za točnost podataka utrke, otvaranje i zatvaranje prijava i evidenciju plaćanja naknada za utrku.
 • Ova web stranica nema pristup bankovnom računu organizatora.
 • Molimo pitajte organizatora DSR 08 Forca Šibenik izravno vezano uz plaćanja i druge informacije o utrci.
 • Bilo koja druga pitanja u vezi s rezultatima utrke treba poslati na timing@stotinka.hr
Kontakt

Web stranice: https://www.facebook.com/DrustvoSportskeRekreacijeSportZaSve08ForcaSibenik/

E-mail: forca08@hotmail.com

Telefon: +385981354585

Adresa: Kralja Zvonimira 45a, 22000 Šibenik, CRO - Croatia

Dodatni linkovi