DSR 08 Forca Šibenik

10. kolo Adventure sport lige - Izaberi sport! trail utrka "TRAGOM TEŽAKA" Bilice, Šibenik 28.10.2023. 08:00 28.10.2023. 13:00 Više...

Završen 41 prijavljeno, 41 plaćeno, 41 s brojem, 41 - FIN

CRO 38 Croatia
GER 3 Germany

CRO 38 Croatia
GER 3 Germany

CRO 38 Croatia
GER 3 Germany

Utrka :: 2 :: Organizator :: DSR 08 Forca Šibenik

DSR 08 Forca Šibenik

10. kolo Adventure sport liga - Izaberi sport! "TRAGOM TEŽAKA", Bilice, Šibenik - VELIKA pojedinačna trkači, timska obiteljska 28.10.2023. 10:00 28.10.2023. 13:00 12 km 100 m 100 m Više...

Završena :: 13 prijavljeno, 13 plaćeno, 13 s brojem, 13 - FIN

CRO 13 Croatia

CRO 13 Croatia

CRO 13 Croatia

Prijavljeni natjecatelji Rezultati

Opis

OPIS STAZE

Kružnu trail stazu “Tragom težaka“ kroz opis možemo opisati spojem dviju cjelina, prostora gdje su težaci imali polja – Razore i mjesta Bilice koje je uz samo naselje prepuno polja i puteva koje su koristili sami težaci i težakinje, a taj spoj daje jednu kvalitetnu stazu vrijednu Vašeg dolaska.

Staza kreće od samog mjesta Bilica, Stubalj, od caffe bar St.Tropez gdje se Rivom krećete prema lokaciji Šparade i skretanjem ulijevo krećete u pravcu šume kroz koju idete u Razore (preko brda) prema “Spomeniku palim borcima“. Od spomenika idete ulijevo dobrim makadamskim putem do malog raskrižja gdje opet ulijevo planinarskom stazom idete prema Bilicama u podnožje puteva Gospe od Pomišljaja gdje se na jednom malom raskrižju nalazi Vaša pretposljednja točka od koje skrećete ulijevo na makadamski put koji Vas vodi nazad na cilj caffe bar St.Tropez (MALA STAZA).

VELIKA STAZA Vas na zadnjem malom raskrižju za razliku od „Male“ usmjerava udesno pa Vas prateći trakice na koje ćete naići tijekom kretanja vodi preko Grubišića i Bure na šetnicu koja započinje iz Bilice Vrulje i koja Vas vodi na sami početak(start) staze odnosno cilj caffe bar St.Tropez gdje završavate samu utrku.

Priča devetog kola

TRAGOM TEŽAKA

Bilice se nalaze na istočnoj obali Prukljanskog jezera i dijela kanjona rijeke Krke, graniči s gradom Šibenikom na kopnu i moru i gradom Skradinom s kojim ima samo morsku stranicu, a unutar općine se nalaze 24 zaseoka.

Prostor na kojem su današnje Bilice sa svim svojim zaseocima ima duboku i dugu povijest te ostatke života nalazimo još od prapovijesnih vremena. Na nekoliko položaja uočeni su ostaci gradina i prapovijesnih tumula (grobova). U antičko vrijeme ovaj je prostor bio itekako “živ” i urbaniziran o čemu nam svjedoče ostaci antičkih vila na nekoliko položaja, te izuzetno važna starokršćanska crkva koja se u posljednje vrijeme istražuje na položaju Dedića punta.

Bilice su spomenute i u djelu cara Konstatina VII.“Porfirogeneta De administrando Imperio“u kojem spominje i Bilice. O vremenu između 9. i 11. stoljeća imamo arheološke dokaze o tadašnjem stanovništvu. Naime, pronađeno je nekoliko starohrvatskih naušnica iz toga vremena.

Prve dokumentirane podatke o Bilicama nalazimo nakon osnutka Šibenske biskupije 1298. godine gdje se navodi da Bilice pripadaju župi Zašvina, te imaju 10 kuća sa 51 osobom. Kuće su se gradile po rubovima polja i krških uvala zbog iskorištavanja resursa poljoprivrednog zemljišta i na prostranijim padinama (razvoj stočarstva) i na obali (ribarstvo).

                         

Poznata je i lijepa, povijesna priča o biličkim vrijednim mlikaricama koje su zajedno s mlikaricama iz Dubrave i Donjeg Polja brdskim putevima na magarcima ranom zorom stizale u grad Šibenik donoseći friško pomuzeno kravlje mlijeko.

Na jugoistočnoj obali Prukljana, u Bilicama na području zvanom Dedića Punta, nalaze se ostaci bazilike odnosno ranokršćanske Crkve iz 6.stoljeća, zaštićenog kulturnog dobra koja je dio šireg kulturnog krajolika uz Prukljan, u kojem posebno mjesto ima i rimska vila smještena u neposrednoj blizini.

Crkva Uznesenja Marijina ili Crkva Gospe od Pomišljaja iz 15. stoljeća smještena je na brdu Pomišljaj odakle se pruža predivan pogled na cijele Bilice i Prukljan.U crkvi je posebno zanimljiv Glavni oltar koji je uvršten u pokretno preventivno zaštićeno dobro.

Usred polja, čistine prirode među krošnjama starih hrastova i pogledom na maslinike i vinograde koji su plod težačkog života biličkih predaka, smjestila se u očaravajućem okruženju mala kapelica na mjestu zvanom Jerkulovac., nazvana je kapelica “Gospa Pomoćnica kršćana”.

Najstariji primjerak suhozidne građevine u Hrvatskoj upravo se nalazi u Bilicama.

Do “Šuplje gromile“ - bunje koja je najstariji primjerak takve vrste građevine u Hrvatskoj i po načinu i tipu gradnje i koja stoji uz bok najstarijim i najpoznatijim takvim suhozidnim građevinama u Gruziji, Rusiji te pokrajini Puglia u Italiji, nastale od 3. do 11. stoljeća - što tvrdi slovenski arhitekt i proučavatelj hrvatske suhozidne baštine te istražitelj Šuplje gromile Borut Juvanec, dolazi se uređenim poljskim putem nedaleko od uvale Stubalj, blizu zaseoka Burići i Grubišići. 

Posebnost biličke bunje je u tome što je bila više od malog utočišta kakvo najveći broj bunja inače jest, što znači da nije služila samo kao zaklon pastirima i za ostavu alata, već je riječ o građevini u kojoj se vjerojatno živjelo.

Smatra se da je Šuplja gromila profesionalni rad visokog stupnja, koji podrazumijeva poznavanje problematike i u konstrukciji i estetici. 

Na listi hrvatskih zaštićenih spomenika kulture, u dijelu graditeljske baštine u suhozidima nalaze se i tri bunje, sve tri sa šibenskog područja - Samograd na Žirju, Rašin stan kod Vodica te Šuplja gromila u Bilicama.

Želite li se kretati, a istovremeno i opustiti biciklirajući uz prelijepi Prukljan, put će Vas voditi kroz maslinike, vinograde pa sve do vidikovca na brdu Pomišljaj odakle se pruža prekrasan pogled na cijeli bilički krajobraz, a krenete li put uvale Vrulje možete doći do mosta gdje se nalazi odmorište Krka, jedno od najljepših odmorišta na autoputu gdje je podignut i kip Gospe od Puta s djetetom Isusom s pogledom na cijeli kanal i panoramu donjeg toka rijeke Krke.

Istražite povijesno naslijeđe ovog područja, posjetite šarmantne crkvice, prošetajte uz ostatke gradina i antičkih vila, a možda naiđete na ostatke legende o Gavanovim dvorima! Kretanjem kroz prirodu pročistite svoj duh, ojačajte tijelo i nahranite dušu njenim ljepotama; ulovite nezaboravne kadrove i jednostavno uživajte u svježem zraku, DOĐITE U BILICE TRAGOM TEŽAKA.

 

Pravila

Nakon odrađenih devet kola dolazimo krajem listopada do zanimljive trail utrke koja nas kroz veliku avanturističku stazu vodi tragom težaka i mljekarica koji su tim stazama ispisivali svoju povijest, donosimo vam 10 kolo ADVENTURE SPORT LIGE – IZABERI SPORT ! “TRAGOM TEŽAKA“. 

                                          

Trail utrka “Tragom težaka“, Bilice, Šibenik

28.10.2023. 10:00h – riva Bilice Stubalj, Bilice, Šibenik

Trail utrka “Tragom težaka“ Bilice, Šibenik – mala 6km  /  velika 12km

Datum: 28.listopada, 2023.(subota) 08:30-13:00h

Start: 10:00h – caffe bar St.Tropez, riva Bilice Stubalj

Utrke / races

 1. Trail utrka “Tragom težaka – VELIKA“ pojedinačna, timska/obiteljska 12km
 2. Trail utrka “Tragom težaka – MALA“ pojedinačna, hodači, timska/obiteljska, djeca do 12g. 6km

 

Vrijeme trajanja aktivnosti oko utrke – 4h

Info pult : caffe bar St.Tropez, riva Bilice Stubalj, Bilice, Šibenik, u blizini betonskog nogometnog igrališta (moguće korištenje same lokacije za presvlaku i ostavljanje osobnih stvari pred utrku), podjela pehara i medalja

Otvaranje info pulta za prijavu 8.45h / zatvaranje prijava 9.45h

Trail utrka “Tragom težaka“ hodači, timska/obiteljska, pojedinačno

(Djeca do 12 godina su obavezna biti u pratnji odrasle osobe)                   6km i 12km

Prijava na utrku uključuje:

 • adekvatno osiguranu trkaću stazu uz logističku potporu organizatora
 • finišerska medalja
 • trkaći obrok
 • startni broj
 • elektronsko mjerenje vremena
 • okrjepa tjekom utrke
 • prva pomoć asistencija
 • Ukoliko ste roditelj ili staratelj maloljetnog djeteta koji je uz vas prijavljen na utrku ili kojem uz Vaš pristanak omogućavate sudjelovanje na samoj utrci molimo Vas da prije preuzimanja startnog paketa popunite i potpišete dodatnu izjavu.
 • ukoliko se prijavite na timsku/obiteljsku tada je potrebno da svi sudionici tima dođu u isto vrijeme na cilj i sudionici tima imaju zajednički naziv pri natjecanju(npr.tim Alfa, obitelj Oscar), minimalno 3 sudionika za formiranje tima

Ove godine sve dobne skupine ulaze u zajedničku kategoriju.

Podjela pehara i medalja nakon završetka utrke je na vanjskom prostoru caffe bar St.Tropez, Bilice, Šibenik.

STARTNINA TRAIL UTRKA /

pojedinačna 10eur

obiteljska/timska 8 eur po sudioniku

hodači 5eur

UKOLIKO IMATE DOBRE VOLJE I VREMENA, ŽELITE POMOĆI PRI ORGANIZACIJI AKTIVNOSTI SLOBODNO SE JAVITE U UDRUGU

HVALA VAM UNAPRIJED NA SOLIDARNOSTI - VOLONTERI DOBRODOŠLI STE !!!!

mail za kontakt u vezi prijava forca08@hotmail.com

Aktivnost je sportsko rekreativnog karaktera namijenjene svima, staza se može proći hodajući ili trčeći te se staza prolazi kretanjem većim dijelom kroz prirodu, kretati se desnom stranom na lokacijama cestovnog prometa.

Za natjecatelje je potrebno da poštivaju:

 • nošenje startnog broja
 • voda
 • osobna prva pomoć
 • adekvatna odjeća i obuća za vrijeme i teren koji ih očekuje
 • mobitel za hitne intervencije s brojem službene osobe utrke za sve situacije
 • ukoliko postoje kontrolne točke sudionici ih trebaju poštivati
 • poštivanje pravila staze i uputa organizatora
 • ukoliko se prijavite na timsku/obiteljsku tada je potrebno da svi sudionici tima dođu u isto vrijeme na cilj i sudionici tima imaju zajednički naziv pri natjecanju(npr.tim Alfa, obitelj Oscar), minimalno 3 sudionika za formiranje tima

svi sudionici na utrci se prijavljuju pojedinačno na stotinka.hr

PARKING ZONE

Pristupna cesta nakon ulaska u Mikulandre, kraj betonskog nogometnog igrališta i na predviđenim parkirnim mjestima općine Bilice, održavati cestovni put prohodnim.

OPĆI UVJETI UTRKE:

Prijavom na utrku natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti fotografije nastale za vrijeme, neposredno prije i poslije utrke za svoje interne potrebe i potrebe promocije događaja. Natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti njegove osobne podatke za internu komunikaciju i u promocijske svrhe organizatora.
Startni broj stavlja se isključivo na prsa i mora biti vidljiv tijekom cijele utrke. U protivnom plasman neće biti zabilježen. Nepoštivanje pravila za sobom povlači diskvalifikaciju natjecatelja.

Svaki natjecatelj svojom prijavom daje suglasnost da se na utrci natječe na osobnu odgovornost, da je upoznat s pravilima i propisima utrke, rizicima te da svojom prijavom potvrđuje da je zdravstveno sposoban za ovakvu vrstu sportske rekreacije.

Postupkom prijave na utrku, svi natjecatelji pristaju nastupati NA VLASTITU OGOVORNOST! Prijavom na utrku natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti u slučaju nezgode na organizatora utrke te potvrđuje svoje zdravstveno stanje i spremnost da završi utrku. Organizator je osigurao medicinsku zaštitu sukladno pravilima održavanja atletskih utrka.

Ukoliko ste roditelj ili staratelj maloljetnog djeteta koji je uz vas prijavljen na utrku ili kojem uz Vaš pristanak omogućavate sudjelovanje na samoj utrci zamoliti ćemo Vas da prije preuzimanja startnog paketa popunite i potpišete dodatnu izjavu.

Organizator zadržava pravo izmjene programa ukoliko nastupe nepredviđene okolnosti.

Prijavom na utrku natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti fotografije i video materijale nastale za vrijeme, prije i nakon utrke za potrebe promocije događaja.

DSR 08 Forca Šibenik

10. kolo Adventure sport liga - Izaberi sport! "TRAGOM TEŽAKA", Bilice, Šibenik / MALA pojedinačna trkači, timska/obiteljska, djeca do 12g., hodači 28.10.2023. 10:00 28.10.2023. 13:00 6 km 100 m 100 m Više...

Završena :: 28 prijavljeno, 28 plaćeno, 28 s brojem, 28 - FIN

CRO 25 Croatia
GER 3 Germany

CRO 25 Croatia
GER 3 Germany

CRO 25 Croatia
GER 3 Germany

Prijavljeni natjecatelji Rezultati

Opis

OPIS STAZE

Kružnu trail stazu “Tragom težaka“ kroz opis možemo opisati spojem dviju cjelina, prostora gdje su težaci imali polja – Razore i mjesta Bilice koje je uz samo naselje prepuno polja i puteva koje su koristili sami težaci i težakinje, a taj spoj daje jednu kvalitetnu stazu vrijednu Vašeg dolaska.

Staza kreće od samog mjesta Bilica, Stubalj, od caffe bar St.Tropez gdje se Rivom krećete prema lokaciji Šparade i skretanjem ulijevo krećete u pravcu šume kroz koju idete u Razore (preko brda) prema “Spomeniku palim borcima“. Od spomenika idete ulijevo dobrim makadamskim putem do malog raskrižja gdje opet ulijevo planinarskom stazom idete prema Bilicama u podnožje puteva Gospe od Pomišljaja gdje se na jednom malom raskrižju nalazi Vaša pretposljednja točka od koje skrećete ulijevo na makadamski put koji Vas vodi nazad na cilj caffe bar St.Tropez (MALA STAZA).

VELIKA STAZA Vas na zadnjem malom raskrižju za razliku od „Male“ usmjerava udesno pa Vas prateći trakice na koje ćete naići tijekom kretanja vodi preko Grubišića i Bure na šetnicu koja započinje iz Bilice Vrulje i koja Vas vodi na sami početak(start) staze odnosno cilj caffe bar St.Tropez gdje završavate samu utrku.

 

Priča devetog kola

TRAGOM TEŽAKA

Bilice se nalaze na istočnoj obali Prukljanskog jezera i dijela kanjona rijeke Krke, graniči s gradom Šibenikom na kopnu i moru i gradom Skradinom s kojim ima samo morsku stranicu, a unutar općine se nalaze 24 zaseoka.

Prostor na kojem su današnje Bilice sa svim svojim zaseocima ima duboku i dugu povijest te ostatke života nalazimo još od prapovijesnih vremena. Na nekoliko položaja uočeni su ostaci gradina i prapovijesnih tumula (grobova). U antičko vrijeme ovaj je prostor bio itekako “živ” i urbaniziran o čemu nam svjedoče ostaci antičkih vila na nekoliko položaja, te izuzetno važna starokršćanska crkva koja se u posljednje vrijeme istražuje na položaju Dedića punta.

Bilice su spomenute i u djelu cara Konstatina VII.“Porfirogeneta De administrando Imperio“u kojem spominje i Bilice. O vremenu između 9. i 11. stoljeća imamo arheološke dokaze o tadašnjem stanovništvu. Naime, pronađeno je nekoliko starohrvatskih naušnica iz toga vremena.

Prve dokumentirane podatke o Bilicama nalazimo nakon osnutka Šibenske biskupije 1298. godine gdje se navodi da Bilice pripadaju župi Zašvina, te imaju 10 kuća sa 51 osobom. Kuće su se gradile po rubovima polja i krških uvala zbog iskorištavanja resursa poljoprivrednog zemljišta i na prostranijim padinama (razvoj stočarstva) i na obali (ribarstvo).

                         

Poznata je i lijepa, povijesna priča o biličkim vrijednim mlikaricama koje su zajedno s mlikaricama iz Dubrave i Donjeg Polja brdskim putevima na magarcima ranom zorom stizale u grad Šibenik donoseći friško pomuzeno kravlje mlijeko.

Na jugoistočnoj obali Prukljana, u Bilicama na području zvanom Dedića Punta, nalaze se ostaci bazilike odnosno ranokršćanske Crkve iz 6.stoljeća, zaštićenog kulturnog dobra koja je dio šireg kulturnog krajolika uz Prukljan, u kojem posebno mjesto ima i rimska vila smještena u neposrednoj blizini.

Crkva Uznesenja Marijina ili Crkva Gospe od Pomišljaja iz 15. stoljeća smještena je na brdu Pomišljaj odakle se pruža predivan pogled na cijele Bilice i Prukljan.U crkvi je posebno zanimljiv Glavni oltar koji je uvršten u pokretno preventivno zaštićeno dobro.

Usred polja, čistine prirode među krošnjama starih hrastova i pogledom na maslinike i vinograde koji su plod težačkog života biličkih predaka, smjestila se u očaravajućem okruženju mala kapelica na mjestu zvanom Jerkulovac., nazvana je kapelica “Gospa Pomoćnica kršćana”.

Najstariji primjerak suhozidne građevine u Hrvatskoj upravo se nalazi u Bilicama.

Do “Šuplje gromile“ - bunje koja je najstariji primjerak takve vrste građevine u Hrvatskoj i po načinu i tipu gradnje i koja stoji uz bok najstarijim i najpoznatijim takvim suhozidnim građevinama u Gruziji, Rusiji te pokrajini Puglia u Italiji, nastale od 3. do 11. stoljeća - što tvrdi slovenski arhitekt i proučavatelj hrvatske suhozidne baštine te istražitelj Šuplje gromile Borut Juvanec, dolazi se uređenim poljskim putem nedaleko od uvale Stubalj, blizu zaseoka Burići i Grubišići. 

Posebnost biličke bunje je u tome što je bila više od malog utočišta kakvo najveći broj bunja inače jest, što znači da nije služila samo kao zaklon pastirima i za ostavu alata, već je riječ o građevini u kojoj se vjerojatno živjelo.

Smatra se da je Šuplja gromila profesionalni rad visokog stupnja, koji podrazumijeva poznavanje problematike i u konstrukciji i estetici. 

Na listi hrvatskih zaštićenih spomenika kulture, u dijelu graditeljske baštine u suhozidima nalaze se i tri bunje, sve tri sa šibenskog područja - Samograd na Žirju, Rašin stan kod Vodica te Šuplja gromila u Bilicama.

Želite li se kretati, a istovremeno i opustiti biciklirajući uz prelijepi Prukljan, put će Vas voditi kroz maslinike, vinograde pa sve do vidikovca na brdu Pomišljaj odakle se pruža prekrasan pogled na cijeli bilički krajobraz, a krenete li put uvale Vrulje možete doći do mosta gdje se nalazi odmorište Krka, jedno od najljepših odmorišta na autoputu gdje je podignut i kip Gospe od Puta s djetetom Isusom s pogledom na cijeli kanal i panoramu donjeg toka rijeke Krke.

Istražite povijesno naslijeđe ovog područja, posjetite šarmantne crkvice, prošetajte uz ostatke gradina i antičkih vila, a možda naiđete na ostatke legende o Gavanovim dvorima! Kretanjem kroz prirodu pročistite svoj duh, ojačajte tijelo i nahranite dušu njenim ljepotama; ulovite nezaboravne kadrove i jednostavno uživajte u svježem zraku, DOĐITE U BILICE TRAGOM TEŽAKA.

 

Pravila

Nakon odrađenih devet kola dolazimo krajem listopada do zanimljive trail utrke koja nas kroz veliku avanturističku stazu vodi tragom težaka i mljekarica koji su tim stazama ispisivali svoju povijest, donosimo vam 10 kolo ADVENTURE SPORT LIGE – IZABERI SPORT ! “TRAGOM TEŽAKA“. 

                                          

Trail utrka “Tragom težaka“, Bilice, Šibenik

28.10.2023. 10:00h – riva Bilice Stubalj, Bilice, Šibenik

Trail utrka “Tragom težaka“ Bilice, Šibenik – mala 6km  /  velika 12km

Datum: 28.listopada, 2023.(subota) 08:30-13:00h

Start: 10:00h – caffe bar St.Tropez, riva Bilice Stubalj

Utrke / races

 1. Trail utrka “Tragom težaka – VELIKA“ pojedinačna, timska/obiteljska 12km
 2. Trail utrka “Tragom težaka – MALA“ pojedinačna, hodači, timska/obiteljska, djeca do 12g. 6km

 

Vrijeme trajanja aktivnosti oko utrke – 4h

Info pult : caffe bar St.Tropez, riva Bilice Stubalj, Bilice, Šibenik, u blizini betonskog nogometnog igrališta (moguće korištenje same lokacije za presvlaku i ostavljanje osobnih stvari pred utrku), podjela pehara i medalja

Otvaranje info pulta za prijavu 8.45h / zatvaranje prijava 9.45h

Trail utrka “Tragom težaka“ hodači, timska/obiteljska, pojedinačno

(Djeca do 12 godina su obavezna biti u pratnji odrasle osobe)                   6km i 12km

Prijava na utrku uključuje:

 • adekvatno osiguranu trkaću stazu uz logističku potporu organizatora
 • finišerska medalja
 • trkaći obrok
 • startni broj
 • elektronsko mjerenje vremena
 • okrjepa tjekom utrke
 • prva pomoć asistencija
 • Ukoliko ste roditelj ili staratelj maloljetnog djeteta koji je uz vas prijavljen na utrku ili kojem uz Vaš pristanak omogućavate sudjelovanje na samoj utrci molimo Vas da prije preuzimanja startnog paketa popunite i potpišete dodatnu izjavu.
 • ukoliko se prijavite na timsku/obiteljsku tada je potrebno da svi sudionici tima dođu u isto vrijeme na cilj i sudionici tima imaju zajednički naziv pri natjecanju(npr.tim Alfa, obitelj Oscar), minimalno 3 sudionika za formiranje tima

Ove godine sve dobne skupine ulaze u zajedničku kategoriju.

Podjela pehara i medalja nakon završetka utrke je na vanjskom prostoru caffe bar St.Tropez, Bilice, Šibenik.

STARTNINA TRAIL UTRKA /

pojedinačna 10eur

obiteljska/timska 8 eur po sudioniku

hodači 5eur

UKOLIKO IMATE DOBRE VOLJE I VREMENA, ŽELITE POMOĆI PRI ORGANIZACIJI AKTIVNOSTI SLOBODNO SE JAVITE U UDRUGU

HVALA VAM UNAPRIJED NA SOLIDARNOSTI - VOLONTERI DOBRODOŠLI STE !!!!

mail za kontakt u vezi prijava forca08@hotmail.com

Aktivnost je sportsko rekreativnog karaktera namijenjene svima, staza se može proći hodajući ili trčeći te se staza prolazi kretanjem većim dijelom kroz prirodu, kretati se desnom stranom na lokacijama cestovnog prometa.

Za natjecatelje je potrebno da poštivaju:

 • nošenje startnog broja
 • voda
 • osobna prva pomoć
 • adekvatna odjeća i obuća za vrijeme i teren koji ih očekuje
 • mobitel za hitne intervencije s brojem službene osobe utrke za sve situacije
 • ukoliko postoje kontrolne točke sudionici ih trebaju poštivati
 • poštivanje pravila staze i uputa organizatora
 • ukoliko se prijavite na timsku/obiteljsku tada je potrebno da svi sudionici tima dođu u isto vrijeme na cilj i sudionici tima imaju zajednički naziv pri natjecanju(npr.tim Alfa, obitelj Oscar), minimalno 3 sudionika za formiranje tima

svi sudionici na utrci se prijavljuju pojedinačno na stotinka.hr

PARKING ZONE

Pristupna cesta nakon ulaska u Mikulandre, kraj betonskog nogometnog igrališta i na predviđenim parkirnim mjestima općine Bilice, održavati cestovni put prohodnim.

OPĆI UVJETI UTRKE:

Prijavom na utrku natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti fotografije nastale za vrijeme, neposredno prije i poslije utrke za svoje interne potrebe i potrebe promocije događaja. Natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti njegove osobne podatke za internu komunikaciju i u promocijske svrhe organizatora.
Startni broj stavlja se isključivo na prsa i mora biti vidljiv tijekom cijele utrke. U protivnom plasman neće biti zabilježen. Nepoštivanje pravila za sobom povlači diskvalifikaciju natjecatelja.

Svaki natjecatelj svojom prijavom daje suglasnost da se na utrci natječe na osobnu odgovornost, da je upoznat s pravilima i propisima utrke, rizicima te da svojom prijavom potvrđuje da je zdravstveno sposoban za ovakvu vrstu sportske rekreacije.

Postupkom prijave na utrku, svi natjecatelji pristaju nastupati NA VLASTITU OGOVORNOST! Prijavom na utrku natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti u slučaju nezgode na organizatora utrke te potvrđuje svoje zdravstveno stanje i spremnost da završi utrku. Organizator je osigurao medicinsku zaštitu sukladno pravilima održavanja atletskih utrka.

Ukoliko ste roditelj ili staratelj maloljetnog djeteta koji je uz vas prijavljen na utrku ili kojem uz Vaš pristanak omogućavate sudjelovanje na samoj utrci zamoliti ćemo Vas da prije preuzimanja startnog paketa popunite i potpišete dodatnu izjavu.

Organizator zadržava pravo izmjene programa ukoliko nastupe nepredviđene okolnosti.

Prijavom na utrku natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti fotografije i video materijale nastale za vrijeme, prije i nakon utrke za potrebe promocije događaja.


Organizator

DSR 08 Forca Šibenik

DSR “SPORT ZA SVE“ 08 FORCA ŠIBENIK & BK FAUST VRANČIĆ

Plaćanje i korekcija rezultata utrka
 • Organizator DSR 08 Forca Šibenik je odgovoran za točnost podataka utrke, otvaranje i zatvaranje prijava i evidenciju plaćanja naknada za utrku.
 • Ova web stranica nema pristup bankovnom računu organizatora.
 • Molimo pitajte organizatora DSR 08 Forca Šibenik izravno vezano uz plaćanja i druge informacije o utrci.
 • Bilo koja druga pitanja u vezi s rezultatima utrke treba poslati na timing@stotinka.hr
Kontakt

Web stranice: https://www.facebook.com/DrustvoSportskeRekreacijeSportZaSve08ForcaSibenik/

E-mail: forca08@hotmail.com

Telefon: +385981354585

Adresa: Kralja Zvonimira 45a, 22000 Šibenik, CRO - Croatia

Dodatni linkovi