TZG Otočac

Gravel maraton "Biciklom u ritmu prirode" 30.09.2023. 10:00 30.09.2023. 20:00 104 km 1180 m 1170 m Više...

Prijave zatvorene :: 44 prijavljeno,

Prijava natjecatelja na utrku :: Gravel maraton "Biciklom u ritmu prirode"

Događaj - Javno Utrka Prijavljeni natjecatelji Rezultati
Broj prijavljenih natjecatelja: 44
Kraj prijava: 27.09.2023. 23:59
Start: 30.09.2023. 10:00
(0 dana, 11 sati, 34 minuta)

Prijave na utrku su zatvorene.
Prijavljeni natjecatelji

GRAVEL MARATON

„BICIKLOM U RITMU PRIRODE“

 

 

INFORMACIJE: 

https://discover-otocac.com/hr/

tzg.otocca@gmail.com

tzo-vrhovine@vrhovine.hr

 

TZG Otočca:  +385 (53) 771 603,

Viktorija Rogić +385 99 216 5421 ili +385 99 806 0358

 

Datum manifestacije: Subota 30. 09. 2023.  u 10:00 sati

Vrsta manifestacije: Rekreativna gravel maraton

Dužina staze: 104 km 

 

Kratki sadržaj:

Pozivamo Vas na 1. rekreativni gravel maraton naziva „Biciklom u ritmu prirode“. Ako ste ljubitelji vožnje na dva kotača po raznovrsnom terenu koja uključuje vožnju kroz pitoreskna mjesta i naizgled divlju prirodu onda je ovo gravel maraton koju nikako ne smijete propustiti. Staza obuhvaća područja Otočca, Brinja i Vrhovina ukupne dužine 104 km idealnu za sve profesionalne bicikliste kao i ozbiljne rekreativce na dva kotača. Tijekom vožnje osigurano je nekoliko zaustavnih punktova s vodom i voćem, a moguće će biti i razgledavanje jednog od važnijih plemićkih gradova u Hrvatskoj – Sokolca u Brinju. Prijaviti se možete na stotinka.hr sve do 27. 9. 2023. Osim uživanja u prekrasnom krajoliku sve sudionike očekuje bogat startni paket, tombola, okrepa te zabava uz DJ-a.

 

Pravo nastupa:

Svi licencirani i nelicencirani vozači s ispravnim gravel, MTB ili trekking biciklom. Na gravel maratonu mogu sudjelovati biciklisti neograničeno po pitanju starosti. Staza nije primjerena za mlađe uzraste. 

 

Prijave: Otočac, 53220

Za sudjelovanje na gravel maratonu potrebna je prijava na: stotinka.hr

Regularne prijave i odjave su moguće do petka 27.09.2023. do 23:59 sati. 

Prilikom elektronske prijave podrazumijeva se da sudionik prihvaća Izjavu od odricanju odgovornosti organizatora natjecanja.

 

Iznos startnine

Kotizacija za sudionike iznosi 10,00 € i plaća se na licu mjesta

Startni paket uključuje: platneni ruksak, majicu, vodu, voćku, energetsku pločicu, okrepu na stazi, bon za hranu i piće nakon gravel maratona, te bon za tombolu.

 

Registracija sudionika:

Registracija će biti moguća na dan gravel maratona od 09:00 do 10:00 sati u gradskom parku u Otočcu.

 

Start gravel maratona:

Planirani start gravel maratona je u 10:00 sati iz gradskog parka u Otočcu. 

 

Opis rute: 

 • Smjer: Otočac – Glavace - Drenov Klanac – Brlog - Žuta Lokva – Brinje – Križpolje – Lipice – Glibodol - Javornik (željeznička stanica) – Rudopolje (Zip Line Pazi Medo) – Vrhovine – Otočac
 • 104 km
 • teška staza, primjerena iskusnim biciklistima
 • tip podloge:
  • neasfaltirana (makadam šumski put) - 21,1 km,
  • asfalt - 79,6 km,
  • zemljani put: 3,22 km

 

Zahvala sudionicima, izvlačenje tombola i večera:

Nakon završetka gravel maratona organizirana je večera u gradskom parku u Otočcu oko cca 18:00 sati za sve sudionike. Nakon večere slijedi izvlačenje dobitnih tombola i druženje uz DJ-a. 

Nagradne tombole uključuju: 

 1. Poklon bon za vožnju zip line-om Pazi Medo
 2. Poklon bon za vožnju kajakom po Gacki u agenciji Velebit aktivnosti
 3. Ručan za dvoje u Brinju u restoranu Viktorija
 4. 50 € od kotizacije
 5. Poklon bon u vrijednosti 50 € u TOP SPORT trgovini

 

Zona okrepe:

Organizator osigurava 5 punktova za okrepu s vodom, voćem, energetskim pločicama i sl. 

 1. punkt – Brlog
 2. punkt – Brinje Sokolac (mogući obilazak Sokolca)
 3. punkt – Lipice Društveni dom – ručak
 4. punkt – Lovište Krivi Javor
 5. punkt – Rudopolje - ZIP LINE – Pazi medo
 6. punkt – Otočac gradski park - večera

 

Najbliža bolnica:

Dom zdravlja Otočac, Ul. Vladimir Nadzora 16, 53220, Otočac, Telefon: 053 658 439

 

Parking:

Parking za sudionike je uz gradski park u Otočcu. 

 

Opći uvjeti:

Vozači startom gravel maratona usvajaju ove propozicije i voze na vlastitu odgovornost. Organizator ne snosi odgovornost za djela učinjena od strane vozača prema trećim osobama. Organizator zadržava pravo promjena uvjeta gravel maratona bez prethodne najave. Obavezno je nošenje zaštitne kacige bez koje sudjelovanje neće biti dozvoljeno. 

 

 Tehnička ispravnost bicikala:

Sudionici moraju koristiti tehnički ispravan i siguran bicikl te brinuti o ispravnosti bicikla za cijelo vrijeme trajanja gravel maratona. Bicikl ne mora biti pogonjen isključivo ljudskom snagom.

Organizatori zadržavaju pravo isključenja s gravel maratona sudionika s neispravnim, nesigurnim ili neodgovarajućim biciklom. 

 

Zdravstveno stanje sudionika:

Sudionik mora biti fizički i zdravstveno spremna osoba za sudjelovanje na gravel maratonu i dugotrajno izlaganje naporu, što, u slučaju traženja organizatora, moraju moći dokazati liječničkom potvrdom zdravstvenog stanja.

Sudionik koji pokazuje vidno loše zdravstveno stanje može od strane organizatora ili stručne osobe biti isključen iz daljnjeg sudjelovanja.

 

Obavezna i preporučena oprema i odjeća sudionika:

U obaveznu opremu sudionika spada: biciklistička kaciga, a sudionike pozivamo da se opreme u skladu s vremenskim prilikama.

 

Pravila ponašanja tijekom i nakon gravel maratona

Sudionik je dužan voditi brigu o sigurnosti sebe i drugih sudionika. 

Sudionik je dužan pružiti i/ili potražiti prvu pomoć uočenom ozlijeđenom sudioniku.

Sudionik je dužan poštivati glasovne, znakovne, i na drugi način izdane naredbe organizatora i angažiranih službi sigurnosti na terenu. 

Sporiji sudionici dužni su brže od sebe propuštati na siguran način, na mjestima gdje je to moguće. Molimo sudionike koji završe gravel maraton da po povratku poštuju sporije sudionike koji se još uvijek voze. 

 

Kretanje trasom gravel maratona

Sudionik se u svakom trenutku vožnje mora kretati označenom trasom. Kretanje izvan trase  dozvoljeno je samo uz odobrenje i uputu organizatora ili djelatnika službi na terenu. Kretanjem izvan trase ili nepoštivanjem izdanih uputa o kretanju izvan  trase sudionik se automatski diskvalificira s gravel maratona.

 

Kretanje trasom gravel maratona na javnim prometnicama

Dio trase gravel maratona uključuje prelazak i kretanje državnom cestom zbog čega pozivamo sve sudionike na poštivanje prometnih znakova i pravila vožnje biciklom na državnim cestama kao i na dodatan oprez.  

 

Odustajanje za vrijeme vožnje

Odustajanje za vrijeme vožnje moguće je u svakom trenutku.

O svom odustajanju sudionik je dužan obavijestiti organizatora ili djelatnike službi na terenu. U slučaju odustajanja sudionik je dužan pričekati upute organizatora ili službi na terenu o njegovom daljnjem kretanju, odnosno transportu.

Za sudionika koji ne prođe ciljnom ravninom i ne obavijesti organizatora ili djelatnike službi na terenu o svom odustajanju, ili ne poštuje uputu o daljnjem kretanju iz prethodne točke pokreće se potražna akcija, na trošak sudionika. Sudionik nije dužan čekati upute organizatora ili djelatnika službi na terenu o njegovom daljnjem kretanju u slučaju da se nastavi kretati trasom gravel maratona.

 

 Kazne i sankcije za sudionike

Organizator zadržava pravo upozorenja i diskvalifikacije s gravel maratona za sudionika koji ne poštuje ovdje navedena pravila.  Upozorenja izriče organizator za: ometanje drugih sudionika, pridržavanje za motorna vozila u pokretu, nepridržavanje prometnih propisa, bacanje ili ostavljanje smeća na trasi ili druge nepravilnosti i nepoštivanja za koje organizator smatra da nisu primjerena.

 

Diskvalifikaciju izriče organizator u slučajevima: kretanja izvan trase, nepoštivanja uputa o sigurnom kretanju, startanje s neispravnim biciklom, vožnje bez propisane opreme sudionika, opasne vožnje, prijetnje i vrijeđanje drugih sudionika ili osoba u organizaciji.

 

Podložnost promjenama

Organizator zadržava pravo promjene trase gravel maratona u svakom trenutku, u skladu s procjenom sigurnosti kretanja određenim područjem. Organizator zadržava pravo promjena ovih Uvjeta nastupa i pravila gravel maratona do 28.09.2023., a o tim izmjenama prijavljene sudionike će obavijestiti putem e-maila.

 

Otkazivanje gravel maratona

Organizator zadržava pravo otkazivanja, odgode ili prekida gravel maratona u slučaju više sile, nepredviđene situacije, ili u slučaju narušavanja sigurnosti sudionika. U slučaju otkazivanja, odgode ili prekida gravel maratona sudionici nemaju pravo na naknadu štete.