DSR 08 Forca Šibenik

6. kolo Adventure sport lige - Izaberi sport! "LETI PO SVOM, OSTANI DIJETE", Šubićevac, Šibenik 25.06.2023. 15:30 25.06.2023. 20:30 Više...

Završen 52 prijavljeno, 52 plaćeno, 52 s brojem, 52 - FIN

CRO 49 Croatia
ISL 1 Iceland
NOR 1 Norway
SRB 1 Serbia

CRO 49 Croatia
ISL 1 Iceland
NOR 1 Norway
SRB 1 Serbia

CRO 49 Croatia
ISL 1 Iceland
NOR 1 Norway
SRB 1 Serbia

Utrka :: 4 :: Organizator :: DSR 08 Forca Šibenik

DSR 08 Forca Šibenik

6. kolo Adventure sport liga - Izaberi sport! "LETI PO SVOM, OSTANI DIJETE", Šubićevac, Šibenik pojedinačna, trkači 10km 25.06.2023. 17:00 25.06.2023. 20:30 10 km 100 m 100 m Više...

Završena :: 6 prijavljeno, 6 plaćeno, 6 s brojem, 6 - FIN

CRO 6 Croatia

CRO 6 Croatia

CRO 6 Croatia

Prijavljeni natjecatelji Rezultati

Opis

Na sredini nove sportsko rekreativne godišnje lige u suradnji s Međunarodni dječji festivalom organiziramo šesto kolo ADVENTURE SPORT LIGA – IZABERI SPORT ! Leti po svom, Ostani dijete.

Osjetite trenutak kada dijete progovara iz vas, vratite se s nama na trenutak u vrijeme kada je dobro biti dijete jer je ova utrka kao tema posvećena dječjoj mašti, stvarnosti viđenoj iz perspektive najmlađih i onoga što okružuje i utječe na njihov unutarnji svijet, dobrodošli na Međunarodni dječji festival.

Trail utrka “Leti po svom, Ostani dijete“, šuma Značajni krajobraz Gvozdenovo Kamenar, Šubićevac, Šibenik

25.06.2023. 17:00h - šuma Značajni krajobraz Gvozdenovo Kamenar

Trail utrka “Leti po svom, Ostani dijete“ u dužini od 3, 6km i 10km

Mjesto: PUB O22, Šubićevac, Šibenik, Značajni krajobraz Gvozdenovo Kamenar

Datum: 25.lipnja, 2023.(nedjelja) 15:00-20:00h

Start: 17:00h – PUB O22, Šubićevac, Šibenik

 

Polako i sigurno donosimo Vam nove staze, nove avanture i prilike, Adventure sport liga – Izaberi sport! – vodi Vas našom šumom na Šubićevcu, Značajni krajobraz Gvozdenovo Kamenar, putevima gdje se svakodnevno osjete koraci ljudi, putevima gdje sportaši i rekreativci odrađuju svoje treninge, putem gdje se može šetati s prijateljima, putem gdje se čuje slobodan smijeh djece koja uživaju u prirodi, putem gdje možemo pronaći svoju Livadu iz sna.

Pozivamo da nam se pridružite na 6.kolu sportsko rekreativne aktivnosti na Šubićevcu koje je u sklopu 63. Međunarodnog dječjeg festivala.

Šuma Značajni krajobraz Gvozdenovo Kamenar obuhvaća brda Gvozdenovo (221 m), Jamnjak (181 m), Luguša (214 m), Kamenar (256 m) i Oblić (237 m). S juga je omeđen Šibenikom, a sa sjevera naseljem Dubrava.Zbog stoljetnog antropogenog utjecaja, u krajobrazu prevladavaju sađena šuma alepskog bora degradacijski oblici šume crnike, garig, makija i kamenjarski travnjaci.Flora i fauna ovog područja nije sustavno istraživana. Šikara i garig stanište su kopnene kornjače i guštera sljepića, a borova šuma vjeverice.

Od sakralnih zdanja na području značajnog krajobraza, na brdu Vršine, u župi Dubrava, nalazi se crkva sv. Mihovila. Izgrađena je u romaničko-gotičkom stilu. U pisanim dokumentima prvi put se spominje 1415. a posvećena je 1444. godine.

Na predjelu Šubićevac nalazi se Vidilica ili Belvedere, najomiljeniji vidikovac Šibenčana, s kojeg se pruža nezaboravan pogled na Šibenski zaljev, Kanal sv. Ante i sam grad.Kroz značajni krajobraz dijelom prolazi poučni planinarski put „Ante Frua“, koji je uređen za ekološku edukaciju učenika.

LIVADA IZ SNA

Iako naslov čitamo kao stih pjesme Neka cijeli ovaj svijet, on nosi mnogo šire značenje.

Ova godina na Međunarodnom dječjem festivalu kao tema posvećena je dječjoj mašti, stvarnosti viđenoj iz perspektive najmlađih i onoga što okružuje i utječe na njihov unutarnji svijet. Livada iz sna zamišljena je kao prostor najsretnijeg dječjeg bivstva, mjesto okruženo zelenilom, gdje djeca mogu biti slobodna te okružena najmilijima. Možemo je predstaviti kao jedan idealan dan u životu djeteta. Pri tome nas interesira njihova mašta, njihove želje, čežnje, nadanja i snovi. Što to zamišljaju kad sklope oči? Koga bi željeli susresti? Koje vještine bi voljeli posjedovati? Koga bi poveli sa sobom na livadu iz sna? Kako bi ona izgledala? Što bi radili na livadi? Kako ona zvuči, kako ona miriše?

Mašti nema kraja kada djeci dopustimo da budu djeca; da žive bezbrižno i okruženi ljubavlju, veseljem i radošću. Svima je zajedničko veselje, razigranost, optimizam i nada u bolji svijet. Cilj je barem na kratko vratiti djecu u bezbrižno djetinjstvo, puno snova i želja, bez ograničenja. Vođeni tim geslom nastojat ćemo Vam uz aktivnost koju organiziramo kroz trail utrku “Leti po svom, Ostani dijete“ omogućiti da zavirite u šareno more MDFa i naše udruge, naše Force.

Voljeli bi vam svaki put dok organiziramo aktivnosti udahnuti dio povijesti koja će istaknuti svoju povijesnu ulogu, a s time ćemo raditi na edukaciji, odgoju, čuvanju i očuvanju kulturne baštine.U suradnji Force i BK Faust Vrančić organiziramo novu edukativnu trku koja prati priču Međunarodnog dječjeg festivala.

Utrke / races

 1. Trail utrka “Leti po svom, Ostani dijete“ hodači, timska/obiteljska 3km
 2. Trail utrka “Leti po svom, Ostani dijete“ hodači, timska/obiteljska 6km
 3. Trail utrka “ Leti po svom, Ostani dijete“ pojedinačna 6km
 4. Trail utrka “ Leti po svom, Ostani dijete“ pojedinačna 10km

 

Otvaranje info pulta za prijavu 15.30h / zatvaranje prijava 16.45h                                   

(Djeca do 12 godina su obavezna biti u pratnji odrasle osobe)                   6km, 3km i 10km

 

Staza 6km je kružna i obuhvaća većinom puteve u blizini područja šume Značajni krajobraz Gvozdenovo Kamenar. Staza kreće od pivnice PUB 022 u pravcu bunkera planinarskom stazom, na prvom račvanju ide lijevo i to sve prema naselju Jamnjak, kroz staru vojarnu i vraća se nazad na uspon prema bunkerima, spušta se u podnožje repetitora i zaokreće nazad prema šumi preko Vidilice sve do samog starta/cilja, pivnice PUB 022.

Sudionici 10km utrke stazu odrađuju 2x.

                   

Staza 3km je isto kružna unutar područja šume, staza kreće od pivnice PUB 022 u pravcu bunkera planinarskom stazom, na prvom račvanju ide udesno s povratkom na betonsku stazu i to usponom do prvog skretanja udesno.

Staza se vraća preko Vidilice nazad na sami start/cilj.

Podjela pehara i medalja nakon završetka utrke je u PUB 022

Pravila

UTRKA "LETI PO SVOM, OSTANI DIJETE" hodači, timska/obiteljska, pojedinačno

(Djeca do 12 godina su obavezna biti u pratnji odrasle osobe)           3, 6 i 10km

 

 

Prijava na utrku uključuje:

 • adekvatno osiguranu trkaću stazu uz logističku potporu organizatora
 • finišerska medalja
 • trkaći obrok
 • startni broj
 • elektronsko mjerenje vremena
 • okrjepa tjekom utrke
 • prva pomoć asistencija
 • Ukoliko ste roditelj ili staratelj maloljetnog djeteta koji je uz vas prijavljen na utrku ili kojem uz Vaš pristanak omogućavate sudjelovanje na samoj utrci molimo Vas da prije preuzimanja startnog paketa popunite i potpišete dodatnu izjavu.
 • ukoliko se prijavite na timsku/obiteljsku tada je potrebno da svi sudionici tima dođu u isto vrijeme na cilj i sudionici tima imaju zajednički naziv pri natjecanju(npr.tim Alfa, obitelj Oscar), minimalno 3 sudionika za formiranje tima

Ove godine sve dobne skupine ulaze u zajedničku kategoriju.

 

STARTNINA TRAIL UTRKA /

 

Aktivnost je sportsko rekreativnog karaktera namijenjene svima, staza se može proći hodajući ili trčeći te se staza prolazi kretanjem većim dijelom kroz prirodu, kretati se desnom stranom na lokacijama cestovnog prometa.

Za natjecatelje je potrebno da poštivaju:

 • nošenje startnog broja
 • voda
 • osobna prva pomoć
 • adekvatna odjeća i obuća za vrijeme i teren koji ih očekuje
 • mobitel za hitne intervencije s brojem službene osobe utrke za sve situacije
 • ukoliko postoje kontrolne točke sudionici ih trebaju poštivati
 • poštivanje pravila staze i uputa organizatora
 • ukoliko se prijavite na timsku/obiteljsku tada je potrebno da svi sudionici tima dođu u isto vrijeme na cilj i sudionici tima imaju zajednički naziv pri natjecanju(npr.tim Alfa, obitelj Oscar), minimalno 3 sudionika za formiranje tima

svi sudionici na utrci se prijavljuju pojedinačno na stotinka.hr

 

OPĆI UVJETI UTRKE:

Prijavom na utrku natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti fotografije nastale za vrijeme, neposredno prije i poslije utrke za svoje interne potrebe i potrebe promocije događaja. Natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti njegove osobne podatke za internu komunikaciju i u promocijske svrhe organizatora.
Startni broj stavlja se isključivo na prsa i mora biti vidljiv tijekom cijele utrke. U protivnom plasman neće biti zabilježen. Nepoštivanje pravila za sobom povlači diskvalifikaciju natjecatelja.

Svaki natjecatelj svojom prijavom daje suglasnost da se na utrci natječe na osobnu odgovornost, da je upoznat s pravilima i propisima utrke, rizicima te da svojom prijavom potvrđuje da je zdravstveno sposoban za ovakvu vrstu sportske rekreacije.

Postupkom prijave na utrku, svi natjecatelji pristaju nastupati NA VLASTITU OGOVORNOST! Prijavom na utrku natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti u slučaju nezgode na organizatora utrke te potvrđuje svoje zdravstveno stanje i spremnost da završi utrku. Organizator je osigurao medicinsku zaštitu sukladno pravilima održavanja atletskih utrka.

Ukoliko ste roditelj ili staratelj maloljetnog djeteta koji je uz vas prijavljen na utrku ili kojem uz Vaš pristanak omogućavate sudjelovanje na samoj utrci zamoliti ćemo Vas da prije preuzimanja startnog paketa popunite i potpišete dodatnu izjavu.

Organizator zadržava pravo izmjene programa ukoliko nastupe nepredviđene okolnosti.

Prijavom na utrku natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti fotografije i video materijale nastale za vrijeme, prije i nakon utrke za potrebe promocije događaja.

DSR 08 Forca Šibenik

6. kolo Adventure sport liga - Izaberi sport! "LETI PO SVOM, OSTANI DIJETE", Šubićevac, Šibenik / timska/obiteljska, hodači, djeca do 12g. 6km 25.06.2023. 17:00 25.06.2023. 20:00 6 km 100 m 100 m Više...

Završena :: 15 prijavljeno, 15 plaćeno, 15 s brojem, 15 - FIN

CRO 12 Croatia
ISL 1 Iceland
NOR 1 Norway
SRB 1 Serbia

CRO 12 Croatia
ISL 1 Iceland
NOR 1 Norway
SRB 1 Serbia

CRO 12 Croatia
ISL 1 Iceland
NOR 1 Norway
SRB 1 Serbia

Prijavljeni natjecatelji Rezultati

Opis

Na sredini nove sportsko rekreativne godišnje lige u suradnji s Međunarodni dječji festivalom organiziramo šesto kolo ADVENTURE SPORT LIGA – IZABERI SPORT ! Leti po svom, Ostani dijete.

Osjetite trenutak kada dijete progovara iz vas, vratite se s nama na trenutak u vrijeme kada je dobro biti dijete jer je ova utrka kao tema posvećena dječjoj mašti, stvarnosti viđenoj iz perspektive najmlađih i onoga što okružuje i utječe na njihov unutarnji svijet, dobrodošli na Međunarodni dječji festival.

Trail utrka “Leti po svom, Ostani dijete“, šuma Značajni krajobraz Gvozdenovo Kamenar, Šubićevac, Šibenik

25.06.2023. 17:00h - šuma Značajni krajobraz Gvozdenovo Kamenar

Trail utrka “Leti po svom, Ostani dijete“ u dužini od 3, 6km i 10km

Mjesto: PUB O22, Šubićevac, Šibenik, Značajni krajobraz Gvozdenovo Kamenar

Datum: 25.lipnja, 2023.(nedjelja) 15:00-20:00h

Start: 17:00h – PUB O22, Šubićevac, Šibenik

 

Polako i sigurno donosimo Vam nove staze, nove avanture i prilike, Adventure sport liga – Izaberi sport! – vodi Vas našom šumom na Šubićevcu, Značajni krajobraz Gvozdenovo Kamenar, putevima gdje se svakodnevno osjete koraci ljudi, putevima gdje sportaši i rekreativci odrađuju svoje treninge, putem gdje se može šetati s prijateljima, putem gdje se čuje slobodan smijeh djece koja uživaju u prirodi, putem gdje možemo pronaći svoju Livadu iz sna.

Pozivamo da nam se pridružite na 6.kolu sportsko rekreativne aktivnosti na Šubićevcu koje je u sklopu 63. Međunarodnog dječjeg festivala.

Šuma Značajni krajobraz Gvozdenovo Kamenar obuhvaća brda Gvozdenovo (221 m), Jamnjak (181 m), Luguša (214 m), Kamenar (256 m) i Oblić (237 m). S juga je omeđen Šibenikom, a sa sjevera naseljem Dubrava.Zbog stoljetnog antropogenog utjecaja, u krajobrazu prevladavaju sađena šuma alepskog bora degradacijski oblici šume crnike, garig, makija i kamenjarski travnjaci.Flora i fauna ovog područja nije sustavno istraživana. Šikara i garig stanište su kopnene kornjače i guštera sljepića, a borova šuma vjeverice.

Od sakralnih zdanja na području značajnog krajobraza, na brdu Vršine, u župi Dubrava, nalazi se crkva sv. Mihovila. Izgrađena je u romaničko-gotičkom stilu. U pisanim dokumentima prvi put se spominje 1415. a posvećena je 1444. godine.

Na predjelu Šubićevac nalazi se Vidilica ili Belvedere, najomiljeniji vidikovac Šibenčana, s kojeg se pruža nezaboravan pogled na Šibenski zaljev, Kanal sv. Ante i sam grad.Kroz značajni krajobraz dijelom prolazi poučni planinarski put „Ante Frua“, koji je uređen za ekološku edukaciju učenika.

LIVADA IZ SNA

Iako naslov čitamo kao stih pjesme Neka cijeli ovaj svijet, on nosi mnogo šire značenje.

Ova godina na Međunarodnom dječjem festivalu kao tema posvećena je dječjoj mašti, stvarnosti viđenoj iz perspektive najmlađih i onoga što okružuje i utječe na njihov unutarnji svijet. Livada iz sna zamišljena je kao prostor najsretnijeg dječjeg bivstva, mjesto okruženo zelenilom, gdje djeca mogu biti slobodna te okružena najmilijima. Možemo je predstaviti kao jedan idealan dan u životu djeteta. Pri tome nas interesira njihova mašta, njihove želje, čežnje, nadanja i snovi. Što to zamišljaju kad sklope oči? Koga bi željeli susresti? Koje vještine bi voljeli posjedovati? Koga bi poveli sa sobom na livadu iz sna? Kako bi ona izgledala? Što bi radili na livadi? Kako ona zvuči, kako ona miriše?

Mašti nema kraja kada djeci dopustimo da budu djeca; da žive bezbrižno i okruženi ljubavlju, veseljem i radošću. Svima je zajedničko veselje, razigranost, optimizam i nada u bolji svijet. Cilj je barem na kratko vratiti djecu u bezbrižno djetinjstvo, puno snova i želja, bez ograničenja. Vođeni tim geslom nastojat ćemo Vam uz aktivnost koju organiziramo kroz trail utrku “Leti po svom, Ostani dijete“ omogućiti da zavirite u šareno more MDFa i naše udruge, naše Force.

Voljeli bi vam svaki put dok organiziramo aktivnosti udahnuti dio povijesti koja će istaknuti svoju povijesnu ulogu, a s time ćemo raditi na edukaciji, odgoju, čuvanju i očuvanju kulturne baštine.U suradnji Force i BK Faust Vrančić organiziramo novu edukativnu trku koja prati priču Međunarodnog dječjeg festivala.

Utrke / races

 1. Trail utrka “Leti po svom, Ostani dijete“ hodači, timska/obiteljska 3km
 2. Trail utrka “Leti po svom, Ostani dijete“ hodači, timska/obiteljska 6km
 3. Trail utrka “ Leti po svom, Ostani dijete“ pojedinačna 6km
 4. Trail utrka “ Leti po svom, Ostani dijete“ pojedinačna 10km

 

Otvaranje info pulta za prijavu 15.30h / zatvaranje prijava 16.45h                                   

(Djeca do 12 godina su obavezna biti u pratnji odrasle osobe)                   6km, 3km i 10km

 

Staza 6km je kružna i obuhvaća većinom puteve u blizini područja šume Značajni krajobraz Gvozdenovo Kamenar. Staza kreće od pivnice PUB 022 u pravcu bunkera planinarskom stazom, na prvom račvanju ide lijevo i to sve prema naselju Jamnjak, kroz staru vojarnu i vraća se nazad na uspon prema bunkerima, spušta se u podnožje repetitora i zaokreće nazad prema šumi preko Vidilice sve do samog starta/cilja, pivnice PUB 022.

Sudionici 10km utrke stazu odrađuju 2x.

                   

Staza 3km je isto kružna unutar područja šume, staza kreće od pivnice PUB 022 u pravcu bunkera planinarskom stazom, na prvom račvanju ide udesno s povratkom na betonsku stazu i to usponom do prvog skretanja udesno.

Staza se vraća preko Vidilice nazad na sami start/cilj.

Podjela pehara i medalja nakon završetka utrke je u PUB 022

Pravila

UTRKA "LETI PO SVOM, OSTANI DIJETE", Šubićevac, Šibenik  hodači, timska/obiteljska, pojedinačno

(Djeca do 12 godina su obavezna biti u pratnji odrasle osobe)         3, 6 i 10km

 

 

Prijava na utrku uključuje:

 • adekvatno osiguranu trkaću stazu uz logističku potporu organizatora
 • finišerska medalja
 • trkaći obrok
 • startni broj
 • elektronsko mjerenje vremena
 • okrjepa tjekom utrke
 • prva pomoć asistencija
 • Ukoliko ste roditelj ili staratelj maloljetnog djeteta koji je uz vas prijavljen na utrku ili kojem uz Vaš pristanak omogućavate sudjelovanje na samoj utrci molimo Vas da prije preuzimanja startnog paketa popunite i potpišete dodatnu izjavu.
 • ukoliko se prijavite na timsku/obiteljsku tada je potrebno da svi sudionici tima dođu u isto vrijeme na cilj i sudionici tima imaju zajednički naziv pri natjecanju(npr.tim Alfa, obitelj Oscar), minimalno 3 sudionika za formiranje tima

Ove godine sve dobne skupine ulaze u zajedničku kategoriju.

 

STARTNINA TRAIL UTRKE /

 

 

Aktivnost je sportsko rekreativnog karaktera namijenjene svima, staza se može proći hodajući ili trčeći te se staza prolazi kretanjem većim dijelom kroz prirodu, kretati se desnom stranom na lokacijama cestovnog prometa.

Za natjecatelje je potrebno da poštivaju:

 • nošenje startnog broja
 • voda
 • osobna prva pomoć
 • adekvatna odjeća i obuća za vrijeme i teren koji ih očekuje
 • mobitel za hitne intervencije s brojem službene osobe utrke za sve situacije
 • ukoliko postoje kontrolne točke sudionici ih trebaju poštivati
 • poštivanje pravila staze i uputa organizatora
 • ukoliko se prijavite na timsku/obiteljsku tada je potrebno da svi sudionici tima dođu u isto vrijeme na cilj i sudionici tima imaju zajednički naziv pri natjecanju(npr.tim Alfa, obitelj Oscar), minimalno 3 sudionika za formiranje tima

svi sudionici na utrci se prijavljuju pojedinačno na stotinka.hr

 

OPĆI UVJETI UTRKE:

Prijavom na utrku natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti fotografije nastale za vrijeme, neposredno prije i poslije utrke za svoje interne potrebe i potrebe promocije događaja. Natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti njegove osobne podatke za internu komunikaciju i u promocijske svrhe organizatora.
Startni broj stavlja se isključivo na prsa i mora biti vidljiv tijekom cijele utrke. U protivnom plasman neće biti zabilježen. Nepoštivanje pravila za sobom povlači diskvalifikaciju natjecatelja.

Svaki natjecatelj svojom prijavom daje suglasnost da se na utrci natječe na osobnu odgovornost, da je upoznat s pravilima i propisima utrke, rizicima te da svojom prijavom potvrđuje da je zdravstveno sposoban za ovakvu vrstu sportske rekreacije.

Postupkom prijave na utrku, svi natjecatelji pristaju nastupati NA VLASTITU OGOVORNOST! Prijavom na utrku natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti u slučaju nezgode na organizatora utrke te potvrđuje svoje zdravstveno stanje i spremnost da završi utrku. Organizator je osigurao medicinsku zaštitu sukladno pravilima održavanja atletskih utrka.

Ukoliko ste roditelj ili staratelj maloljetnog djeteta koji je uz vas prijavljen na utrku ili kojem uz Vaš pristanak omogućavate sudjelovanje na samoj utrci zamoliti ćemo Vas da prije preuzimanja startnog paketa popunite i potpišete dodatnu izjavu.

Organizator zadržava pravo izmjene programa ukoliko nastupe nepredviđene okolnosti.

Prijavom na utrku natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti fotografije i video materijale nastale za vrijeme, prije i nakon utrke za potrebe promocije događaja.

DSR 08 Forca Šibenik

6. kolo Adventure sport liga - Izaberi sport! "LETI PO SVOM, OSTANI DIJETE", Šubićevac, Šibenik, pojedinačna, trkači 6km 25.06.2023. 17:00 25.06.2023. 20:00 6 km 100 m 100 m Više...

Završena :: 11 prijavljeno, 11 plaćeno, 11 s brojem, 11 - FIN

CRO 11 Croatia

CRO 11 Croatia

CRO 11 Croatia

Prijavljeni natjecatelji Rezultati

Opis

Na sredini nove sportsko rekreativne godišnje lige u suradnji s Međunarodni dječji festivalom organiziramo šesto kolo ADVENTURE SPORT LIGA – IZABERI SPORT ! Leti po svom, Ostani dijete.

Osjetite trenutak kada dijete progovara iz vas, vratite se s nama na trenutak u vrijeme kada je dobro biti dijete jer je ova utrka kao tema posvećena dječjoj mašti, stvarnosti viđenoj iz perspektive najmlađih i onoga što okružuje i utječe na njihov unutarnji svijet, dobrodošli na Međunarodni dječji festival.

Trail utrka “Leti po svom, Ostani dijete“, šuma Značajni krajobraz Gvozdenovo Kamenar, Šubićevac, Šibenik

25.06.2023. 17:00h - šuma Značajni krajobraz Gvozdenovo Kamenar

Trail utrka “Leti po svom, Ostani dijete“ u dužini od 3, 6km i 10km

Mjesto: PUB O22, Šubićevac, Šibenik, Značajni krajobraz Gvozdenovo Kamenar

Datum: 25.lipnja, 2023.(nedjelja) 15:00-20:00h

Start: 17:00h – PUB O22, Šubićevac, Šibenik

 

Polako i sigurno donosimo Vam nove staze, nove avanture i prilike, Adventure sport liga – Izaberi sport! – vodi Vas našom šumom na Šubićevcu, Značajni krajobraz Gvozdenovo Kamenar, putevima gdje se svakodnevno osjete koraci ljudi, putevima gdje sportaši i rekreativci odrađuju svoje treninge, putem gdje se može šetati s prijateljima, putem gdje se čuje slobodan smijeh djece koja uživaju u prirodi, putem gdje možemo pronaći svoju Livadu iz sna.

Pozivamo da nam se pridružite na 6.kolu sportsko rekreativne aktivnosti na Šubićevcu koje je u sklopu 63. Međunarodnog dječjeg festivala.

Šuma Značajni krajobraz Gvozdenovo Kamenar obuhvaća brda Gvozdenovo (221 m), Jamnjak (181 m), Luguša (214 m), Kamenar (256 m) i Oblić (237 m). S juga je omeđen Šibenikom, a sa sjevera naseljem Dubrava.Zbog stoljetnog antropogenog utjecaja, u krajobrazu prevladavaju sađena šuma alepskog bora degradacijski oblici šume crnike, garig, makija i kamenjarski travnjaci.Flora i fauna ovog područja nije sustavno istraživana. Šikara i garig stanište su kopnene kornjače i guštera sljepića, a borova šuma vjeverice.

Od sakralnih zdanja na području značajnog krajobraza, na brdu Vršine, u župi Dubrava, nalazi se crkva sv. Mihovila. Izgrađena je u romaničko-gotičkom stilu. U pisanim dokumentima prvi put se spominje 1415. a posvećena je 1444. godine.

Na predjelu Šubićevac nalazi se Vidilica ili Belvedere, najomiljeniji vidikovac Šibenčana, s kojeg se pruža nezaboravan pogled na Šibenski zaljev, Kanal sv. Ante i sam grad.Kroz značajni krajobraz dijelom prolazi poučni planinarski put „Ante Frua“, koji je uređen za ekološku edukaciju učenika.

LIVADA IZ SNA

Iako naslov čitamo kao stih pjesme Neka cijeli ovaj svijet, on nosi mnogo šire značenje.

Ova godina na Međunarodnom dječjem festivalu kao tema posvećena je dječjoj mašti, stvarnosti viđenoj iz perspektive najmlađih i onoga što okružuje i utječe na njihov unutarnji svijet. Livada iz sna zamišljena je kao prostor najsretnijeg dječjeg bivstva, mjesto okruženo zelenilom, gdje djeca mogu biti slobodna te okružena najmilijima. Možemo je predstaviti kao jedan idealan dan u životu djeteta. Pri tome nas interesira njihova mašta, njihove želje, čežnje, nadanja i snovi. Što to zamišljaju kad sklope oči? Koga bi željeli susresti? Koje vještine bi voljeli posjedovati? Koga bi poveli sa sobom na livadu iz sna? Kako bi ona izgledala? Što bi radili na livadi? Kako ona zvuči, kako ona miriše?

Mašti nema kraja kada djeci dopustimo da budu djeca; da žive bezbrižno i okruženi ljubavlju, veseljem i radošću. Svima je zajedničko veselje, razigranost, optimizam i nada u bolji svijet. Cilj je barem na kratko vratiti djecu u bezbrižno djetinjstvo, puno snova i želja, bez ograničenja. Vođeni tim geslom nastojat ćemo Vam uz aktivnost koju organiziramo kroz trail utrku “Leti po svom, Ostani dijete“ omogućiti da zavirite u šareno more MDFa i naše udruge, naše Force.

Voljeli bi vam svaki put dok organiziramo aktivnosti udahnuti dio povijesti koja će istaknuti svoju povijesnu ulogu, a s time ćemo raditi na edukaciji, odgoju, čuvanju i očuvanju kulturne baštine.U suradnji Force i BK Faust Vrančić organiziramo novu edukativnu trku koja prati priču Međunarodnog dječjeg festivala.

Utrke / races

 1. Trail utrka “Leti po svom, Ostani dijete“ hodači, timska/obiteljska 3km
 2. Trail utrka “Leti po svom, Ostani dijete“ hodači, timska/obiteljska 6km
 3. Trail utrka “ Leti po svom, Ostani dijete“ pojedinačna 6km
 4. Trail utrka “ Leti po svom, Ostani dijete“ pojedinačna 10km

 

Otvaranje info pulta za prijavu 15.30h / zatvaranje prijava 16.45h                                   

(Djeca do 12 godina su obavezna biti u pratnji odrasle osobe)                   6km, 3km i 10km

 

Staza 6km je kružna i obuhvaća većinom puteve u blizini područja šume Značajni krajobraz Gvozdenovo Kamenar. Staza kreće od pivnice PUB 022 u pravcu bunkera planinarskom stazom, na prvom račvanju ide lijevo i to sve prema naselju Jamnjak, kroz staru vojarnu i vraća se nazad na uspon prema bunkerima, spušta se u podnožje repetitora i zaokreće nazad prema šumi preko Vidilice sve do samog starta/cilja, pivnice PUB 022.

Sudionici 10km utrke stazu odrađuju 2x.

                   

Staza 3km je isto kružna unutar područja šume, staza kreće od pivnice PUB 022 u pravcu bunkera planinarskom stazom, na prvom račvanju ide udesno s povratkom na betonsku stazu i to usponom do prvog skretanja udesno.

Staza se vraća preko Vidilice nazad na sami start/cilj.

Podjela pehara i medalja nakon završetka utrke je u PUB 022

Pravila

UTRKA "LETI PO SVOM, OSTANI DIJETE" hodači, timska/obiteljska, pojedinačno

(Djeca do 12 godina su obavezna biti u pratnji odrasle osobe)            3, 6 i 10km

 

 

Prijava na utrku uključuje:

 • adekvatno osiguranu trkaću stazu uz logističku potporu organizatora
 • finišerska medalja
 • trkaći obrok
 • startni broj
 • elektronsko mjerenje vremena
 • okrjepa tjekom utrke
 • prva pomoć asistencija
 • Ukoliko ste roditelj ili staratelj maloljetnog djeteta koji je uz vas prijavljen na utrku ili kojem uz Vaš pristanak omogućavate sudjelovanje na samoj utrci molimo Vas da prije preuzimanja startnog paketa popunite i potpišete dodatnu izjavu.
 • ukoliko se prijavite na timsku/obiteljsku tada je potrebno da svi sudionici tima dođu u isto vrijeme na cilj i sudionici tima imaju zajednički naziv pri natjecanju(npr.tim Alfa, obitelj Oscar), minimalno 3 sudionika za formiranje tima

Ove godine sve dobne skupine ulaze u zajedničku kategoriju.

 

STARTNINA TRAIL UTRKE /

 

 

Aktivnost je sportsko rekreativnog karaktera namijenjene svima, staza se može proći hodajući ili trčeći te se staza prolazi kretanjem većim dijelom kroz prirodu, kretati se desnom stranom na lokacijama cestovnog prometa.

Za natjecatelje je potrebno da poštivaju:

 • nošenje startnog broja
 • voda
 • osobna prva pomoć
 • adekvatna odjeća i obuća za vrijeme i teren koji ih očekuje
 • mobitel za hitne intervencije s brojem službene osobe utrke za sve situacije
 • ukoliko postoje kontrolne točke sudionici ih trebaju poštivati
 • poštivanje pravila staze i uputa organizatora
 • ukoliko se prijavite na timsku/obiteljsku tada je potrebno da svi sudionici tima dođu u isto vrijeme na cilj i sudionici tima imaju zajednički naziv pri natjecanju(npr.tim Alfa, obitelj Oscar), minimalno 3 sudionika za formiranje tima

svi sudionici na utrci se prijavljuju pojedinačno na stotinka.hr

 

OPĆI UVJETI UTRKE:

Prijavom na utrku natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti fotografije nastale za vrijeme, neposredno prije i poslije utrke za svoje interne potrebe i potrebe promocije događaja. Natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti njegove osobne podatke za internu komunikaciju i u promocijske svrhe organizatora.
Startni broj stavlja se isključivo na prsa i mora biti vidljiv tijekom cijele utrke. U protivnom plasman neće biti zabilježen. Nepoštivanje pravila za sobom povlači diskvalifikaciju natjecatelja.

Svaki natjecatelj svojom prijavom daje suglasnost da se na utrci natječe na osobnu odgovornost, da je upoznat s pravilima i propisima utrke, rizicima te da svojom prijavom potvrđuje da je zdravstveno sposoban za ovakvu vrstu sportske rekreacije.

Postupkom prijave na utrku, svi natjecatelji pristaju nastupati NA VLASTITU OGOVORNOST! Prijavom na utrku natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti u slučaju nezgode na organizatora utrke te potvrđuje svoje zdravstveno stanje i spremnost da završi utrku. Organizator je osigurao medicinsku zaštitu sukladno pravilima održavanja atletskih utrka.

Ukoliko ste roditelj ili staratelj maloljetnog djeteta koji je uz vas prijavljen na utrku ili kojem uz Vaš pristanak omogućavate sudjelovanje na samoj utrci zamoliti ćemo Vas da prije preuzimanja startnog paketa popunite i potpišete dodatnu izjavu.

Organizator zadržava pravo izmjene programa ukoliko nastupe nepredviđene okolnosti.

Prijavom na utrku natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti fotografije i video materijale nastale za vrijeme, prije i nakon utrke za potrebe promocije događaja.

DSR 08 Forca Šibenik

6. kolo Adventure sport liga - Izaberi sport! "LETI PO SVOM, OSTANI DIJETE", Šubićevac, Šibenik / timska/obiteljska, hodači, djeca do 12g. 3km 25.06.2023. 17:00 25.06.2023. 20:00 3 km 100 m 100 m Više...

Završena :: 20 prijavljeno, 20 plaćeno, 20 s brojem, 20 - FIN

CRO 20 Croatia

CRO 20 Croatia

CRO 20 Croatia

Prijavljeni natjecatelji Rezultati

Opis

Na sredini nove sportsko rekreativne godišnje lige u suradnji s Međunarodni dječji festivalom organiziramo šesto kolo ADVENTURE SPORT LIGA – IZABERI SPORT ! Leti po svom, Ostani dijete.

Osjetite trenutak kada dijete progovara iz vas, vratite se s nama na trenutak u vrijeme kada je dobro biti dijete jer je ova utrka kao tema posvećena dječjoj mašti, stvarnosti viđenoj iz perspektive najmlađih i onoga što okružuje i utječe na njihov unutarnji svijet, dobrodošli na Međunarodni dječji festival.

Trail utrka “Leti po svom, Ostani dijete“, šuma Značajni krajobraz Gvozdenovo Kamenar, Šubićevac, Šibenik

25.06.2023. 17:00h - šuma Značajni krajobraz Gvozdenovo Kamenar

Trail utrka “Leti po svom, Ostani dijete“ u dužini od 3, 6km i 10km

Mjesto: PUB O22, Šubićevac, Šibenik, Značajni krajobraz Gvozdenovo Kamenar

Datum: 25.lipnja, 2023.(nedjelja) 15:00-20:00h

Start: 17:00h – PUB O22, Šubićevac, Šibenik

 

Polako i sigurno donosimo Vam nove staze, nove avanture i prilike, Adventure sport liga – Izaberi sport! – vodi Vas našom šumom na Šubićevcu, Značajni krajobraz Gvozdenovo Kamenar, putevima gdje se svakodnevno osjete koraci ljudi, putevima gdje sportaši i rekreativci odrađuju svoje treninge, putem gdje se može šetati s prijateljima, putem gdje se čuje slobodan smijeh djece koja uživaju u prirodi, putem gdje možemo pronaći svoju Livadu iz sna.

Pozivamo da nam se pridružite na 6.kolu sportsko rekreativne aktivnosti na Šubićevcu koje je u sklopu 63. Međunarodnog dječjeg festivala.

Šuma Značajni krajobraz Gvozdenovo Kamenar obuhvaća brda Gvozdenovo (221 m), Jamnjak (181 m), Luguša (214 m), Kamenar (256 m) i Oblić (237 m). S juga je omeđen Šibenikom, a sa sjevera naseljem Dubrava.Zbog stoljetnog antropogenog utjecaja, u krajobrazu prevladavaju sađena šuma alepskog bora degradacijski oblici šume crnike, garig, makija i kamenjarski travnjaci.Flora i fauna ovog područja nije sustavno istraživana. Šikara i garig stanište su kopnene kornjače i guštera sljepića, a borova šuma vjeverice.

Od sakralnih zdanja na području značajnog krajobraza, na brdu Vršine, u župi Dubrava, nalazi se crkva sv. Mihovila. Izgrađena je u romaničko-gotičkom stilu. U pisanim dokumentima prvi put se spominje 1415. a posvećena je 1444. godine.

Na predjelu Šubićevac nalazi se Vidilica ili Belvedere, najomiljeniji vidikovac Šibenčana, s kojeg se pruža nezaboravan pogled na Šibenski zaljev, Kanal sv. Ante i sam grad.Kroz značajni krajobraz dijelom prolazi poučni planinarski put „Ante Frua“, koji je uređen za ekološku edukaciju učenika.

LIVADA IZ SNA

Iako naslov čitamo kao stih pjesme Neka cijeli ovaj svijet, on nosi mnogo šire značenje.

Ova godina na Međunarodnom dječjem festivalu kao tema posvećena je dječjoj mašti, stvarnosti viđenoj iz perspektive najmlađih i onoga što okružuje i utječe na njihov unutarnji svijet. Livada iz sna zamišljena je kao prostor najsretnijeg dječjeg bivstva, mjesto okruženo zelenilom, gdje djeca mogu biti slobodna te okružena najmilijima. Možemo je predstaviti kao jedan idealan dan u životu djeteta. Pri tome nas interesira njihova mašta, njihove želje, čežnje, nadanja i snovi. Što to zamišljaju kad sklope oči? Koga bi željeli susresti? Koje vještine bi voljeli posjedovati? Koga bi poveli sa sobom na livadu iz sna? Kako bi ona izgledala? Što bi radili na livadi? Kako ona zvuči, kako ona miriše?

Mašti nema kraja kada djeci dopustimo da budu djeca; da žive bezbrižno i okruženi ljubavlju, veseljem i radošću. Svima je zajedničko veselje, razigranost, optimizam i nada u bolji svijet. Cilj je barem na kratko vratiti djecu u bezbrižno djetinjstvo, puno snova i želja, bez ograničenja. Vođeni tim geslom nastojat ćemo Vam uz aktivnost koju organiziramo kroz trail utrku “Leti po svom, Ostani dijete“ omogućiti da zavirite u šareno more MDFa i naše udruge, naše Force.

Voljeli bi vam svaki put dok organiziramo aktivnosti udahnuti dio povijesti koja će istaknuti svoju povijesnu ulogu, a s time ćemo raditi na edukaciji, odgoju, čuvanju i očuvanju kulturne baštine.U suradnji Force i BK Faust Vrančić organiziramo novu edukativnu trku koja prati priču Međunarodnog dječjeg festivala.

Utrke / races

 1. Trail utrka “Leti po svom, Ostani dijete“ hodači, timska/obiteljska 3km
 2. Trail utrka “Leti po svom, Ostani dijete“ hodači, timska/obiteljska 6km
 3. Trail utrka “ Leti po svom, Ostani dijete“ pojedinačna 6km
 4. Trail utrka “ Leti po svom, Ostani dijete“ pojedinačna 10km

 

Otvaranje info pulta za prijavu 15.30h / zatvaranje prijava 16.45h                                   

(Djeca do 12 godina su obavezna biti u pratnji odrasle osobe)                   6km, 3km i 10km

 

Staza 6km je kružna i obuhvaća većinom puteve u blizini područja šume Značajni krajobraz Gvozdenovo Kamenar. Staza kreće od pivnice PUB 022 u pravcu bunkera planinarskom stazom, na prvom račvanju ide lijevo i to sve prema naselju Jamnjak, kroz staru vojarnu i vraća se nazad na uspon prema bunkerima, spušta se u podnožje repetitora i zaokreće nazad prema šumi preko Vidilice sve do samog starta/cilja, pivnice PUB 022.

Sudionici 10km utrke stazu odrađuju 2x.

                   

Staza 3km je isto kružna unutar područja šume, staza kreće od pivnice PUB 022 u pravcu bunkera planinarskom stazom, na prvom račvanju ide udesno s povratkom na betonsku stazu i to usponom do prvog skretanja udesno.

Staza se vraća preko Vidilice nazad na sami start/cilj.

Podjela pehara i medalja nakon završetka utrke je u PUB 022

Pravila

UTRKA "LETI PO SVOM, OSTANI DIJETE", Šubićevac, Šibenik  hodači, timska/obiteljska, pojedinačno

(Djeca do 12 godina su obavezna biti u pratnji odrasle osobe)         3, 6 i 10km

 

 

Prijava na utrku uključuje:

 • adekvatno osiguranu trkaću stazu uz logističku potporu organizatora
 • finišerska medalja
 • trkaći obrok
 • startni broj
 • elektronsko mjerenje vremena
 • okrjepa tjekom utrke
 • prva pomoć asistencija
 • Ukoliko ste roditelj ili staratelj maloljetnog djeteta koji je uz vas prijavljen na utrku ili kojem uz Vaš pristanak omogućavate sudjelovanje na samoj utrci molimo Vas da prije preuzimanja startnog paketa popunite i potpišete dodatnu izjavu.
 • ukoliko se prijavite na timsku/obiteljsku tada je potrebno da svi sudionici tima dođu u isto vrijeme na cilj i sudionici tima imaju zajednički naziv pri natjecanju(npr.tim Alfa, obitelj Oscar), minimalno 3 sudionika za formiranje tima

Ove godine sve dobne skupine ulaze u zajedničku kategoriju.

 

STARTNINA TRAIL UTRKE /

 

 

Aktivnost je sportsko rekreativnog karaktera namijenjene svima, staza se može proći hodajući ili trčeći te se staza prolazi kretanjem većim dijelom kroz prirodu, kretati se desnom stranom na lokacijama cestovnog prometa.

Za natjecatelje je potrebno da poštivaju:

 • nošenje startnog broja
 • voda
 • osobna prva pomoć
 • adekvatna odjeća i obuća za vrijeme i teren koji ih očekuje
 • mobitel za hitne intervencije s brojem službene osobe utrke za sve situacije
 • ukoliko postoje kontrolne točke sudionici ih trebaju poštivati
 • poštivanje pravila staze i uputa organizatora
 • ukoliko se prijavite na timsku/obiteljsku tada je potrebno da svi sudionici tima dođu u isto vrijeme na cilj i sudionici tima imaju zajednički naziv pri natjecanju(npr.tim Alfa, obitelj Oscar), minimalno 3 sudionika za formiranje tima

svi sudionici na utrci se prijavljuju pojedinačno na stotinka.hr

 

OPĆI UVJETI UTRKE:

Prijavom na utrku natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti fotografije nastale za vrijeme, neposredno prije i poslije utrke za svoje interne potrebe i potrebe promocije događaja. Natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti njegove osobne podatke za internu komunikaciju i u promocijske svrhe organizatora.
Startni broj stavlja se isključivo na prsa i mora biti vidljiv tijekom cijele utrke. U protivnom plasman neće biti zabilježen. Nepoštivanje pravila za sobom povlači diskvalifikaciju natjecatelja.

Svaki natjecatelj svojom prijavom daje suglasnost da se na utrci natječe na osobnu odgovornost, da je upoznat s pravilima i propisima utrke, rizicima te da svojom prijavom potvrđuje da je zdravstveno sposoban za ovakvu vrstu sportske rekreacije.

Postupkom prijave na utrku, svi natjecatelji pristaju nastupati NA VLASTITU OGOVORNOST! Prijavom na utrku natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti u slučaju nezgode na organizatora utrke te potvrđuje svoje zdravstveno stanje i spremnost da završi utrku. Organizator je osigurao medicinsku zaštitu sukladno pravilima održavanja atletskih utrka.

Ukoliko ste roditelj ili staratelj maloljetnog djeteta koji je uz vas prijavljen na utrku ili kojem uz Vaš pristanak omogućavate sudjelovanje na samoj utrci zamoliti ćemo Vas da prije preuzimanja startnog paketa popunite i potpišete dodatnu izjavu.

Organizator zadržava pravo izmjene programa ukoliko nastupe nepredviđene okolnosti.

Prijavom na utrku natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti fotografije i video materijale nastale za vrijeme, prije i nakon utrke za potrebe promocije događaja.


Organizator

DSR 08 Forca Šibenik

DSR “SPORT ZA SVE“ 08 FORCA ŠIBENIK & BK FAUST VRANČIĆ

Plaćanje i korekcija rezultata utrka
 • Organizator DSR 08 Forca Šibenik je odgovoran za točnost podataka utrke, otvaranje i zatvaranje prijava i evidenciju plaćanja naknada za utrku.
 • Ova web stranica nema pristup bankovnom računu organizatora.
 • Molimo pitajte organizatora DSR 08 Forca Šibenik izravno vezano uz plaćanja i druge informacije o utrci.
 • Bilo koja druga pitanja u vezi s rezultatima utrke treba poslati na timing@stotinka.hr
Kontakt

Web stranice: https://www.facebook.com/DrustvoSportskeRekreacijeSportZaSve08ForcaSibenik/

E-mail: forca08@hotmail.com

Telefon: +385981354585

Adresa: Kralja Zvonimira 45a, 22000 Šibenik, CRO - Croatia

Dodatni linkovi