DSR 08 Forca Šibenik

8. kolo Adventure sport liga - Izaberi sport! trail utrka "TRTARSKI KRUG", Trtar-Orlovača, Šibenik, pojedinačna /// trkači, timska /obiteljska 18.08.2024. 17:45 18.08.2024. 20:00 8 km 400 m 400 m Više...

Završena :: 34 prijavljeno, 22 plaćeno, 22 s brojem,

Prijava natjecatelja na utrku :: 8. kolo Adventure sport liga - Izaberi sport! trail utrka "TRTARSKI KRUG", Trtar-Orlovača, Šibenik, pojedinačna /// trkači, timska /obiteljska

Događaj - Javno Utrka Prijavljeni natjecatelji Rezultati
Broj prijavljenih natjecatelja: 34
Broj uplaćenih startnina: 22
Kraj prijava: 18.08.2024. 17:35
Start: 18.08.2024. 17:45

Prijave na utrku su zatvorene.
Prijavljeni natjecatelji

Kratka priča osmog kola

Orlovača je najzanimljiviji iako ne i najviši vrh Trtra. Na Trtru kao KT HPO a ravnopravno vrijedi žig Orlovače ili Krtolina.

Ako je vrijeme bistro, s vrha se vidi sve od Velebita do bosanskih planina i od Kornata do dalekog otoka Sveca i, naravno, sva bliža okolica.

Pl. kuća Ćićo – Orlovača 1 h
Kao i izlet na vrh Krtolin, najpogodnije je uspon započeti u Rupićima pod Trtrom, od planinarske kuće Ćićo. Do Rupića se može doći pješice iz Šibenika po trasi poučnog ekološkog puta Ante Frua ili automobilom. Od kuće za uspon na Trtar postoji više markiranih staza, a najpoznatije su ona koja od kuće vodi desno preko lokve ili, druga, koja lijevo od kuće vodi preko promatračnice iz Domovinskog rata zvane Oko sokolovo i dalje hrptom brda na vrh Orlovaču. Malo pod vrhom je jednostavno planinarsko sklonište Zlatko Prgin o kojem se brinu članovi HPK-a Sveti Mihovil iz Šibenika. Iz Protega se na Trtar penje cesta izgrađena za potrebe kamenoloma i vjetroelektrane. Cesta stiže na hrbat na pola puta između Orlovače i Krtolina.

Odradili smo u sklopu ADVENTURE SPORT LIGE – IZABERI SPORT ! 7.kolo trail utrke “Ostani dijete – Leti po svom“ u šumi na Šubićevcu za koju Vam veliko Hvala na ukazanom povjerenju i za Vaš sportski trud koji je neizmjeran.

Hvala vrijednim domaćinima PUB 022 koji su nam omogućili ugodniji boravak i samu kvalitetniju organizaciju utrke koja je kao i 2023 letila po svom .

Idemo u najavu nove utrke traila koja će nam obilježiti kolovoz i za koju se nadamo da će kroz zahtjevniju izvedbu pridobiti Vašu pažnju.

 

                     ADVENTURE SPORT LIGE – IZABERI SPORT !

            8.kolo trail utrka “Trtarski krug“, Trtar, Orlovača, Šibenik

Trail utrka “Trtarski krug“                      timska/obiteljska, pojedinačno           8km

 

Staza od 8km je kružna i obuhvaća većinom puteve u blizini područja brda Trtar i puta u pravcu vrha Orlovače, gdje u jednom dijelu nakon vjetrenjača skreće udesno i s spustom se vraća na sami cilj koji je ujedno bio i start, planinarska kuća “Čićo“.          

I dalje nastavljamo tijekom organiziranja sportsko rekreativnih aktivnosti ispričati dio zanimljivih povijesnih crtica same lokacije, ispričati značajne kulturno prirodne vrijednosti samog kraja, čime kao Udruge pomažemo u doprinosu sportske edukacije, edukacije o očuvanju kulturne i prirodne baštine.

Hvala što u suradnji 08 Force i BK Faust Vrančić sudjelujete u avanturističkim natjecanjima, u aktivnostima koje doprinose zdravlju sudionika, pričama u kojima se sudjeluje.

Za sve informacije stojimo Vam na raspolaganju, a ukoliko s Vaše strane postoji želja i mogućnost da nam kroz različite opcije pomognete pri organiziranju aktivnosti, slobodno nas kontaktirajte i na tome bi Vam bili jako zahvalni.

Registrirajte se na utrku i pridružite nam se u drugoj sezoni sportsko rekreativne lige grada Šibenika ADVENTURE SPORT LIGA – IZABERI SPORT !

Svi ste dobrodošli

Produced in Šibenik 2024

F2 Team

Svi ste dobrodošli.