TZ Dugi Otok

Dugi Otok Trail 2020 - CLIFF BLUE 24km/690m+ 10.10.2020. 10:00 10.10.2020. 15:00 24 km 690 m 690 m Više...

Prijave otvorene Prijave od 01.06.2020. 00:00 do 03.10.2020. 12:00 :: 237 prijavljeno, 169 plaćeno,

Prijava natjecatelja na utrku :: Dugi Otok Trail 2020 - CLIFF BLUE 24km/690m+

Događaj - Javno Utrka Prijava na utrku Prijavljeni natjecatelji Rezultati
Broj prijavljenih natjecatelja: 237
Broj uplaćenih startnina: 169
Kraj prijava: 03.10.2020. 12:00
(59 dana, 10 sati, 45 minuta)
Start: 10.10.2020. 10:00
(66 dana, 8 sati, 45 minuta)

Radi maksimalne sigurnosti svi natjecatelji obavezni su pročitati pravila i propise natjecanja bez iznimaka kao i sve informacije o utrci koje se nalaze na službenim web stranicama utrka.

ČLANAK 1. UVJETI SUDJELOVANJA NA UTRCI/OPĆA PRAVILA

 1. Svi natjecatelji moraju imati 18 godina.
 2. Natjecatelji mlađi od 18 godina mogu se natjecati jedino uz pratnju punoljetne osobe koja je odgovorna za maloljetnog natjecatelja.
 3. Punoljetne osobe odgovorne za maloljetne natjecatelje dužni su potpisati dokument o odgovornosti za maloljetnu osobu.
 4. Svi natjecatelji svojom prijavom izravno su suglasni da će se natjecati na vlastitu odgovornost i da su upoznati sa pravilima utrke kojih će se pridržavati radi osobne i sigurnosti ostalih natjecatelja i organizatora te da su upoznati sa mogućim rizicima koje ovo natjecanje sadrži.
 5. Svojom prijavom natjecatelji se odriču mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke bilo prema natjecateljima ili trećim osobama.
 6. Organizator nije odgovoran za bilo kakvo oštećenje opreme ili za izgubljene/ukradene stvari natjecatelja tijekom natjecanja.
 7. Svi natjecatelji koji se natječu na utrci moraju biti zdravstveno osigurani.

ČLANAK 2. KATEGORIJE UTRKE

 1. Na trail utrkama se natjecatelji mogu natjecati u dvije odnosno tri kategorije: lagana (10-17 km), srednje zahtjevna (20 – 30 km) i vrlo zahtjevna (30 – 60 km) i to svaka u ženskoj i muškoj kategoriji.
 2. Na vertikalnoj utrci Absolute Paklenica natjecatelji se natječu u muškoj i ženskoj kategoriji.

ČLANAK 3. GSP TRAGOVI

 1.  Zbog reljefa terena te slabog signala (područje planine Velebit) GPS uređaj skraćuje odnosno produžuje rutu i visinsku razliku pa možete očekivati netočne tragove. Organizator mjeri stazu sa tri različita uređaja (Garmin x 2, Suunto x 1). Dobivene neprecizne tragove detaljno popravljamo putem određenog programa kako bi dobili što točnije vrijednosti. Od 2016. godine, GPS uređaji imaju velika odstupanja u kilometraži i visini te stazu mjerimo sa nekoliko uređaja nakon čega uzimamo srednju vrijednost tragova. Mobilne aplikacije kao sredstvo mjerenja rute su u potpunosti irelevantne te ih organizator ne uzima u obzir. GPS uređaji su dozvoljeni ukoliko se ne radi o nekom obliku orijentacijskog natjecanja.

ČLANAK 4. POSTUPAK PRIJAVE I REGISTRACIJE

 1.  Natjecatelji se prijavljuju na utrku putem službene web stranice utrke:
  www.dugiotoktrail.com
  www.paklenicatrail.com
  www.paklenicatrail.com/tour/absolute-paklenica/
  ili putem službene web stranice organizatora: www.mt-croatia.com
 2. Prijave su određene krajnjim datumom na web stranici utrke. Prijava za sudjelovanje na utrci se smatra važećom kada se natjecatelj PRIJAVI i PLATI STARTNINU do krajnjeg datuma kojeg je odredio organizator utrke
 3. Prijave i uplate startnine nisu moguće nakon krajnjeg datuma kojeg odredi organizator, kao ni prijave i uplate na sam dan utrke.
 4. POSTUPAK REGISTRACIJE: Odabrati željenu kategoriju utrke na web stranici utrke, odabrati menu PRIJAVE I STARTNINA, a potom PRIJAVA. Unesite tražene podatke.
 5. Sljedeći korak je uplata startnine na račun organizatora. Startninu je moguće uplatiti isključivo na račun organizatora (bankovna uplata) ili putem PayPal servisa. U opis plaćanja OBAVEZNO unijeti ime i prezime natjecatelja i kategoriju utrke u kojoj se natječete. Model plaćanja HR00 ili HR02, poziv na broj: datum uplate.
 6. Po primitku bankovnog izvoda (potrebno je proći minimalno 24 – 48h) organizator označava prijavljenog natjecatelja u sustavu da je startnina plaćena te je tek ovim korakom natjecatelj službeno registriran. Svoj status možete provjeriti na web stranici: https://stotinka.hr/hrv
 7. Ukoliko natjecatelj uplati startninu, a ne prijavi se, prijava nije važeća! Organizator nema mogućnosti saznati kontakt podatak bez obavljene prijave te se takvi predmeti neće obrađivati.
 8. Ukoliko se natjecatelj prijavi, a ne uplati startninu do datuma kojeg je odredio organizator, prijava nije važeća!
 9. U slučaju otkazivanja utrke od strane organizatora zbog nepredviđenih razloga (objektivne okolnosti), utrka se prebacuje na idući dan. U slučaju da se zbog objektivnih okolnosti utrka ne može održati ni idući dan, natjecatelj ne može ostvariti povrat startnine, ali može dobiti svoj natjecateljski paket. Startnina se ne može prebaciti na iduću godinu.
 10. Ako se natjecatelj prijavi i uplati startninu, a potom odustane od natjecanja, organizator vraća 30% uplaćenog iznosa no isključivo do datuma kojeg je odredio organizator. Nakon proteka datuma, organizator nije dužan vratiti uplaćenu startninu.

ČLANAK 5. OBAVEZNA OPREMA

 1. Natjecateljima je osiguran profil staze na web stranici utrke radi osobnog plana trčanja (nije ga potrebno nositi na utrku).
 2. Natjecatelji su dužni imati propisanu osnovnu i/ili dodatnu obaveznu opremu tijekom cijelog natjecanja. Svi oni koji ne budu imali potrebnu opremu neće se moći natjecati i to bez iznimaka i bez obzira na valjanu prijavu i uplatu. Sigurnost natjecatelja je najvažnija!
 3. Ovisno o utrci, kategoriji utrke i i tipu terena opremu smo podijelili na OSNOVNU i DODATNU OBAVEZNU OPREMU. Na službenoj web stranici utrke (pod obavezna oprema) objavljen je podatak koju vrstu opreme je potrebno ponijeti.
 4. Organizator pridržava sva prava provjere sadržaja obavezne opreme bilo kojeg natjecatelja u bilo koje vrijeme, a obavezno prije starta utrke. Svi oni koji ne budu imali obaveznu opremu, isključit će se sa natjecanja bez obzira na valjanu prijavu i uplatu.

OSNOVNA OBAVEZNA OPREMA UKLJUČUJE:

 •  Istaknut startni broj. Samo oni natjecatelji koji imaju istaknut startni broj imaju pravo prednosti na kontrolama. Natjecatelji koji nemaju istaknut startni broj kaznit će se sa 15 kaznenih minuta
 • Mobitel (nosite sa sobom onaj broj telefona koji ste unijeli u prijavi)
 • Race Card (organizator osigurava karticu unutar natjecateljskog paketa na kojoj je istaknut kontakt u slučaju nesreće i u slučaju odustajanja ili su podaci navedeni na startnom broju). Svi oni koji se ne jave organizatoru da su odustali ili se ne jave na cilj, trajno će im se zabraniti natjecanje na bilo kojoj utrci u našoj organizaciji
 • Komplet prve pomoći:
  a) Basic komplet uključuje: flasteri x 2, sterilna gaza x 2, elastični zavoj x 1
  b) Full komplet prve pomoći za utrke koje se odvijaju na težim terenima uključuje dodatno i trokutastu maramu, antiseptik i elastični zavoj za zglobove. Po želji smijete na vlastitu odgovornost koristiti i tablete za bolove
 • Obuća i odjeća prilagođena terenu i vremenskim uvjetima
 • 0,5L vode

DODATNA OBAVEZNA OPREMA UKLJUČUJE:
a) osnovnu obaveznu opremu
b) čeonu lampu + rezervne baterije
c) zviždaljka
d) astro folija

ČLANAK 6. ODUSTAJANJE I OZLJEDE

 1. Natjecatelji mogu odustati tijekom cijele utrke.
 2. Svi natjecatelji koji odustanu tijekom natjecanja, DUŽNI su se javiti organizatoru (kontakt se nalazi na RACE CARD-u i/ili startnom broju). Ukoliko se natjecatelj ne javi organizatoru, biti će diskvalificiran sa utrke te će mu se zabraniti daljnja natjecanja na utrkama u organizaciji Mountain Traveller Croatia.
 3.  Ukoliko natjecatelj odustaje zbog ozljede, najprije se javlja organizatoru koji će u kratkom roku obavijestiti HGSS i organizirati pomoć. Molimo imajte na umu da ne zovete članove obitelji i slično prije nego kontaktirate organizatora kako bi u što kraćem roku osigurali pomoć na terenu. Članove obitelji, rodbinu i prijatelje može se kontaktirati i naknadno.

ČLANAK 7. OBAVEZNI DOKUMENTI

 1. Natjecatelji su dužni imati sljedeće dokumente ili njihove kopije:
  a) osobna iskaznica
  b) potvrda o zdravstvenom osiguranju
 2. Organizator nije dužan provjeravati ima li natjecatelj obavezne dokumente. Ovi dokumenti su jako važni za vas u slučaju nesreće.

ČLANAK 8. MJERENJE VREMENA

 1. Vrijeme se počinje mjeriti sa znakom starta te se zaustavlja prolaskom kroz ciljnu liniju.
 2. Službeni mjerilac vremena je tvrtka Stotinka Timing.
 3. Vrijeme za dolazak na kontrolne točke i na cilj određen je pisanim instrukcijama.
 4. Dolazak na kontrolnu točku ili cilj poslije limitiranog vremena vodi se kao diskvalifikacija.

ČLANAK 9. PRAVILA DISKVALIFIKACIJE

 1. Nepridržavanje, ignoriranje ili nijekanje Pravila i propisa natjecanja
 2. Neistaknut startni broj i posjedovanje obavezne opreme.
 3. Nepoštivanje pisanih uputa i instrukcija utrke.
 4. Nesportsko ponašanje koje ugrožava ili dovodi u pitanje reputaciju natjecanja te uništava privatnu imovinu ili imovinu organizatora kao i neprimjereno ponašanje prema organizatoru.
 5. Nemogućnost nastavka utrke iz bilo kojeg razloga.
 6. Korištenje zabranjenih puteva, zabranjene opreme te primanje pomoći sa strane.
 7. Korištenje bilo kakvih prijevoznih sredstava.
 8. Dolazak na kontrolnu točku ili cilj poslije postavljenog limita.
 9. Bilo kakvo pomjeranje oznaka na pojedinim dijelovima staze, postavljenih od strane organizatora utrke radi sigurnosti natjecatelja.
 10. Organizator utrke je jedina mjerodavna i ovlaštena osoba koja odlučuje o ukupnom vremenu natjecatelja, diskvalifikaciji i/ili dodavanju penala.

ČLANAK 10. PROMJENA STAZE

 1. Organizator pridržava sva prava promjene redoslijeda kontrolnih točaka te može skratiti vrijeme i dužinu trajanja utrke ukoliko to nalažu objektivne okolnosti (vremenske prilike i sl.) i ukoliko je ugrožena sigurnost natjecatelja.

ČLANAK 11.EKOLOŠKA PRAVILA

 1. Natjecatelji tijekom utrke ne smiju paliti vatru, zagađivati okoliš te uništavati floru i faunu.
 2. Natjecatelji ne smiju bacati otpad već su obvezni otpad nositi sa sobom.
 3. Zabranjeno je odlaganje smeća na bilo kojoj lokaciji između starta i utrke.
 4. Za svako nepoštivanje navedenih pravila natjecatelj će biti diskvalificiran.

ČLANAK 12. SIGURNOST

 1. Radi osobne sigurnosti svi natjecatelji obvezni su nositi svu propisanu opremu koju propisuje organizator te su isto tako dužni pročitati sve informacije o utrci koje se nalaze na službenoj web stranici utrke.
 2. Natjecatelji su dužni pridržavati se svih pravila i propisa ovog natjecanja kao i posebnih uputa organizatora utrke.
 3. U slučaju povrede, poziv u pomoć treba ostvariti putem mobitela. Ako to nije moguće, za poziv u pomoć koristiti zviždaljku, ogledalo, telefon (ako je dostupan).
 4. U slučaju teže ozljede ili životne opasnosti nekog od natjecatelja , ostali natjecatelji su dužni pomoći po pravilima o pružanju prve pomoći.
 5. Organizator utrke ne garantira spašavanje ozlijeđenog u brzom vremenskom roku zbog nepristupačnosti terena ili mogućih nepovoljnih vremenskih uvjeta.
 6. Organizator utrke ima pravo ne dopustiti daljnje napredovanje i natjecanje ukoliko smatra da bi to ugrožavalo sigurnost natjecatelja ili samog natjecanja.
 7. Načini dozivanja u pomoć: bljeskanjem, zviždanjem, vikanjem (6 x u minuti/svakih 10 sekundi). Odgovor 3 x u minuti /svakih 20 sekundi. Nakon 1 minute pauze unesrećeni potvrđuje 1 dugim signalom.

ČLANAK 13. PRIGOVORI I ŽALBE

 1. Svi prigovori i žalbe moraju se proslijediti organizatoru utrke u pisanom obliku po završetku natjecanja i to najkasnije 24h nakon završetka utrke.
 2. Organizator je dužan odgovoriti na žalbu/prigovor u roku od 2 dana nakon primljene žalbe/prigovora.

ČLANAK 14. SUGLASNOST O MEDIJSKOJ SLOBODI

 1.  Prijavom za natjecanje , natjecatelji su suglasni da cjelokupni snimljeni filmski i fotografski materijal može biti javno prikazivan i korišten u promotivne svrhe utrke.
 2. Organizator natjecanja pridržava sva prava za korištenje, kopiranje i distribuiranje svih snimljenih video i foto materijala.

ORGANIZATOR NATJECANJA
TZ Dugi Otok

Izjava o zaštiti privatnosti na internetskim stranicama Stotinka d.o.o.

Opći uvjeti

Stotinka d.o.o. za elektronsko mjerenje vremena (u daljnjem tekstu Stotinka) poštuje vašu privatnost i temelji svoje internetske stranice na tehnologijama koje pružaju bolje i sigurnije mrežno iskustvo.

Ova Izjava o zaštiti privatnosti (u daljnjem tekstu Izjava) odnosi se na prikupljanje i obradu vaših osobnih podataka te primjenu kolačića (cookies) na internetskim stranicama www.stotinka.hr(u nastavku: internetske stranice).

Korištenjem ovih internetskih stranica suglasni ste s načinom prikupljanja i obrade podataka opisanim u ovoj Izjavi te pohranom i pristupom kolačićima na vašem uređaju.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Kako bi održala funkcionalnost internetskih stranica i omogućila usluge koje korisnici traže, Stotinka na ovom mjestu može prikupljati i upotrebljavati osobne podatke korisnika.

Putem internetskih stranica www.stotinka.hr moguće je, ovisno o svrsi, prikupljanje vaših osobnih podataka kao što su: ime i prezime, adresa e-pošte, kućna ili poslovna adresa, telefonski broj...

Upisom osobnih podataka u za to predviđena polja dajete privolu da se navedeni podaci upotrebljavaju u svrhu za koju su dani.

Stotinka ne prodaje, ne iznajmljuje i ne posuđuje popis korisnika svojih stranica trećim stranama.

Uz obvezu zadržavanja povjerljivosti, Stotinka može dijeliti podatke s pouzdanim partnerima za određene svrhe: izradu statističke analize, omogućivanje korisničke potpore, organizaciju dostave ili slične potrebe.

Svakoj takvoj trećoj strani zabranjena je daljnja obrada vaših osobnih podataka.

Sigurnost vaših osobnih podataka

Internetska stranica www.stotinka.hr štiti vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja.

Podaci na računalnim poslužiteljima pohranjuju se u kontroliranom, sigurnom okruženju, zaštićenom od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja.

Primjena kolačića

Na internetskim stranicama www.stotinka.hr primjenjuju se tzv. kolačići (cookies) - tekstualne datoteke koje na računalo korisnika smješta internetski poslužitelj kojim se korisnik koristi.

Datoteke nastaju kada preglednik na uređaju korisnika učita posjećeno mrežno odredište, koje potom šalje podatke pregledniku te izrađuje tekstualnu datoteku (kolačić).

Preglednik dohvaća i šalje datoteku na poslužitelj mrežnog odredišta (mjesta, stranice) prilikom povratka korisnika na njega.

Kolačići se upotrebljavaju za funkcioniranje svih značajki internetskih stranica i bolje korisničko iskustvo, a mogu biti privremeni (pohranjuju se samo tijekom posjeta internetskim stranicama) ili trajni (na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta).

Kolačićima trećih strana www.stotinka.hr koristi se za dobivanje statističkih podataka o posjećenosti i načinu upotrebe naših internetskih stranica.

Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku.

Internetske stranice Stotinke ne sadržavaju kolačiće koji omogućuju pokretanje programa ili postavljanje virusa na vaše računalo.

Stranice www.stotinka.hr služe se statistikom Google Analytics te Facebook statistikom, a pravila o kolačićima treće strane potražite na Google Analytics i Facebook.

Podatke o tome kako se korisnici koriste našom internetskom stranicom povremeno možemo prikupljati koristeći se i drugim alatima sličnima usluzi Google Analytics.

Sprječavanje kolačića

Ako niste suglasni s njihovom upotrebom, kolačiće možete lako izbrisati (ili spriječiti) na svojem računalu ili mobilnom uređaju s pomoću postavki preglednika kojim se koristite.

Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite ili na www.allaboutcookies.org.

Budući da je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naših internetskih stranica i njihovih procesa, imajte na umu da sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje tih značajki ili prouzročiti njihov drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.

Uvjeti i izmjene

Uvjeti ove Izjave uređuju upotrebu kolačića i svih podataka prikupljenih za vrijeme primjenjivanja Izjave, osim kolačića trećih strana.

Stotinka zadržava pravo izmjene ove Izjave i pravila o kolačićima u bilo kojem trenutku kako bi prenijela nove važne informacije te kako biste bili informirani o načinima na koje Stotinka na svojim internetskim stranicama štiti vaše podatke.

Preporučujemo da povremeno provjerite ažuriranja na ovoj stranici.

Informacije za kontakt

Stotinka će rado primiti vaše komentare i sugestije u vezi s ovom Izjavom, kao i ostale primjedbe.

Možete nam se obratiti na timing@stotinka.hr

Prijavljeni natjecatelji

CLIFF BLUE 24KM/690m+

Utrka: CLIFF BLUE 24km/690m+

Lokacija: Sali, Dugi Otok

Datum: 10. 10. 2020., start u 10.00h

Vremenski limit: 10.00 – 15.00h (5h)

Start/Cilj: Sali/Sali

Prijave se otvaraju 1. 6. 2020., a zatvaraju 3. 10. 2020. u 12.00h. Oni koji uplate startninu do 25. 9. 2020. mogu dobiti majicu.

Info o utrci: https://www.dugiotoktrail.com/tour/cliff-blue/

Prijave i startnina: https://www.dugiotoktrail.com/prijave-i-startnine/

Pravila natjecanja: https://www.dugiotoktrail.com/pravila-i-propisi-natjecanja/

 

Dodatne info:

Organizator: TZ Dugi Otok

Kontakt: tz-sali@zd.t-com.hr